Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Palacio del Marqués de Dos Aguas

Bewonder de rococoarchitectuur en neoklassieke architectuur van dit historische paleis en ontdek een van de mooiste collecties aardewerk in Valencia.

Bezoek het Palacio del Marqués de Dos Aguas in Valencia om de architectuur ervan te bewonderen die deels teruggaat tot de 15e eeuw. Ga het paleis binnen om het Museo Nacional de Cerámica González Martí te verkennen, een museum met een van de beste collecties keramiek van Spanje. 

Het paleis is aan het einde van de 15e eeuw gebouwd in gotische stijl, toen het het verblijf was van een adellijke familie uit Valencia. Het paleis is verbouwd in de 18e en 19e eeuw. Houd even stil als je bij het paleis aankomt en bekijk de gevel met elementen uit verschillende stijlen: rococo, neoklassiek en oosters. Let ook op de poorten van de schitterend barokke entree.

Ga via een kleine patio naar de begane grond van het paleis en het binnenhof voor rijtuigen. Hier vind je voorbeelden van de rijtuigen en koetsen die gebruikt werden door de adel van Valencia. Een hiervan is La Carroza de la Ninfas, de koets van de Marquis de Dos Aguas. 

Ga de trap op naar de eerste verdieping om de kamers van het paleis te verkennen. Het interieur en de meubels geven een indruk van het aristocratische verleden van het paleis. De grote balzaal, het oosterse ontwerp van de Chinese kamer en de keuken die vrijwel volledig is opgetrokken uit keramiek mag je zeker niet missen.

In iedere kamer staat keramiek tentoongesteld uit de collectie van het museum van het paleis. Je kunt zien hoe keramiek zich ontwikkeld heeft van de Iberische, Griekse en Romeinse tijden tot de moderne stijlen van nu. Manuel González Martí, een plaatselijke wetenschapper en kunstenaar, heeft het museum in 1954 opgericht op basis van zijn privécollectie keramiek. 

Het Palacio del Marqués de Dos Aguas ligt in de Oude Stad van Valencia op loopafstand van belangrijke trekpleisters van de stad zoals de Mercado Central en Plaza de la Reina. Je kunt betaald parkeren in de straten rond het paleis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Je kunt beter het openbaar vervoer nemen of gaan lopen.

Palacio del Marqués de Dos Aguas is geopend van dinsdag tot zondag, met uitzondering van bepaalde feestdagen. Ga naar de officiële website van het museum voor gedetailleerde openingstijden en voor informatie over dagen waarop de toegang gratis is.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Palacio del Marqués de Dos Aguas

Alle 1.097 accommodaties in de buurt van Palacio del Marqués de Dos Aguas bekijken
Expo Hotel € 67
Expo Hotel

Expo Hotel

Avenida Pio XII 4, Valencia, Valencia
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Central Market, Catedral de Santa María de Valencia en Plaza de la Reina. Ook Universiteit van Valencia en Bioparc Valencia liggen binnen 3 km afstand. Station Turia ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 8 minuten lopen.

  One Shot Palacio Reina Victoria 04 € 89
  One Shot Palacio Reina Victoria 04

  One Shot Palacio Reina Victoria 04

  Calle Barcas 4, Valencia, Valencia
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Rialto Filmoteca en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Zijdebeurs liggen binnen 10 minuten lopen. Station Xativa ligt op 6 minuten lopen en naar Station Colón is het 6 minuten lopen.

   Hotel Turia € 55
   Hotel Turia

   Hotel Turia

   Calle del Profesor Beltran Baguena, 2, Valencia, Valencia
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 2 km afstand van Jardín del Turia, Torres de Serranos en Zijdebeurs. Ook Central Market en Plaza de la Reina liggen binnen 2 km afstand. Station Turia ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Campanar-La Fe is het 12 minuten lopen.

    Vincci Palace € 80
    Vincci Palace

    Vincci Palace

    C/ La Paz 42, Valencia, Valencia
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit romantische hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 5 minuten lopen van Iglesia de Santo Tomás Apóstol y San Felipe Neri en Universiteit van Valencia. Ook Plaza de la Reina en Plaza Ayuntamiento (plein) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Colón ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Alameda is het 7 minuten lopen.

     Casual Socarrat Valencia € 86
     Casual Socarrat Valencia

     Casual Socarrat Valencia

     Calle de la Paz 38, Valencia, Valencia
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Iglesia de Santo Tomás Apóstol y San Felipe Neri en Universiteit van Valencia. Ook Plaza de la Reina en Plaza Ayuntamiento (plein) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Colón ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Alameda is het 8 minuten lopen.

      Mon Suites Catedral € 73
      Mon Suites Catedral

      Mon Suites Catedral

      C/ Tapinería 15-17, Valencia, Valencia
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit aparthotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Kerk en toren van Santa Catalina, Plaza de la Reina en Catedral de Santa María de Valencia. Ook Zijdebeurs en Central Market liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colón ligt op 11 minuten lopen en naar Station Xativa is het 11 minuten lopen.

       Vincci Mercat € 115
       Vincci Mercat

       Vincci Mercat

       C/ de la Llanterna, 31, Valencia, Valencia
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, vlak bij Teatro Olympia en Central Market. Ook Zijdebeurs en Plaza Ayuntamiento (plein) liggen binnen 5 minuten lopen. Station Angel Guimera ligt op 8 minuten lopen en naar Station Xativa is het 8 minuten lopen.

        Vincci Lys Hotel € 90
        Vincci Lys Hotel

        Vincci Lys Hotel

        C/ Martinez Cubells, 5, Valencia, Valencia
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Centrum van Valencia, binnen 5 minuten lopen van Plaza de Toros de Valencia en Plaza Ayuntamiento (plein). Ook Plaza de la Reina en Universiteit van Valencia liggen binnen 10 minuten lopen. Station Xativa en Station Valencia-Noord liggen op 5 minuten lopen.