Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Place Massena

Op het belangrijkste plein van Nice kun je prima winkelen en in een van de charmante cafés naar de mensen kijken.

Place Massena is het belangrijkste plein in Nice. De grote plaza ligt tussen de oude en de nieuwe stad en wordt omzoomd door winkels en restaurants. Op het plein komen verschillende belangrijke boulevards uit, zoals de prachtige Avenue Jean Médecin. De lokale bevolking komt hier samen op weg naar school of naar het werk. Drink een kopje koffie bij een van de cafés en bekijk de dagelijkse drukte. De tram rijdt midden over het plein, maar verder is het een voetgangersgebied.

De oude gebouwen rondom zijn allemaal rood geschilderd met blauwe luiken, de typische kleuren voor de regio. Grote stenen galerijen leiden naar restaurants en winkels, zoals de Galeries Lafayette. Dit Franse warenhuis is onder andere beroemd om zijn parfums en mode van bekende ontwerpers.

In een fontein op een van de hoeken van het plein worden verschillende verhalen uit de Griekse mythologie uitgebeeld. In het midden staat een 7 meter hoog standbeeld van Apollo. Vanaf de rand van de fontein kun je ook prima mensen kijken. Of doe net als de andere toeristen en laat je vóór de standbeelden fotograferen.

Een moderne installatie van de Catalaanse kunstenaar Jaume Plensa springt met name 's avonds in het oog, wanneer de zeven standbeelden in heldere kleuren oplichten. Dit zijn semidoorzichtige beelden van mannen die op hoge palen langs de tramlijn knielen en die de zeven continenten voorstellen. De fontein en de gebouwen rondom het plein worden 's avonds ook verlicht.

Er is hier het hele jaar door van alles te beleven. In december wordt de jaarlijkse kerstmarkt gehouden en staat het plein vol met stalletjes, een enorme kerstboom en een reuzenrad. Op 14 juli, le Quatorze Juillet, wordt de bestorming van de Bastille gevierd met een militaire parade en vuurwerk.

Vanaf het plein is het tien minuten lopen naar de Promenade des Anglais. Naar het centraal station is het ook tien minuten lopen of twee haltes met de tram. In de vlakbij gelegen straatjes vind je mooie boetieks en mode van beroemde ontwerpers.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.307 accommodaties in de buurt van Place Masséna bekijken
Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée € 162
Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée

Hyatt Regency Nice Palais de la Méditerranée

13-15 Promenade Des Anglais, Nice
   
  4,6
  / 5, op basis van 1.395 beoordelingen
  5.0 van 5.0

  Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 15 minuten lopen van Promenade des Anglais en Cours Saleya. Ook Centre Commercial Nice Étoile en Kathedraal van Nice liggen binnen 2 km afstand. Station Place Masséna ligt op 10 minuten lopen en naar Tramstation Opéra - Vieille Ville is het 12 minuten lopen.

  Hotel Le Negresco € 168
  Hotel Le Negresco

  Hotel Le Negresco

  37 Promenade Des Anglais, Nice
    
   4,4
   / 5, op basis van 1.287 beoordelingen
   5.0 van 5.0

   Dit hotel in Stadscentrum ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 2 km afstand van Promenade des Anglais, Musée des Beaux-Arts Jules Chéret en Centre Commercial Nice Étoile. Ook Cours Saleya en Kathedraal van Nice liggen binnen 2 km afstand. Station Place Masséna ligt op 15 minuten lopen en naar Tramstation Opéra - Vieille Ville is het 17 minuten lopen.

   Albert 1'er Hotel Nice, France € 57
   Albert 1'er Hotel Nice, France

   Albert 1'er Hotel Nice, France

   4 Avenue Des Phoceens, Nice
     
    4,0
    / 5, op basis van 1.263 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Promenade des Anglais, Cours Saleya en Kathedraal van Nice. Ook Centre Commercial Nice Étoile en Theater van Nice liggen binnen 15 minuten lopen. Tramstation Opéra - Vieille Ville ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Place Masséna is het 5 minuten lopen.

    Boscolo Exedra Nice, Autograph Collection € 153
    Boscolo Exedra Nice, Autograph Collection

    Boscolo Exedra Nice, Autograph Collection

    12 Boulevard Victor Hugo, Nice
      
     4,3
     / 5, op basis van 1.085 beoordelingen
     5.0 van 5.0

     Dit luxe hotel ligt in Stadscentrum, binnen 5 minuten lopen van Place Masséna en Centre Commercial Nice Étoile. Ook Theater van Nice en Cours Saleya liggen binnen 15 minuten lopen. Station Jean Médecin ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Place Masséna is het 6 minuten lopen.

     Hôtel La Villa Nice Victor Hugo € 72
     Hôtel La Villa Nice Victor Hugo

     Hôtel La Villa Nice Victor Hugo

     19 Bis Boulevard Victor Hugo, Nice
       
      4,3
      / 5, op basis van 586 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Place Masséna en Centre Commercial Nice Étoile. Ook Cours Saleya en Theater van Nice liggen binnen 2 km afstand. Station Jean Médecin ligt op 6 minuten lopen en naar Station Place Masséna is het 7 minuten lopen.

      Best Western Plus Hotel Massena Nice € 66
      Best Western Plus Hotel Massena Nice

      Best Western Plus Hotel Massena Nice

      58 Rue Gioffredo, Nice
        
       4,0
       / 5, op basis van 1.069 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Place Masséna, Centre Commercial Nice Étoile en Cours Saleya. Ook Kathedraal van Nice en Theater van Nice liggen binnen 10 minuten lopen. Station Place Masséna en Tramstation Opéra - Vieille Ville liggen op 5 minuten lopen.

       Hôtel Aston La Scala € 87
       Hôtel Aston La Scala

       Hôtel Aston La Scala

       12 Avenue Felix Faure, Nice
         
        3,9
        / 5, op basis van 997 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Place Masséna, Cours Saleya en Kathedraal van Nice. Ook Theater van Nice en Museum voor Moderne Kunst en Hedendaagse Kunst liggen binnen 10 minuten lopen. Tramstation Opéra - Vieille Ville ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Place Masséna is het 4 minuten lopen.

        Hôtel Bristol € 37
        Hôtel Bristol

        Hôtel Bristol

        22 rue Paganini, Nice
          
         3,8
         / 5, op basis van 151 beoordelingen
         2.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Stadscentrum, binnen 10 minuten lopen van Avenue Jean Medecin en Centre Commercial Nice Étoile. Ook Nationaal museum Marc Chagall en Russische kerk liggen binnen 2 km afstand. Station Gare Thiers en Station Nice Ville liggen op 5 minuten lopen.