Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Piazza Bra

Ga op zoek naar restaurants, bars en klassieke architectuur bij dit weidse plein, dat één van de meest bezochte plaatsen in Verona is.

Het Piazza Bra is het grootste plein van Verona en één van de beste plaatsen in de stad om het dagelijks leven te volgen. Zijn positie net binnen de stadspoorten geeft het een verwelkomende aura voor de bezoekers aan Verona. Het wordt geflankeerd door restaurants, bars en diverse iconische bezienswaardigheden. Het is dan ook geen wonder dat het Piazza Bra de hele dag een levendige locatie is. 

Het plein is zo enorm dat het volgens velen wel eens het grootste plein in het land zou kunnen zijn. Voor vele bezoekers is het historische plein een introductie op de stad, aangezien er zijn maar weinig betere plaatsen zijn waar je een beter beeld kunt krijgen van Verona en je jezelf kunt oriënteren voordat je de verschillende attracties bezoekt. 

Mis zeker de enorme Arena di Verona niet, een dominerende verschijning op het plein. Het was ooit een slagveld voor Romeinse gladiatoren, maar is tegenwoordig Verona's populairste bezienswaardigheid en heeft in de loop der jaren bekende muzikanten als Paul McCartney, Radiohead en One Direction mogen ontvangen.

Steek het plein over en bereik het Palazzo della Gran Guardia. Bewonder de 17e-eeuwse architectuur van dit indrukwekkende gebouw , dat aan de zuidelijke zijde van het plein ligt en ooit onderdak bood aan de bewakers van de stad.

Loop over de boulevard van roze marmer dat zich een weg baant door het midden van het Piazza Bra. Je vindt er een groot ruiterstandbeeld van Koning Vittorio Emanuele II. Vlakbij heb je tevens de Fontana delle Api, een geschenk van de zusterstad München.

Tijdens de lunch en 's avonds laat zijn de al fresco terrasjes van de bars en restaurants langs het plein populaire meetingsplaatsen voor de plaatselijk bewoners en toeristen. Vind een tafeltje en geniet van een plaatselijke wijn en lokaal gerecht. Geniet van een bord risotto met Italiaanse salami, de specialiteit van de stad.

Het Piazza Bra bevindt zich net in het stadscentrum van Verona en kan vanaf alle stadsdelen te voet, met de auto of de bus bereikt worden. Het plein is dagelijks gratis geopend.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Piazza Bra

Alle 1.271 accommodaties in de buurt van Piazza Bra bekijken
Hotel Accademia € 98
Hotel Accademia

Hotel Accademia

Via Scala 12, Verona, VR
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe. Ook Arena di Verona en Piazza Bra liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 23 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 27 minuten lopen.

  Hotel Milano & Spa € 72
  Hotel Milano & Spa

  Hotel Milano & Spa

  Vicolo Tre Marchetti, 11, Verona, VR
    
   3.5 van 5.0 Sterren

   Dit wellness hotel ligt in Centrum van Verona, vlak bij Piazza Bra en Arena di Verona. Ook Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 20 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 29 minuten lopen.

   Hotel Mastino € 68
   Hotel Mastino

   Hotel Mastino

   Corso Porta Nuova 16, Verona, VR
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit wellness hotel ligt in Centrum van Verona, binnen 5 minuten lopen van Stadhuis van Verona, Arena di Verona en Piazza Bra. Ook Castelvecchio en Ponte Scaligero liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 15 minuten lopen.

    Hotel Leon d'Oro € 84
    Hotel Leon d'Oro

    Hotel Leon d'Oro

    Viale Piave 5, Verona, VR
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Cittadella, binnen 15 minuten lopen van Porta Nuova en Veronafiere. Ook Teatro Ristori en Juliet's Tomb liggen binnen 2 km afstand. Station Verona Porta Nuova ligt op 8 minuten lopen.

     Grand Hotel € 89
     Grand Hotel

     Grand Hotel

     Corso Porta Nuova 105, Verona, VR
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Porta Nuova, Arena di Verona en Piazza Bra. Ook Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe liggen binnen 2 km afstand. Station Verona Porta Nuova ligt op 10 minuten lopen.

      Hotel San Marco Fitness Pool & SPA € 55
      Hotel San Marco Fitness Pool & SPA

      Hotel San Marco Fitness Pool & SPA

      Via San Marco, 11, Verona, VR
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit wellness hotel ligt in Borgo Milano, binnen 2 km afstand van Basilica van San Zeno Maggiore en Porta Nuova. Ook Ospedal Borgo Trento en Arena di Verona liggen binnen 3 km afstand. Station Verona Porta Nuova ligt op 19 minuten lopen.

       Hotel Bologna € 90
       Hotel Bologna

       Hotel Bologna

       Piazzette Scalette Rubiani 3, Verona, VR
         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit romantische hotel ligt in Centrum van Verona, vlak bij Piazza Bra en Arena di Verona. Ook Casa di Guilietta en Piazza delle Erbe liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 20 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 30 minuten lopen.

        Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior) € 96
        Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior)

        Hotel Giulietta e Romeo 3 stelle (Superior)

        Vicolo Tre Marchetti 3, Verona, VR
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Verona ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Arena di Verona, Casa di Guilietta en Piazza Bra. Ook Piazza delle Erbe en Piazza dei Signori liggen binnen 10 minuten lopen. Station Verona Porta Nuova ligt op 21 minuten lopen en naar Station Verona Porta Vescovo is het 29 minuten lopen.