Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Rockefeller Center

Dit knooppunt van werk en entertainment is een van de herkenbaarste punten van Manhattan. Toen het eind jaren 30 werd opgeleverd, werd het door iedereen gezien als een hoogtepunt in de geschiedenis.

Rockefeller Center in Midtown Manhattan is een ode aan het New York van de jaren 30. Hier komen heden en verleden samen en het is het hart van de jaarlijkse feestdagen in de stad.

Rockefeller Center is gebouwd tussen 1930 en 1939 en werd gezien als een revolutionair symbool van innovatie en vooruitgang in de sombere tijd van de Depressie. Het centrum was met zijn slanke, moderne ontwerp 'een stad in een stad' en er hebben een aantal van de meest progressieve bedrijven uit de Amerikaanse geschiedenis gezeten. Ook nu nog is het met zijn 19 commerciële en historische gebouwen die meerdere huizenblokken bestrijken een centraal punt in Manhattan.

Rockefeller Center is een toonbeeld voor art-decoarchitectuur en er is veel te zien. Volg een rondleiding in de beroemde NBC-studio. Koop kaartjes voor de beroemde Rockettes of voor een concert in Radio City Music Hall. Bewonder tijdens de feestdagen de gigantische, 30 meter hoge kerstboom. De fonkelende ijsbaan is van oktober tot april dagelijks geopend.

Wanneer je hier ook komt, een bezoek aan het centrum is niet compleet zonder naar het Top of the Rock-uitkijkpunt te gaan om in alle richtingen de stad te bekijken. Maar vergeet niet om voordat je naar boven zoeft in de Sky Shuttle-lift, de permanente tentoonstelling met foto's en interessante objecten op de entresol te bekijken. (Als je eenmaal boven bent, kun je niet terug naar de tentoonstelling.) Het balkon op de 70ste verdieping is elke dag open en biedt een prachtig uitzicht op de Empire State Building en de Statue of Liberty in het zuiden en Central Park in het noorden.

Bij 30 Rockefeller Plaza, het meest opvallende deel van het complex, kunnen tv-liefhebbers achter de coulissen kijken tijdens een van de rondleidingen in de NBC-studio. Deze starten elk kwartier en geven een kijkje in de keuken van programma's als 'NBC Nightly News' en 'Saturday Night Live'. Kijk op de website van Rockefeller Center voor informatie over tickets. Geschiedenisliefhebbers kunnen het General Electric-gebouw bezoeken, waar elke dag regelmatig rondleidingen worden gehouden door bekwame gidsen die veel weten over de geschiedenis en kunst van het centrum.

Na de rondleiding kun je beneden bijtanken bij een van de vele cafés en restaurants op de Concourse-verdieping. Of loop naar buiten naar Fifth Avenue.

Rockefeller Plaza bevindt zich in Midtown en er is een halte van verschillende bus- en metrolijnen.


Gids voor Rockefeller Center


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.503 accommodaties in de buurt van Rockefeller Center bekijken
The Manhattan at Times Square Hotel € 88
The Manhattan at Times Square Hotel

The Manhattan at Times Square Hotel

790 7th Ave, New York
   
  3,3
  / 5, op basis van 8.765 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel in New York ligt één blok ten oosten van de meeste Broadway-theaters, twee blokken van Rockefeller Center en drie blokken van het Museum of Modern Art.

  The Roosevelt Hotel, New York City € 87
  The Roosevelt Hotel, New York City

  The Roosevelt Hotel, New York City

  45 E 45th Street, New York
    
   3,7
   / 5, op basis van 22.933 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

   Pod Times Square € 89
   Pod Times Square

   Pod Times Square

   400 W 42nd Street, New York
     
    4,5
    / 5, op basis van 412 beoordelingen
    2.5 van 5.0

    Dit hotel ligt in Midtown, binnen 10 minuten lopen van Madison Square Garden en Times Square. Ook Broadway en Penn Station liggen binnen 15 minuten lopen.

    Grand Hyatt New York € 137
    Grand Hyatt New York

    Grand Hyatt New York

    109 East 42nd Street, New York
      
     4,1
     / 5, op basis van 9.366 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit New Yorkse hotel ligt in Midtown East, op loopafstand van Time Square en het theaterdistrict, grenzend aan Grand Central Station.

     Hotel Pennsylvania € 60
     Hotel Pennsylvania

     Hotel Pennsylvania

     401 7th Ave, New York
       
      2,7
      / 5, op basis van 24.833 beoordelingen
      2.5 van 5.0

      Dit hotel in New York op West 32nd Street ligt tegenover Seventh Avenue vanaf Madison Square Garden met daaronder het Amtrak/metrostation Penn Station.

      Warwick New York € 166
      Warwick New York

      Warwick New York

      65 W 54th St, New York
        
       4,4
       / 5, op basis van 4.980 beoordelingen
       4.5 van 5.0

       Dit hotel in Midtown is in 1926 gebouwd door krantenmagnaat William Randolph Hearst en ligt tegenover het Museum of Modern Art (MoMA), twee blokken van de Broadway-theaters en vier blokken van Rockefeller Center.

       Millennium Broadway New York Times Square € 135
       Millennium Broadway New York Times Square

       Millennium Broadway New York Times Square

       145 W 44th St, New York
         
        4,0
        / 5, op basis van 12.001 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit Midtown New York-hotel van 52 verdiepingen ligt een half blok van Times Square en Broadway; Fifth Avenue ligt minder dan 2 blokken naar het oosten, Rockefeller Center ligt 5 blokken verderop en Central Park ligt anderhalve kilometer naar het noorden.

        New York Hilton Midtown € 129
        New York Hilton Midtown

        New York Hilton Midtown

        1335 Avenue Of The Americas, New York
          
         4,1
         / 5, op basis van 13.348 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit New Yorkse hotel is centraal gelegen in midtown Manhattan, op loopafstand van Times Square, Fifth Avenue shopping, het Broadway Theater District, Radio City Music Hall, Museum of Modern Art (MOMA) en Central Park.