Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Rockefeller Center

Dit knooppunt van werk en entertainment is een van de herkenbaarste punten van Manhattan. Toen het eind jaren 30 werd opgeleverd, werd het door iedereen gezien als een hoogtepunt in de geschiedenis.

Rockefeller Center in Midtown Manhattan is een ode aan het New York van de jaren 30. Hier komen heden en verleden samen en het is het hart van de jaarlijkse feestdagen in de stad.

Rockefeller Center is gebouwd tussen 1930 en 1939 en werd gezien als een revolutionair symbool van innovatie en vooruitgang in de sombere tijd van de Depressie. Het centrum was met zijn slanke, moderne ontwerp 'een stad in een stad' en er hebben een aantal van de meest progressieve bedrijven uit de Amerikaanse geschiedenis gezeten. Ook nu nog is het met zijn 19 commerciële en historische gebouwen die meerdere huizenblokken bestrijken een centraal punt in Manhattan.

Rockefeller Center is een toonbeeld voor art-decoarchitectuur en er is veel te zien. Volg een rondleiding in de beroemde NBC-studio. Koop kaartjes voor de beroemde Rockettes of voor een concert in Radio City Music Hall. Bewonder tijdens de feestdagen de gigantische, 30 meter hoge kerstboom. De fonkelende ijsbaan is van oktober tot april dagelijks geopend.

Wanneer je hier ook komt, een bezoek aan het centrum is niet compleet zonder naar het Top of the Rock-uitkijkpunt te gaan om in alle richtingen de stad te bekijken. Maar vergeet niet om voordat je naar boven zoeft in de Sky Shuttle-lift, de permanente tentoonstelling met foto's en interessante objecten op de entresol te bekijken. (Als je eenmaal boven bent, kun je niet terug naar de tentoonstelling.) Het balkon op de 70ste verdieping is elke dag open en biedt een prachtig uitzicht op de Empire State Building en de Statue of Liberty in het zuiden en Central Park in het noorden.

Bij 30 Rockefeller Plaza, het meest opvallende deel van het complex, kunnen tv-liefhebbers achter de coulissen kijken tijdens een van de rondleidingen in de NBC-studio. Deze starten elk kwartier en geven een kijkje in de keuken van programma's als 'NBC Nightly News' en 'Saturday Night Live'. Kijk op de website van Rockefeller Center voor informatie over tickets. Geschiedenisliefhebbers kunnen het General Electric-gebouw bezoeken, waar elke dag regelmatig rondleidingen worden gehouden door bekwame gidsen die veel weten over de geschiedenis en kunst van het centrum.

Na de rondleiding kun je beneden bijtanken bij een van de vele cafés en restaurants op de Concourse-verdieping. Of loop naar buiten naar Fifth Avenue.

Rockefeller Plaza bevindt zich in Midtown en er is een halte van verschillende bus- en metrolijnen.


Gids voor Rockefeller Center


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.570 hotels in de buurt van Rockefeller Center weergeven
The Roosevelt Hotel, New York City € 139
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
   
  3,7
  / 5, op basis van 22.375 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

  Pod 51 € 117
  Pod 51

  Pod 51

  230 E 51st St, New York
    
   4,1
   / 5, op basis van 13.894 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Het innovatieve Pod Hotel biedt compacte, slim ingerichte kamers op een toplocatie op vier blokken van Fifth Avenue in Manhattan, minder dan zes blokken van het Theater District en twee blokken van de metro.

   Hotel Pennsylvania € 117
   Hotel Pennsylvania

   Hotel Pennsylvania

   401 7th Ave, New York
     
    2,7
    / 5, op basis van 24.443 beoordelingen
    2.5 van 5.0

    Dit hotel in New York op West 32nd Street ligt tegenover Seventh Avenue vanaf Madison Square Garden met daaronder het Amtrak/metrostation Penn Station.

    The Belvedere Hotel € 123
    The Belvedere Hotel

    The Belvedere Hotel

    319 W 48th St, New York
      
     4,2
     / 5, op basis van 18.458 beoordelingen
     3.5 van 5.0

     Dit hotel in New York hotel ligt een half blok ten westen van Eighth Avenue en van de grootste concentratie theaters op Broadway. Times Square ligt 2 blokken verderop en Rockefeller Center is een wandeling van slechts 3 blokken.

     Salisbury Hotel € 94
     Salisbury Hotel

     Salisbury Hotel

     123 W 57th St, New York
       
      4,1
      / 5, op basis van 16.661 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit 17 verdiepingen hoge hotel in neogotische stijl staat op een toplocatie in Midtown Manhattan tegenover Carnegie Hall, en op slechts 2 blokken van Central Park en de stijlvolle winkelstraat Fifth Avenue.

      Lotte New York Palace € 188
      Lotte New York Palace

      Lotte New York Palace

      455 Madison Ave, New York
        
       4,6
       / 5, op basis van 6.409 beoordelingen
       4.5 van 5.0

       De imposante ingang van het hotel, dat in 1981 door spoorwegtycoon Henry Villard werd gebouwd en in 2013 in luxueuze stijl is gerenoveerd, bevindt zich aan de overkant van de majestueuze St. Patrick's Cathedral op Madison Avenue.

       Hudson New York, Central Park € 144
       Hudson New York, Central Park

       Hudson New York, Central Park

       358 W 58th St, New York
         
        3,5
        / 5, op basis van 7.697 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Het trendy Hudson, A Morgans Original, dat is ontworpen door Philippe Starck, bevindt zich op slechts 1 blok afstand van de winkels en restaurants van Time Warner Center; Central Park ligt op 1 blok afstand en Lincoln Center ligt 5 blokken naar het noorden.

        Hotel Edison € 111
        Hotel Edison

        Hotel Edison

        228 W 47th St, New York
          
         3,7
         / 5, op basis van 16.034 beoordelingen
         3.5 van 5.0

         Dit hotel ligt in Midtown, binnen 5 minuten lopen van Palace Theatre en Broadway. Ook Times Square en Ed Sullivan Theater liggen binnen 10 minuten lopen.