Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Piazza della Signoria

Dit levendige plein is het thuis van de David van Michelangelo. Het wordt omringd door talloze cafés, biedt toegang tot het wereldberoemde museum Uffizi en bevat een beeldengalerij in de openlucht.

Neem plaats op het terras van een van de vele cafés en restaurants aan de rand van het Piazza della Signoria. Leun achterover en kijk hoe de mensen zich door dit politieke en bestuurlijke centrum van de stad haasten, zoals ze dat al eeuwenlang doen. Flamboyante straatartiesten, flanerende toeristen en de hardwerkende plaatselijke bevolking lopen kriskras door elkaar op dit L-vormige plein in het centrum van Florence, waar je een aantal van haar beroemdste gebouwen kunt vinden.

Met de bouw van het Palazzo Vecchio in 1302 werd dit 'piazza' het kloppend hart van de stad dat het nu nog steeds is. Het paleis doet vandaag de dag nog altijd dienst als stadhuis van Florence. Hier hebben openbare verkiezingen, rellen en executies plaatsgevonden, allemaal onder het toeziend oog van de replica van Michelangelo's David, die de deuren bewaakt. Het oorspronkelijke beeld werd in 1873 naar het Accademia Museum (Galleria dell'Accademia) verplaatst.

Slenter door de beeldengalerij in de open lucht, onder de drie grote bogen van de Loggia dei Lanzi. Veel van de beelden die hier staan, zijn replica's. De oorspronkelijke beelden hebben een plaats gevonden in verschillende musea, maar de replica's zijn niet minder indrukwekkend. De enorme bronzen reus Perseus van de beeldhouwer Cellini houdt het hoofd van Medusa in de lucht en daagt de bevolking uit om het op te nemen tegen de Medici's. Ook de twee marmeren Medici-leeuwen symboliseren de macht die deze familie eens had.

Sta even stil bij de Neptunus-fontein van Ammannati, in opdracht gemaakt ter herinnering aan de Toscaanse overwinningen op zee. Werp een blik op de bronzen gedenkplaat ter ere van de puriteinse monnik Savonarola, die hier in 1498 werd geëxecuteerd.

Het Uffizi (Galleria degli Uffizi), waar altijd wel een lange rij toeristen staat te wachten om de werken van Botticelli, Da Vinci en vele anderen te mogen bewonderen, is een van de blikvangers van de piazza. Daarnaast zijn er verschillende andere paleizen, zoals het Palazzo Uguccioni en het Palazzo dei Buonaguisi, die het plein zo groots en indrukwekkend maken.

Op het Piazza della Signoria is op elk moment van de dag wel wat te doen. Het plein is 24 uur per dag toegankelijk.


Gids voor Piazza della Signoria


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 4.461 accommodaties in de buurt van Piazza della Signoria bekijken
TSH Florence Lavagnini € 91
TSH Florence Lavagnini

TSH Florence Lavagnini

Viale Spartaco Lavagnini 70 72, Florence
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in San Lorenzo, binnen 15 minuten lopen van Galleria dell'Accademia di Firenze en Baptisterium. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Piazza della Signoria liggen binnen 2 km afstand. Station Firenze Statuto ligt op 9 minuten lopen en naar Station Florence Santa Maria Novella is het 12 minuten lopen.

  Relais Piazza Signoria € 130
  Relais Piazza Signoria

  Relais Piazza Signoria

  Via Vacchereccia 3, Florence, FI
    
   0.0 van 5.0 Sterren

   Dit appartement ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli, Piazza della Signoria en Palazzo Vecchio. Ook Galleria degli Uffizi en Ponte Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 22 minuten lopen.

   Grand Hotel Cavour € 143
   Grand Hotel Cavour

   Grand Hotel Cavour

   Via Del Proconsolo 3, Florence, FI
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Florence bevindt zich in Dom, vlak bij Badia Fiorentina en Bargello. Ook Piazza del Duomo en Palazzo Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Florence Campo Di Marte is het 23 minuten lopen.

    Grand Hotel Baglioni € 164
    Grand Hotel Baglioni

    Grand Hotel Baglioni

    Piazza Unita Italiana 6, Florence, FI
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Dom, vlak bij Via Faenza en Basiliek en museum van Santa Maria Novella. Ook Basilica di San Lorenzo en Baptisterium liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 15 minuten lopen.

     Hotel Laurus al Duomo € 164
     Hotel Laurus al Duomo

     Hotel Laurus al Duomo

     Via Cerretani, 54r, Florence, FI
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Via de' Tornabuoni en Baptisterium. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Basilica di San Lorenzo liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 6 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 19 minuten lopen.

      Family Apartments Signoria € 60
      Family Apartments Signoria

      Family Apartments Signoria

      Via dei Cimatori, 16/red, Florence, FI
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit appartement ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli, Piazza della Signoria en Palazzo Vecchio. Ook Galleria degli Uffizi en Bargello liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 13 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 22 minuten lopen.

       Hotel Berchielli € 176
       Hotel Berchielli

       Hotel Berchielli

       Lungarno Acciaiuoli 14, Florence, FI
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Dom, binnen 5 minuten lopen van Ponte Vecchio, Piazza della Signoria en Galleria degli Uffizi. Ook Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

        Hotel Santa Maria Novella € 178
        Hotel Santa Maria Novella

        Hotel Santa Maria Novella

        Piazza Santa Maria Novella 1, Florence, FI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit romantische hotel ligt in Santa Maria Novella, vlak bij Via de' Tornabuoni en Basiliek en museum van Santa Maria Novella. Ook Baptisterium en Cathedral of Santa Maria del Fiore liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 6 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 16 minuten lopen.