Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Piazza della Rotonda

Het iconische Pantheon en de schitterende fontein vormen de publiekstrekkers van dit levendig plein in het hart van het historische centrum van Rome.

Ga naar het Piazza della Rotonda om de iconische bezienswaardigheden te bewonderen. Het magnifieke Pantheon is de blikvanger van het plein en staat aan de zuidzijde. Er grenzen ook verschillende caféterrassen aan het plein, waar je heerlijk mensen kunt kijken tegen een achtergrond van fraaie architectuur.

Vandaag de dag is het Piazza della Rotonda een elegant plein, maar in de negentiende eeuw vormde het een bruisende markt. De marktkoopmannen verkochten hier uiteenlopende waren, van gekooide vogels tot vis en groente. In opdracht van Paus Pius VII werd de markt verplaatst, waardoor de schoonheid van het plein meer tot zijn recht kon komen.

Midden op het plein staat de Fontana del Pantheon, die bekroond wordt door een Egyptische obelisk. De fontein werd in 1575 ontworpen door Giacomo della Porta en in 1711 werd de obelisk toegevoegd door Filippo Barigioni. Merk de minutieus uitgevoerde grotesken op en het wapenschild. Zoek ook naar de hiërogliefen die op de obelisk staan, deze stammen nog uit de tijd van farao Ramses II.

Neem een kijkje in het Pantheon. Dit gebouw vormt een van de meest herkenbare monumenten uit het oude Rome en werd gebouwd in de tijd dat keizer Hadrianus aan de macht was. Neem de tijd om de schitterende portico te bewonderen met een zuilengang bestaande uit zestien Korinthische zuilen. Binnen ontdek je een ronde tempel die versierd is met een glanzende marmeren vloer en beelden van Bijbelse figuren. Als je naar boven kijkt kun je zien hoe het licht naar binnen komt via de enorme oculus. Oorspronkelijk was de tempel gewijd aan de klassieke goden, maar in het jaar 608 werd het gebouw omgevormd tot een christelijke kerk, genaamd Santa Maria ad Martyres.

Neem plaats op het terras van een café of restaurant en bestel wat te drinken om te genieten van alle mensen die hier voorbij lopen. Vergeet niet om je camera mee te nemen, zodat je foto's kunt maken van de fontein, het Pantheon en de pastelkleurige huizen. Je kunt natuurlijk ook wat te eten en te drinken kopen in een van de nabijgelegen winkels en lekker op de trappen van de fontein gaan zitten.

Er stoppen verschillende bussen bij het Piazza della Rotonda in de buurt, maar je kunt er het beste te voet heen gaan. Het is slecht tien minuten lopen vanaf veel belangrijke bezienswaardigheden in de stad, zoals het Piazza Venezia en de Trevifontein.

Het Pantheon is dagelijks geopend, met uitzondering van enkele feestdagen, en de toegang is gratis. Tussen zondag en vrijdag is het mogelijk om tegen een toeslag een rondleiding met gids te boeken. Er staat bijna altijd wel een rij bij de attractie, ongeacht de periode.


Gids voor Piazza della Rotonda


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.570 accommodaties in de buurt van Piazza della Rotonda bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 123
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 68
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    Albergo Del Senato € 123
    Albergo Del Senato

    Albergo Del Senato

    Piazza Della Rotonda 73, Rome
      
     4,8
     / 5, op basis van 1.261 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, vlak bij Santa Maria Sopra Minerva en Pantheon. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Barberini ligt op 16 minuten lopen en naar Station Spagna is het 17 minuten lopen.

     Hotel Cosmopolita € 61
     Hotel Cosmopolita

     Hotel Cosmopolita

     Via Santa Eufemia, 5, Rome
       
      4,0
      / 5, op basis van 2.131 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari) € 57
      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

      9HOTEL CESARI (Albergo Cesari)

      Via di Pietra 89a, Rome
        
       4,4
       / 5, op basis van 1.049 beoordelingen
       3.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, vlak bij Via del Corso en Trevifontein. Ook Spaanse Trappen en Pantheon liggen binnen 5 minuten lopen. Station Barberini ligt op 12 minuten lopen en naar Station Spagna is het 14 minuten lopen.

       Grand Hotel Olympic € 35
       Grand Hotel Olympic

       Grand Hotel Olympic

       Via Properzio 2/a, Rome
         
        3,5
        / 5, op basis van 494 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 15 minuten lopen van Engelenburcht (Castel Sant'Angelo), Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 7 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 13 minuten lopen.

        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 193
        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

        Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

        Via Vittorio Veneto 50, Rome
          
         4,5
         / 5, op basis van 1.020 beoordelingen
         5.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.