Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Santa Francesca Romana

In deze kleine basiliek met een indrukwekkende Italiaanse klokkentoren uit de tiende eeuw, zijn waardevolle religieuze kunstwerken te zien alsook de relieken van de heilige Francisca Romana.

De Santa Francesca Romana is een van de minder bekende schatten van Rome. Deze kleine basiliek werd gebouwd in de tiende eeuw en heeft een kapel uit de vierde eeuw. Bezichtig deze bijzondere kerk en ontdek religieuze kunt en spectaculaire Romeinse architectuur.

Bewonder de fraaie gebrandschilderde ramen en het mooie ontwerp aan de buitenkant. Bekijk de opzet van het gebouw met een enkel schip en verschillende zijkapellen. De Santa Francesca Romana staat vlak bij een aantal andere Oud-Romeinse bezienswaardigheden, waaronder het Colosseum.

Deze kerk werd in de zestiende eeuw opnieuw gewijd aan Francisca Romana. Haar relieken liggen hier in de crypte. De portiek en façade van travertijn werden voltooid in de zeventiende eeuw. Bekijk de schitterende icoon van de Maagd Maria uit de vijfde eeuw.

Neem een kijkje in de kleine kapel die in de vierde eeuw door St. Silvester is gebouwd en die gewijd is aan Petrus en Paulus. De Romaanse klokkentoren die bij de kerk hoort, is ongeveer dertig meter hoog.

Het is vanaf de Santa Francesca Romana vijf minuten lopen naar het Colosseum. Dit amfitheater werd gebouwd in de eerste eeuw en wordt beschouwd als een Romeins meesterwerk. Het Colosseum werd gebruikt voor vermakelijke evenementen, waaronder ook gladiatorengevechten, jachten op dieren en andere spektakels.

Neem een kijkje bij de Tempio di Venere e Roma naast de basiliek. Op deze plek stond waarschijnlijk de grootste tempel van het oude Rome. De tempel werd in de tweede eeuw gebouwd in opdracht van de keizers Hadrianus en Antoninus Pius. Bekijk de zuilen van grijs Egyptisch graniet die de omtrek van het platform markeren.

De Santa Francesca Romana staat aan het noordelijke uiteinde van de Via Sacra naast het Forum Romanum. Je kunt de basiliek gratis bezoeken. Vanaf het metrostation Colosseo is het ongeveer tien minuten lopen.

Boek een rondleiding en laat je langs de Santa Francesca Romana, het Colosseum en de andere bezienswaardigheden van Rome leiden.


Gids voor Santa Francesca Romana


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.502 accommodaties in de buurt van Santa Francesca Romana bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.025 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  iQ Hotel Roma € 79
  iQ Hotel Roma

  iQ Hotel Roma

  Via Firenze, 8, Rome
    
   4,7
   / 5, op basis van 3.321 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

   Hotel Artemide € 104
   Hotel Artemide

   Hotel Artemide

   Via Nazionale 22, Rome
     
    4,8
    / 5, op basis van 2.232 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

    UNAHOTELS Decò Roma € 113
    UNAHOTELS Decò Roma

    UNAHOTELS Decò Roma

    Via Giovanni Amendola, 57, Rome
      
     4,4
     / 5, op basis van 2.211 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

     Hotel Cosmopolita € 67
     Hotel Cosmopolita

     Hotel Cosmopolita

     Via Santa Eufemia, 5, Rome
       
      4,0
      / 5, op basis van 2.128 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via del Corso, Trevifontein en Colosseum. Ook Piazza Venezia en Monument van Victor Emanuel II liggen binnen 5 minuten lopen. Station Colosseo ligt op 12 minuten lopen en naar Station Cavour is het 13 minuten lopen.

      Monti Palace Hotel € 90
      Monti Palace Hotel

      Monti Palace Hotel

      Via Cavour, n.185, Rome
        
       4,6
       / 5, op basis van 1.025 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Via del Boschetto. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Keizerlijke Fora liggen binnen 10 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 9 minuten lopen.

       Hotel Colosseum € 54
       Hotel Colosseum

       Hotel Colosseum

       Via Sforza 10, Rome
         
        4,2
        / 5, op basis van 2.047 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Monti, binnen 5 minuten lopen van Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 12 minuten lopen.

        Hotel Duca d'Alba € 70
        Hotel Duca d'Alba

        Hotel Duca d'Alba

        Via Leonina 14, Rome
          
         4,3
         / 5, op basis van 1.944 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit romantische hotel ligt in Monti, binnen 10 minuten lopen van Colosseum, Trevifontein en Forum Romanum. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Cavour ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Colosseo is het 8 minuten lopen.