Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Ponte Vecchio

Wandel over de meest iconische brug van Florence, die door de nazi's werd gespaard vanwege zijn schoonheid en die al meer dan vier eeuwen een thuis biedt aan juweliers.

Als je ze over de Ponte Vecchio loopt, kijk dan eens door de ramen van de goudsmeden die hier al sinds de 16e eeuw zijn gevestigd. Geniet van een schitterend uitzicht op de oevers van de Arno vanaf de balkons midden op de brug. Straatartiesten, kunstenaars en toeristen zorgen de hele dag door voor een levendige sfeer. Wanneer 's avonds de luiken voor de winkelramen gaan, krijgt de brug iets idyllisch en wordt dit de ideale plek voor een romantische wandeling.

Ponte Vecchio (oude brug) is de oudste brug van Florence. Verslagen van een brug op deze plek dateren al van 996, hoewel de brug die tegenwoordig te zien is, pas in 1345 werd gebouwd. Drie brede bogen overspannen de rivier. De heldergeel gekleurde winkeltjes met hun rijen kleine vierkante ramen weerspiegelen in het water en bieden zo een van de meest typerende beelden van Florence. Dit was de enige brug die niet door de Duitsers werd opgeblazen bij hun terugtocht uit Florence tijdens de Tweede Wereldoorlog. Naar verluidt zou dat op bevel van Hitler zelf zijn geweest.

Stop op de brug eens bij een van de vele juwelierswinkeltjes, waar onbetaalbaar antiek te vinden is naast betaalbare souvenirs. Al sinds 1593 zitten hier goudsmeden, toen Ferdinand I de slagers en groenteboeren beval te vertrekken vanwege de stank die ze veroorzaakten. Zoek naar de strenge, buste (met baard) van de vermaarde goudsmid Cellini halverwege de brug, met een spectaculair uitzicht op de Arno achter hem.

Kijk omhoog en je ziet de Corridoio Vasariano (Vasaripassage). Groothertog Cosimo I gaf Visaro in 1565 opdracht voor de bouw van de passage zodat hij ongestoord van het stadhuis (Palazzo Vecchio) naar zijn residentie in het Palazzo Pitti kon lopen.

Volgens een plaatselijke legende zullen verliefden die een hangslot aan de brug bevestigen en de sleutel in het water gooien, voor altijd bij elkaar blijven. Je zult ongetwijfeld op allerlei plekken van de brug hangsloten zien, maar het is niet aan te raden er zelf ook een vast te maken. Vanwege de schade die grote aantallen hangsloten hebben aangericht, kan iedereen die op heterdaad wordt betrapt een fikse boete tegemoet zien.

De brug is 24 uur per dag toegankelijk.


Ponte Vecchio Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Ponte Vecchio

Alle 4.173 accommodaties in de buurt van Ponte Vecchio bekijken
Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio € 131
Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio

Hotel Pitti Palace al Ponte Vecchio

Borgo S.Jacopo, 3/r, Florence, FI
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in Oltrarno, binnen 5 minuten lopen van Ponte Vecchio, Palazzo Pitti en Piazza della Signoria. Ook Galleria degli Uffizi en Palazzo Vecchio liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 16 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 23 minuten lopen.

  Maxim Axial € 58
  Maxim Axial

  Maxim Axial

  Via Dei Calzaiuoli 11, Florence, FI
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Via de' Calzaiuoli, Baptisterium en Cathedral of Santa Maria del Fiore. Ook Piazza della Signoria en Piazza del Duomo liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 11 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.

   TSH Florence Lavagnini € 96
   TSH Florence Lavagnini

   TSH Florence Lavagnini

   Viale Spartaco Lavagnini 70 72, Florence
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in San Lorenzo, binnen 15 minuten lopen van Galleria dell'Accademia di Firenze en Baptisterium. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Piazza della Signoria liggen binnen 2 km afstand. Station Firenze Statuto ligt op 9 minuten lopen en naar Station Florence Santa Maria Novella is het 12 minuten lopen.

    c-hotels Ambasciatori € 72
    c-hotels Ambasciatori

    c-hotels Ambasciatori

    Via Luigi Alamanni 3, Florence, FI
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Santa Maria Novella, binnen 10 minuten lopen van Via Faenza, Basiliek en museum van Santa Maria Novella en Fortezza da Basso. Ook Baptisterium en Basilica di San Lorenzo liggen binnen 15 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 11 minuten lopen.

     Hotel Laurus al Duomo € 139
     Hotel Laurus al Duomo

     Hotel Laurus al Duomo

     Via Cerretani, 54r, Florence, FI
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Dom, vlak bij Via de' Tornabuoni en Baptisterium. Ook Cathedral of Santa Maria del Fiore en Basilica di San Lorenzo liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 6 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 19 minuten lopen.

      Grand Hotel Cavour € 107
      Grand Hotel Cavour

      Grand Hotel Cavour

      Via Del Proconsolo 3, Florence, FI
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Florence bevindt zich in Dom, vlak bij Badia Fiorentina en Bargello. Ook Piazza del Duomo en Palazzo Vecchio liggen binnen 5 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Florence Campo Di Marte is het 23 minuten lopen.

       Grand Hotel Baglioni € 119
       Grand Hotel Baglioni

       Grand Hotel Baglioni

       Piazza Unita Italiana 6, Florence, FI
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Dom, vlak bij Via Faenza en Basiliek en museum van Santa Maria Novella. Ook Basilica di San Lorenzo en Baptisterium liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 15 minuten lopen.

        Hotel Berchielli € 147
        Hotel Berchielli

        Hotel Berchielli

        Lungarno Acciaiuoli 14, Florence, FI
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Dom, binnen 5 minuten lopen van Ponte Vecchio, Piazza della Signoria en Galleria degli Uffizi. Ook Palazzo Vecchio en Palazzo Pitti liggen binnen 10 minuten lopen. Station Florence Santa Maria Novella ligt op 14 minuten lopen en naar Station Porta al Prato is het 21 minuten lopen.