Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Guggenheim Museum

Een van bekendste kunstgalerieën ter wereld is net zo boeiend aan de buitenkant als aan de binnenkant.

Dit iconische museum langs 5th Avenue staat zowel bekend om zijn invloedrijke collectie van impressionistische, moderne en eigentijdse kunst als voor zijn unieke architectonische design. De spiraalvorm van het gebouw, ontworpen door Frank Lloyd Wright, is over de wereld gekend. Sinds de opening in 1959 heeft het museum voortdurend zijn collectie uitgebreid, en elk jaar beschikt het over een aantal belangrijke tijdelijke tentoonstellingen van enkele van de grootste namen uit de kunstwereld. Het Solomon R. Guggenheim Museum is een must voor elke bezoeker aan New York die een interesse heeft in 20e-eeuwse kunst en iedereen die van mooie architectuur houdt.

Je bemerkt de buitenkant van het Guggenheim wanneer je Central Park verlaat of wanneer je langs 5th Avenue loopt. Het werd geopend in het jaar dat Frank Lloyd Wright overleed, en zou uiteindelijk één van zijn bekendste gebouwen worden. De spiraalvormige vloeren zijn zowel vanaf binnen als buiten zichtbaar, en bieden een uitstekende mogelijkheid voor een foto.

Ga vanaf de 1e etage naar de zeven verdiepingen door tegen de wijzers van de klok in te lopen. Je vindt er werken van Picasso, Monet en Renoir, evenals tijdelijke tentoonstellingen van over de hele wereld. Er zijn rondleidingen met gidsen, een uitstekende manier om meer te leren over de geschiedenis van het museum en de kunstbewegingen uit de 20e eeuw.

Het Guggenheim Museum ligt tegenover Central Park, op de hoek van 5th Avenue en 88th Street. Parkeren in de Upper East Side is duur en moeilijk te vinden, maar de buurt is goed bereikbaar via taxi's en het openbaar vervoer. Bezoekers die met de metro komen, gaan best naar de halte bij 86th Street. Het Guggenheim Museum is op donderdag gesloten. Er geldt een entreeprijs, behalve voor de laatste twee openingsuren op een zaterdag, wanneer je het museum kunt betalen wat je zelf wilt.


Gids voor Solomon R. Guggenheim Museum


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.275 hotels in de buurt van Solomon R. Guggenheim Museum weergeven
€ 184
Hotel Wales

Hotel Wales

1295 Madison Ave, New York
4,0
/ 5, op basis van 328 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Upper East Side, binnen 5 minuten lopen van Joods museum, Cooper Hewitt Design Museum en 92nd Street Y. Ook National Academy of Design Museum en Solomon R. Guggenheim Museum liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 224
The Franklin Hotel

The Franklin Hotel

164 E 87th St, New York
4,0
/ 5, op basis van 684 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit in boetiekstijl ingerichte hotel ligt in Upper East Side, binnen 15 minuten lopen van Solomon R. Guggenheim Museum en Metropolitan Museum of Art. Ook Central Park en Bloomingdale's liggen binnen 3 km afstand.

€ 141
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,6
/ 5, op basis van 9.734 beoordelingen
4.0 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

Upper East Side Apartments

Upper East Side Apartments

1593 Second Ave, New York
2,2
/ 5, op basis van 4 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit appartement ligt in Upper East Side, binnen 15 minuten lopen van Metropolitan Museum of Art en Solomon R. Guggenheim Museum. Ook Central Park en Bloomingdale's liggen binnen 2 km afstand.

Waldorf Astoria New York

Waldorf Astoria New York

301 Park Avenue, New York
4,2
/ 5, op basis van 4.089 beoordelingen
4.5 van 5.0

De Art Deco-geïnspireerde Waldorf Astoria New York, de oude dame van New York, ligt op een uiterst populaire plek in de stad, op 2 blokken van het Rockefeller Center en 4 blokken afstand van de Broadway theaterbuurt. Times Square, Central Park, Grand Central en de winkels van Fifth Avenue liggen allemaal in de buurt.

€ 185
Courtyard by Marriott New York Manhattan/Upper East Side

Courtyard by Marriott New York Manhattan/Upper East Side

410 E 92nd St, New York
4,0
/ 5, op basis van 728 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Upper East Side, binnen 2 km afstand van Mount Sinai Hospital, Solomon R. Guggenheim Museum en Metropolitan Museum of Art. Ook Central Park en Bloomingdale's liggen binnen 5 km afstand.

onefinestay - Upper East Side private homes

onefinestay - Upper East Side private homes

Various Addresses, New York
4.5 van 5.0

Deze appartementen bevinden zich op verschillende plekken in Manhattan.

€ 537
The Mark

The Mark

Madison Ave at 77th Street, New York
4,8
/ 5, op basis van 164 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in het centrum van Manhattan, binnen 15 minuten lopen van Metropolitan Museum of Art en Solomon R. Guggenheim Museum. Ook Central Park en Barney's liggen binnen 2 km afstand.