Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Rockefeller Center

Dit knooppunt van werk en entertainment is een van de herkenbaarste punten van Manhattan. Toen het eind jaren 30 werd opgeleverd, werd het door iedereen gezien als een hoogtepunt in de geschiedenis.

Rockefeller Center in Midtown Manhattan is een ode aan het New York van de jaren 30. Hier komen heden en verleden samen en het is het hart van de jaarlijkse feestdagen in de stad.

Rockefeller Center is gebouwd tussen 1930 en 1939 en werd gezien als een revolutionair symbool van innovatie en vooruitgang in de sombere tijd van de Depressie. Het centrum was met zijn slanke, moderne ontwerp 'een stad in een stad' en er hebben een aantal van de meest progressieve bedrijven uit de Amerikaanse geschiedenis gezeten. Ook nu nog is het met zijn 19 commerciële en historische gebouwen die meerdere huizenblokken bestrijken een centraal punt in Manhattan.

Rockefeller Center is een toonbeeld voor art-decoarchitectuur en er is veel te zien. Volg een rondleiding in de beroemde NBC-studio. Koop kaartjes voor de beroemde Rockettes of voor een concert in Radio City Music Hall. Bewonder tijdens de feestdagen de gigantische, 30 meter hoge kerstboom. De fonkelende ijsbaan is van oktober tot april dagelijks geopend.

Wanneer je hier ook komt, een bezoek aan het centrum is niet compleet zonder naar het Top of the Rock-uitkijkpunt te gaan om in alle richtingen de stad te bekijken. Maar vergeet niet om voordat je naar boven zoeft in de Sky Shuttle-lift, de permanente tentoonstelling met foto's en interessante objecten op de entresol te bekijken. (Als je eenmaal boven bent, kun je niet terug naar de tentoonstelling.) Het balkon op de 70ste verdieping is elke dag open en biedt een prachtig uitzicht op de Empire State Building en de Statue of Liberty in het zuiden en Central Park in het noorden.

Bij 30 Rockefeller Plaza, het meest opvallende deel van het complex, kunnen tv-liefhebbers achter de coulissen kijken tijdens een van de rondleidingen in de NBC-studio. Deze starten elk kwartier en geven een kijkje in de keuken van programma's als 'NBC Nightly News' en 'Saturday Night Live'. Kijk op de website van Rockefeller Center voor informatie over tickets. Geschiedenisliefhebbers kunnen het General Electric-gebouw bezoeken, waar elke dag regelmatig rondleidingen worden gehouden door bekwame gidsen die veel weten over de geschiedenis en kunst van het centrum.

Na de rondleiding kun je beneden bijtanken bij een van de vele cafés en restaurants op de Concourse-verdieping. Of loop naar buiten naar Fifth Avenue.

Rockefeller Plaza bevindt zich in Midtown en er is een halte van verschillende bus- en metrolijnen.


Gids voor Rockefeller Center


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.526 hotels in de buurt van Rockefeller Center weergeven
€ 64
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 9.679 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in de omgeving Midtown West, dicht bij Jacob K. Javits Convention Center, Times Square en Broadway. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere Rockefeller Center en Empire State Building.

€ 85
The Belvedere Hotel

The Belvedere Hotel

319 W 48th St, New York
4,2
/ 5, op basis van 17.899 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel in New York hotel ligt een half blok ten westen van Eighth Avenue en van de grootste concentratie theaters op Broadway. Times Square ligt 2 blokken verderop en Rockefeller Center is een wandeling van slechts 3 blokken.

€ 76
Salisbury Hotel

Salisbury Hotel

123 W 57th St, New York
4,1
/ 5, op basis van 16.188 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit 17 verdiepingen hoge hotel in neogotische stijl staat op een toplocatie in Midtown Manhattan tegenover Carnegie Hall, en op slechts 2 blokken van Central Park en de stijlvolle winkelstraat Fifth Avenue.

€ 76
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,7
/ 5, op basis van 21.616 beoordelingen
4.5 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

€ 68
Wellington Hotel

Wellington Hotel

871 Seventh Ave, New York
3,7
/ 5, op basis van 12.492 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Central New York City, vlak bij Carnegie Hall en Ed Sullivan Theater. Ook Broadway en Museum of Modern Art liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 98
Millennium Broadway New York Times Square

Millennium Broadway New York Times Square

145 W 44th St, New York
4,0
/ 5, op basis van 11.510 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit Midtown New York-hotel van 52 verdiepingen ligt een half blok van Times Square en Broadway; Fifth Avenue ligt minder dan 2 blokken naar het oosten, Rockefeller Center ligt 5 blokken verderop en Central Park ligt anderhalve kilometer naar het noorden.

€ 104
DoubleTree Suites by Hilton New York City - Times Square

DoubleTree Suites by Hilton New York City - Times Square

1568 Broadway, New York
4,4
/ 5, op basis van 8.842 beoordelingen
4.5 van 5.0

DoubleTree Suites by Hilton Times Square is het enige hotel op Broadway, in het hart van Times Square, dat volledig uit suites bestaat. Het ligt vlakbij het Broadway-theaterdistrict, de Radio City Music Hall, het Rockefeller Center, het Hard Rock Cafe en nog veel meer.

€ 66
The Manhattan at Times Square Hotel

The Manhattan at Times Square Hotel

790 7th Ave, New York
3,3
/ 5, op basis van 8.268 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel in New York ligt één blok ten oosten van de meeste Broadway-theaters, twee blokken van Rockefeller Center en drie blokken van het Museum of Modern Art.