Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Plaza de la Quintana

Het op een na grootste plein van Santiago de Compostella is een interessante plek voor een kopje koffie. Kijk naar de voorbijgangers en geniet! 

Plaza de la Quintana is een groot plein van twee niveaus dat grenst aan de iconische Catedral de Santiago de Compostela. Neem plaats bij een van de cafés aan het plein en luister naar de straatmuzikanten of studenten die gezellig op de grote trap met elkaar kletsen. 

Dit drukke plein wordt soms ook wel Quintana de los Muertos (plein van de doden) genoemd, omdat het is aangelegd op een voormalig kerkhof. Kijk naar de grond en je zult zien dat het plein bestaat uit graniet, een gesteente dat veel in Galicische architectuur wordt gebruikt. 

De westelijke kant van het plein wordt getekend door de prachtige Catedral de Santiago de Compostela. Kijk vanaf het plein naar de Heilige Deur en Koninklijke Poort van de kathedraal. Deze speciale ingang is uitsluitend geopend tijdens Compostellaans heilige jaren, als 25 juli (St.-Jakobsfeest) op een zondag valt.

Ga 's avonds bij het plein langs om wat lijkt op een figuur van een pelgrim te zien die onder de barokke klokkentoren van de kathedraal staat. Als je goed kijkt, zul je zien dat de bedevaarder eigenlijk gewoon een schaduw is van de kathedraal. Volgens een lokale legende is deze schaduw-pelgrim een priester die zichzelf vermomde om zijn geliefde te ontmoeten, een non uit een nabij klooster. Het verhaal gaat dat zijn geliefde niet kwam opdagen en de bedevaarder daarom elke avond terugkomt in de hoop haar te vinden.

Ga de treden van de Quintana-trap op, gelegen tussen de achterkant van de kathedraal en het klooster. Deze brede treden zijn een populaire ontmoetingsplek voor studenten. Vind een plekje op de treden om te zitten en kijk uit over het plein richting Casa de los Canónigos. Dit imposante gebouw werd tussen de 17e en 18e eeuw gebouwd en was ooit de thuis van de kanonnen van de kathedraal.

Aan de oostelijke kant van het plein vind je het Monasterio de San Paio Antealtares, een van de oudste gebouwen van de stad. Bewonder zijn sombere gevel. Het was expres ontworpen in een bescheiden stijl om ervoor te zorgen dat het gebouw niet de originele St.-Jakobuskerk zou overschaduwen. 

Plaza de la Quintana ligt aan de oostkant van de Catedral de Santiago de Compostela, op loopafstand van Plaza de la Azabachería en Plaza del Obradoiro.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Quintanaplein

Alle 354 accommodaties in de buurt van Quintanaplein bekijken
Parador de Santiago de Compostela € 142
Parador de Santiago de Compostela

Parador de Santiago de Compostela

   
  5.0 van 5.0 Sterren

  Dit luxe hotel ligt in Historische Centrum van Santiago de Compostela, vlak bij Pazo de Xelmírez, Plaza del Obradoiro en Catedral de Santiago de Compostela. Ook Santiago de Compostela Cathedral Museum en Plaza de Immaculata (plein) liggen binnen 5 minuten lopen. Station Santiago de Compostella ligt op 17 minuten lopen.

  NH Collection Santiago de Compostela € 73
  NH Collection Santiago de Compostela

  NH Collection Santiago de Compostela

    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit luxe hotel ligt in het centrum van Santiago de Compostela, binnen 15 minuten lopen van Universiteit van Santiago de Compostela, Plaza del Obradoiro en Catedral de Santiago de Compostela. Ook Campus Universitario Norte en Convento de San Francisco in Santiago liggen binnen 10 minuten lopen. Station Santiago de Compostella ligt op 29 minuten lopen.

   Hotel Praza Quintana € 51
   Hotel Praza Quintana

   Hotel Praza Quintana

   Rúa Da Conga, 9, Santiago de Compostela
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Historische Centrum van Santiago de Compostela, vlak bij Universiteit van Santiago de Compostela, Catedral de Santiago de Compostela en Plaza del Obradoiro. Ook Platerias-plein en Mosteiro de San Paio de Antealtares liggen binnen 5 minuten lopen. Station Santiago de Compostella ligt op 15 minuten lopen.

    Hospedería San Martín Pinario € 46
    Hospedería San Martín Pinario

    Hospedería San Martín Pinario

      
     2.0 van 5.0 Sterren

     Dit historische pension ligt in Historische Centrum van Santiago de Compostela, vlak bij Plaza de Immaculata (plein), Plaza del Obradoiro en Catedral de Santiago de Compostela. Ook Pazo de Xelmírez en Universiteit van Santiago de Compostela liggen binnen 5 minuten lopen. Station Santiago de Compostella ligt op 18 minuten lopen.

     Hotel Universal € 32
     Hotel Universal

     Hotel Universal

       
      2.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Historische Centrum van Santiago de Compostela, binnen 10 minuten lopen van Praza de Galicia, Plaza del Obradoiro en Catedral de Santiago de Compostela. Ook Stichting van Eugenio Granell en Galería de Arte Contemporáneo José Lorenzo liggen binnen 5 minuten lopen. Station Santiago de Compostella ligt op 9 minuten lopen.

      Hotel Rua Villar € 70
      Hotel Rua Villar

      Hotel Rua Villar

        
       3.0 van 5.0 Sterren

       Dit historische hotel ligt in Historische Centrum van Santiago de Compostela, vlak bij Fuente de los Caballos, Catedral de Santiago de Compostela en Plaza del Obradoiro. Ook Casa do Cabildo (historisch gebouw) en Universiteit van Santiago de Compostela liggen binnen 5 minuten lopen. Station Santiago de Compostella ligt op 14 minuten lopen.

       Hotel Montes € 68
       Hotel Montes

       Hotel Montes

         
        2.0 van 5.0 Sterren

        Dit historische hotel ligt in Historische Centrum van Santiago de Compostela, vlak bij Fuente de los Caballos, Catedral de Santiago de Compostela en Plaza del Obradoiro. Ook Casa do Cabildo (historisch gebouw) en Universiteit van Santiago de Compostela liggen binnen 5 minuten lopen. Station Santiago de Compostella ligt op 14 minuten lopen.

        Compostela Hotel € 70
        Compostela Hotel

        Compostela Hotel

          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Historische Centrum van Santiago de Compostela, binnen 5 minuten lopen van Alameda Park, Universiteit van Santiago de Compostela en Museum voor Heilige Kunst. Ook Mercado de Abastos de Santiago (markt) en Plaza del Obradoiro liggen binnen 10 minuten lopen. Station Santiago de Compostella ligt op 10 minuten lopen.