Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Rialtobrug (Ponte di Rialto)

Wandel over de oudste en meest iconische brug van Venetië, geniet van romantische uitzichten, koop souvenirs en laat je vermaken door straatartiesten.

Kijk tijdens je tocht met de vaporetto (waterbus) of gondel door het Canal Grande omhoog wanneer je om de vismarkt vaart: voor je doemt een van de meest iconische bouwwerken van Venetië op. De Rialtobrug (Ponte di Rialto) is al sinds het eind van de vijftiende eeuw een symbool voor de stad. De brug heeft een opvallend, V-vormig ontwerp, hoge stenen bogen en balustrades van waarachter toeristen de gondels in het onderliggende kanaal gadeslaan.

De overkapte Rialtobrug werd ontworpen door een architect met de toepasselijke naam Antonio Da Ponte ('Antonio van de brug'). Hij won de strijd om het bouwcontract van de beroemde beeldhouwer Michelangelo. De mooie en tegelijkertijd praktische Rialtobrug verving een brug uit het eind van de twaalfde eeuw. De 7,5 meter hoge boog is hoog genoeg voor de schepen die eronderdoor varen. De symmetrische bogen en de verhoogde spits in het midden maken de brug tot een iconisch bouwwerk. Van de ongeveer vierhonderd bruggen die de verschillende eilanden van Venetië met elkaar verbinden, is dit de vaakst gefotografeerde.

Wanneer je de Ponte di Rialto te voet nadert, kun je kiezen uit drie voetpaden naar de top van de brug. Twee daarvan bevinden zich op de buitenste balustrades. Eén centraal wandelpad loopt tussen de winkeltjes op de brug door, waar Murano-glaswerk, juwelen en andere handgemaakte voorwerpen worden verkocht.

Door de straatverkopers en muzikanten hangt er een levendige sfeer op en rond de brug. Vanaf de top kun je mooie foto's maken van het uitzicht op het Canal Grande, dat diep onder je lijkt te verdwijnen tussen de luiken van de Venetiaanse huizen en restaurants.

De levendige drukte van overdag maakt 's avonds plaats voor een rustigere sfeer. Wanneer de luiken van de winkels sluiten, wordt de brug verlicht door schijnwerpers. De schitterende reflecties in het water zorgen voor een ideale omgeving voor een romantische wandeling.

De Rialtobrug ligt halverwege het Canal Grande en verbindt het marktdistrct van San Polo en de toeristische wijk San Marco met elkaar. Je kunt er komen met een vaporetto of gondel naar de halte Rialto of te voet vanaf het centraal gelegen San Marcoplein.


Rialtobrug Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Rialtobrug

Alle 3.721 accommodaties in de buurt van Rialtobrug bekijken
Hotel Cavalletto e Doge Orseolo € 161
Hotel Cavalletto e Doge Orseolo

Hotel Cavalletto e Doge Orseolo

Piazza San Marco 1107, Calle del Cavalletto, Venetië, VE
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in San Marco, vlak bij San Marcoplein, Museo Correr en Campanile van Venetië. Ook Palazzo Contarini del Bovolo en Dogenpaleis liggen binnen 5 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op 26 minuten lopen.

  Hotel Montecarlo € 177
  Hotel Montecarlo

  Hotel Montecarlo

  Calle Specchieri 463 San Marco, Venetië, VE
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Venetië ligt in de historische wijk, vlak bij Basiliek van San Marco, San Marcoplein en Campanile van Venetië. Ook Brug der Zuchten en Grand Canal liggen binnen 10 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op 25 minuten lopen.

   Splendid Venice Venezia – Starhotels Collezione € 220
   Splendid Venice Venezia – Starhotels Collezione

   Splendid Venice Venezia – Starhotels Collezione

   San Marco Mercerie 760, Venetië, VE
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit romantische hotel ligt in San Marco, binnen 5 minuten lopen van Kerk van San Salvador, Grand Canal en Rialtobrug. Ook Basiliek van San Marco en San Marcoplein liggen binnen 5 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op 23 minuten lopen.

    CHC Continental, BW Premier Collection by Best Western € 169
    CHC Continental, BW Premier Collection by Best Western

    CHC Continental, BW Premier Collection by Best Western

    Lista di Spagna, Cannaregio 166, Venetië, VE
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Cannaregio, vlak bij Scalzibrug en Grand Canal. Ook Piazzalle Roma en Santa Maria Gloriosa dei Frari liggen binnen 15 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op maar 4 minuten lopen.

     Royal San Marco Hotel € 178
     Royal San Marco Hotel

     Royal San Marco Hotel

     San Marco 848, Venetië, VE
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in San Marco, vlak bij Museo Correr, San Marcoplein en Basiliek van San Marco. Ook Campanile van Venetië en Dogenpaleis liggen binnen 5 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op 26 minuten lopen.

      Hotel Rialto € 188
      Hotel Rialto

      Hotel Rialto

      San Marco 5149 Ponte Di Rialto, Venetië, VE
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in San Marco, vlak bij Kerk van San Salvador, Grand Canal en Rialtobrug. Ook Basiliek van San Marco en San Marcoplein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Venetië Santa Lucia ligt op 20 minuten lopen.

       Hilton Molino Stucky Venice € 210
       Hilton Molino Stucky Venice

       Hilton Molino Stucky Venice

       Isola Della Giudecca 810, Venetië, VE
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in het centrum van Venetië, binnen 15 minuten lopen van Squero di San Trovaso, Accademia di Belle Arti en Peggy Guggenheim-museum. Ook Ca' Rezzonico (museum) en Grand Canal liggen binnen 2 km afstand. Station Venetië Santa Lucia ligt op 29 minuten lopen.

        Hotel Savoia & Jolanda € 180
        Hotel Savoia & Jolanda

        Hotel Savoia & Jolanda

        Riva Degli Schiavoni 4187, Venetië, VE
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Castello, vlak bij Riva degli Schiavoni en Brug der Zuchten. Ook Campanile van Venetië en Basiliek van San Marco liggen binnen 10 minuten lopen.