Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Grand Central Terminal

Dit majestueuze, levendige knooppunt voor forenzen is verplichte kost voor liefhebbers van architectuur.

Laat de stroom van 750.000 reizigers die zich hier naar hun trein haasten of hier uitstappen voor wat hij is en neem de prachtige architectuur van de prachtige Grand Central Terminal in je op. Ook vind je hier winkels en eetgelegenheden, zodat je je hier wel zult vermaken.

Zelfs als je nergens naartoe hoeft, is een bezoekje aan dit Beaux-Arts-gebouw een genot voor het oog. Stap binnen vanaf 42nd Street in Midtown en wandel richting de Main Concourse, het middelste deel van het station. Deze grotachtige ruimte zul je wel herkennen uit verschillende Hollywood-films. Als je omhoog kijkt, word je getrakteerd op de prachtige aanblik van het 38 meter hoge plafond, dat in 1912 door de Franse schilder Paul Cesar Helleu is versierd met goudbladen en hemelsblauwe olieverf. Het is een schildering van de sterrenbeelden, maar dan in omgekeerde volgorde, iets wat volgens sommigen per ongeluk is gedaan. Vlak onder het plafond stroomt licht de hal binnen via zes gebogen ramen van bijna 23 meter hoog, zodat de stenen muren en marmeren vloeren worden verlicht.

Waan jezelf een Hollywood-ster en daal af van een van de weelderige marmeren trappen, die zijn gebaseerd op de grote trap van het operagebouw van Parijs. Of ontmoet elkaar onder de miljoenen dollars kostende, vierzijdige opalen klok op het informatiepunt.

Een ander hoogtepunt van Grand Central, dat is ontworpen door de architectenbureaus Reed and Stem en Warren and Wetmore, is de beeldengroep van Mercurius, Hercules en Minerva door de Franse kunstenaar Jules-Alexis Coutan. Deze vind je op de gevel van het gebouw. Deze sculptuur omgeeft een bijna vier meter brede klok, een van de grootste voorbeelden van Tiffany-glas ter wereld.

Grand Central Station is nog altijd een van de grootste vervoersknooppunten van de Verenigde Staten. Het heeft 44 perrons en 67 sporen. Er zijn twee ondergrondse verdiepingen met verbindingen naar de omgeving van New York en delen van Connecticut. Als je hier met een lege maag komt, kun je terecht bij de Dining Concourse, onder Main Concourse. Daar zijn verschillende eetgelegenheden, waaronder het beroemde Oyster Bar and Restaurant. Dit restaurant werd in 1913 geopend en is daarmee het oudste etablissement van het station. Je ziet er een prachtig tegelplafond, waarin je de hand ziet van de Spaanse immigrant Rafael Guastavino, een architect wiens werk in meer dan 200 gebouwen in New York City te zien is. Andere gebouwen die hij heeft ontworpen zijn de Cathedral of St John the Divine en de Registry Hall op Ellis Island.

Grand Central Terminal ligt aan de E. 42nd Street en Park Avenue. Het is een belangrijk metro-, trein- en busstation.


Gids voor Station Grand Central Terminal


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.471 hotels in de buurt van Station Grand Central Terminal weergeven
€ 91
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,7
/ 5, op basis van 21.274 beoordelingen
4.5 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

€ 138
Grand Hyatt New York

Grand Hyatt New York

109 East 42nd Street, New York
4,1
/ 5, op basis van 8.876 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit New Yorkse hotel ligt in Midtown East, op loopafstand van Time Square en het theaterdistrict, grenzend aan Grand Central Station.

€ 72
Pod 51

Pod 51

230 E 51st St, New York
4,1
/ 5, op basis van 13.538 beoordelingen
3.5 van 5.0

Het innovatieve Pod Hotel biedt compacte, slim ingerichte kamers op een toplocatie op vier blokken van Fifth Avenue in Manhattan, minder dan zes blokken van het Theater District en twee blokken van de metro.

€ 67
Park Central Hotel New York

Park Central Hotel New York

870 7th Ave, New York
3,9
/ 5, op basis van 5.593 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel in Midtown New York, dat in oktober 2013 gerenoveerd, ligt op een aantrekkelijke locatie schuin tegenover Carnegie Hall, 1 blok van Broadway, 2 blokken van de winkels op Fifth Avenue en 2 blokken van Central Park. Het Theater District en Times Square liggen op ongeveer 1,5 km.

€ 70
The Watson Hotel

The Watson Hotel

440 West 57th Street, New York
4,0
/ 5, op basis van 1.115 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Hell's Kitchen, binnen 10 minuten lopen van Terminal 5, Lincoln Center en Carnegie Hall. Ook Broadway en Rockefeller Center liggen binnen 2 km afstand.

€ 134
Shelburne NYC-an Affinia hotel

Shelburne NYC-an Affinia hotel

303 Lexington Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 4.160 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit eclectische hotel ligt in Murray Hill, een uitstekende en handige buurt in Midtown East Side; het Chrysler Building ligt 5 blokken naar het noorden en het Empire State Building ligt op 7 blokken afstand.

€ 117
Royalton Hotel

Royalton Hotel

44 W 44th St, New York
4,3
/ 5, op basis van 1.514 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Central New York City, binnen 10 minuten lopen Broadway, Times Square en Bryant Park. Ook Openbare bibliotheek van New York en Station Grand Central Terminal liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 209
New York Marriott Marquis

New York Marriott Marquis

1535 Broadway, New York
4,4
/ 5, op basis van 6.270 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit kolossale hotel aan Broadway, midden op Times Square, ligt binnen drie blokken van 30 theaters en heeft zelfs een theater ter plaatse. De winkels van Fifth Avenue liggen twee blokken naar het oosten.