Het 3e arrondissement omvat een van de kleinste en oudste gebieden van Parijs. In het historische centrum vind je de joodse wijk, verschillende middeleeuwse gebouwen en het oudste huis van Parijs. Samen met het 4e arrondissement staat het 3e arrondissement bekend om de wijk Le Marais, een buurt met veel historische gebouwen. Maak foto's van de bijzondere bouwwerken die oorlogen hebben doorstaan en die het verhaal van het oude Parijs vertellen.

Bekijk fascinerende prototypes van uitvindingen bij het Conservatoire National des Arts et Métiers. Op deze plek zijn ook authentieke onderdelen en het originele model van het Vrijheidsbeeld te zien. Ga naar het Musée Picasso in het Hotel Salé om enkele werken van deze Spaanse meester te bekijken.

Begeef je naar de statige wijk Le Marais, die is opgebouwd rondom de voormalige Tempelierskerk. Bewonder de huizen van vroegere Franse edelen, zoals het Hôtel de Sens, het Hôtel de Sully en het Hôtel Carnavalet, waar het Musée pour l'Histoire de Paris tegenwoordig in gevestigd is. Het Huis van Nicolas Flamel is het oudste huis in Parijs en stamt uit 1407.

Dineer in een van de chique restaurants nadat je hebt gewinkeld in de luxe boetieks.

Verdiep je een middag in de joodse cultuur van Parijs in de joodse wijk Pletzl, Jiddisch voor 'kleine plaats'. Volg een rondleiding met gids door het Musée d'Art et d'Histoire du Judaïsme om de vaste collectie te bekijken. Verdiep je hier met ruim drieduizend documenten in de Dreyfusaffaire, het schandaal rondom de onterechte veroordeling van de joods-Franse officier.

Vlak bij dit museum staat de Agoudas Hakehilos-synagoge waar je zeker even een kijkje moet nemen om de bijzondere stijl van de architect Hector Guimard te bewonderen. Vandaag de dag is de synagoge weer volledig gerestaureerd, maar het was één van de zeven Parijse synagoges die werden opgeblazen tijdens Jom Kipoer in 1941.

Wandel langs door de straten met luxe boetieks en traditioneel joodse zaken. Breng ook een bezoek aan het langzaam groeiende Quartier Chinois.

Deze buurt ligt even ten noorden van de Seine in het centrum van Parijs. Neem de metro naar het station Arts et Métiers om naar de Chinese wijk te gaan of ga naar station Rambuteau als je de joodse wijk wilt bezoeken.

Het 3e arrondissement is een middeleeuws gebied met een fascinerende mix van culturen die te herkennen is in de museums en historische gebouwen.

Staat bekend om

Museums, Cafés en Cultuur

Kaart verkennen

Tophotels in 3e arrondissement

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Afbeelding van Hotel Picard
Hotel Picard
26 Rue De Picardie, Parijs
3.1/5 (283 beoordelingen)

"De locatie is super en de kamer is schoon. De lift was hilarisch klein maar er is ook een trap aanwezig. De service was erg vriendelijk en goed. Prima prijs kwaliteit verhouding!"…"

Beoordeeld op 13 nov. 2018

Hotel Picard
Afbeelding van Little Palace Hotel
Little Palace Hotel
4 out of 5
4 Rue Salomon De Caus, Parijs
€ 130 per nacht
29 jul. - 30 jul.
4.1/5Zeer goed! (1,169 beoordelingen)

"Mooi uitzicht. Vriendelijk personeel. Prima ontbijt."…"

Beoordeeld op 25 mrt. 2019

Little Palace Hotel
Afbeelding van Les Patios du Marais
Les Patios du Marais
26 Rue des Gravilliers, Parijs
€ 126 per nacht
24 jul. - 25 jul.
3.8/5Goed! (398 beoordelingen)

"De omschrijving op uw site geeft een volstrekt verkeerde indruk van het appartement! Er wordt gesproken over 2 kamers.praktijk was dat er 1 kamertje met 4 zeer ongemakkelijke stoeltjes met in het midden een salontafeltje uit de jaren 50 stond. De tweede ‘ kamer’ was een soort dakterras waar 1 (goed) ..."…"

Beoordeeld op 9 mei 2018

Les Patios du Marais
Afbeelding van Pavillon de la Reine
Pavillon de la Reine
5 out of 5
28 Place Des Vosges, Parijs
€ 320 per nacht
15 aug. - 16 aug.
4.7/5Uitzonderlijk! (412 beoordelingen)
Toplocatie

"Zeer goed gelegen in een leuke buurt(Marais)Personeel is attent en het ontbijt is verzorg en uitegebreid."…"

Beoordeeld op 20 jun. 2014

Pavillon de la Reine
Afbeelding van Villa Beaumarchais
Villa Beaumarchais
4 out of 5
5 Rue Des Arquebusiers, Parijs
€ 134 per nacht
19 aug. - 20 aug.
4.3/5Geweldig! (265 beoordelingen)
Mooi gezellige hotel in een rustige wijk

"Hotel ligt op wandelafstand van het centrum van de Marais, Ile de la Cité, Pére Lachaise. Veel gezellige restaurantjes in de buurt. Weinig parkeerplaatsen voor de wagen(5), best op voorhand bij reserveren. Vriendelijk personeel. Lekker ontbijt."…"

Beoordeeld op 2 dec. 2018

Villa Beaumarchais
Afbeelding van Les Bains Paris
Les Bains Paris
5 out of 5
7 Rue du Bourg l'Abbe, Parijs
€ 250 per nacht
4 aug. - 5 aug.
4.6/5Uitzonderlijk! (173 beoordelingen)
Amazing hotel!

"Perfect location, friendly staff and also very helpfull, the hotel interior was incredible and so was the room itself. The bed was very comfy! One of the best places I’ve ever stayed, highly recommended hotel!"…"

Beoordeeld op 3 jan. 2018

Les Bains Paris

Andere wijken in Parijs

Centrum van Parijs
Afbeelding van Centrum van Parijs

Centrum van Parijs

Museums, Monumenten, Architectuur

Centrum van Parijs is een stadse plek die erg geliefd is door de cafés. Naast de architectuur heeft deze plek nog veel meer leuke aspecten. Op cultureel gebied is hier van alles te doen, zoals de lokale kunst en de theaters.

Marais
Afbeelding van Marais

Marais

Museums, Cafés, Architectuur

Bewonder historische en bouwkundige meesterwerken en bezoek een van Europa's grootste musea voor moderne kunst in het 3e en 4e arrondissement van Parijs.

7e arrondissement
Afbeelding van 7e arrondissement

7e arrondissement

Tours, Cafés, Museums

Bezoek de Eiffeltoren, de bekendste attractie van dit arrondissement, en alle andere geweldige historische gebouwen en museums.

1e arrondissement
Afbeelding van 1e arrondissement

1e arrondissement

Museums, Architectuur, Monumenten

Er zijn weinig districten in Europa met een hogere concentratie artistieke en bouwkundige meesterwerken dan in dit arrondissement.

8e arrondissement
Afbeelding van 8e arrondissement

8e arrondissement

Cafés, Museums, Zonsondergang

Door dit arrondissement loopt de bekendste straat van Parijs en het gebied is sterk verbonden met de opkomst van Napoleon en de donkere jaren van de Franse Revolutie.

6e arrondissement
Afbeelding van 6e arrondissement

6e arrondissement

Cafés, Museums, Kerken

Kom meer te weten over de intellectuelen van Parijs, ontdek het levendige Quartier Latin en geniet van de schilderachtige tuinen en de kunstzinnige cafécultuur.