Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Rooseveltplein (Roosevelt Ter)

Vanaf dit plein op de Pestoever van de Donau zie je de beroemde Kettingbrug en de wijk Burcht van Buda.

Als je het Rooseveltplein niet direct kunt vinden, vraag dan naar het Széchenyiplein, want dat is sinds 2011 de officiële naam. De nieuwe, maar historische naam, eert graaf István Széchenyi, die in 1825 een jaarinkomen doneerde voor de stichting van de Hongaarse Wetenschapsacademie, die aan het plein grenst. De graaf nam ook het initiatief voor de bouw van de Kettingbrug. Al sinds 1880, ver voor Roosevelts tijd, staat hier een standbeeld van Széchenyi.

Het plein werd in 1947 omgedoopt tot Rooseveltplein als eerbetoon aan Franklin Delano Roosevelt vanwege zijn geallieerd leiderschap tijdens de Tweede Wereldoorlog, waardoor er een einde kwam aan de bezetting van Budapest en Hongarije door de nazi's.

Het Four Seasons Hotel aan de rand van het plein is gevestigd in het neoclassicistische Gresham Palace. De buitenkant en de lobby zijn de moeite waard, vanwege het prachtige gebrandschilderde glas, ijzerwerk, mozaïeken en tuindetails, waardoor dit een populaire plek is om foto's te maken. Het paleis werd in 1906 gebouwd en heeft dienst gedaan als kantoorgebouw, aristocratische woning, residentie van Sovjetmilitairen en appartementencomplex, resulterend in de teloorgang van zijn oorspronkelijke grandeur. In 2001 kocht het hotelbedrijf Four Seasons het gebouw en maakte er een luxehotel van, waarbij veel oorspronkelijke details weer werden gerestaureerd.

Het Rooseveltplein aan de Pestkant is met Buda verbonden via de Széchenyi-Kettingbrug over de Donau. Let eens op de gelijkenis van deze brug met de Marlow Bridge over de Theems in Engeland. Beide zijn ontworpen door William Tierney Clark. Deze brug is de eerste van acht bruggen die in Budapest zijn gebouwd. De brug werd in 1849 geopend en droeg in belangrijke mate bij aan het samensmelten van de economieën van Buda en Pest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de brug zwaar beschadigd. De brug werd herbouwd en in 1949 heropend, precies 100 jaar na de oorspronkelijke bouw.

's Avond kun je vanaf Rooseveltplein of tijdens een boottocht over de Donau genieten van de prachtig verlichte brug en Burcht van Buda. Als je de 375 meter lange brug oversteekt, zie je achter je het Rooseveltplein en iets naar het noorden het Parlementsgebouw.

Het plein en de brug zijn altijd toegankelijk.


Széchenyi István Plein Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Széchenyi István Plein

Alle 1.525 accommodaties in de buurt van Széchenyi István Plein bekijken
Danubius Hotel Astoria City Center € 65
Danubius Hotel Astoria City Center

Danubius Hotel Astoria City Center

Kossuth Lajos utca 19-21, Budapest
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Nationaal Museum. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Astoria ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Ferenciek tere is het 4 minuten lopen.

  Corinthia Budapest € 156
  Corinthia Budapest

  Corinthia Budapest

  Erzsebet krt 43-49, Budapest
    
   5.0 van 5.0 Sterren

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in de uitgaansbuurt, binnen 10 minuten lopen van Király utca, Hongaars Staatsoperahuis en Museum Huis van de Terreur. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Nationaal Museum liggen binnen 2 km afstand. Station Oktogon ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Vörösmarty utca is het 8 minuten lopen.

   Kempinski Hotel Corvinus Budapest € 161
   Kempinski Hotel Corvinus Budapest

   Kempinski Hotel Corvinus Budapest

   Erzsébet Tér 7-8, Budapest
     
    5.0 van 5.0 Sterren

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt in het zakendistrict, binnen 10 minuten lopen van Vorosmarty-plein, Sint-Stefanusbasiliek en Szechenyi-kettingbrug. Ook Synagoge aan de Dohany Straat en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Deák Ferenc tér is het 3 minuten lopen.

    Prestige Hotel Budapest € 125
    Prestige Hotel Budapest

    Prestige Hotel Budapest

    Vigyázó Ferenc utca 5, Budapest
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Danube Palace en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Parlementsgebouw liggen binnen 15 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 8 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 8 minuten lopen.

     Budapest Marriott Hotel € 146
     Budapest Marriott Hotel

     Budapest Marriott Hotel

     Apaczai Csere Janos u. 4, Budapest
       
      5.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Budapest ligt aan de rivierpromenade, binnen 10 minuten lopen van Concerthal Vigado en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Rudasbad liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Deák Ferenc tér is het 7 minuten lopen.

      Continental Hotel Budapest € 98
      Continental Hotel Budapest

      Continental Hotel Budapest

      Dohany Utca 42-44, Budapest
        
       4.5 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in Erzsébetváros, binnen 10 minuten lopen van Blaha Lujza Square en Synagoge aan de Dohany Straat. Ook Hongaars Nationaal Museum en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Blaha Lujza tér ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Astoria is het 7 minuten lopen.

       InterContinental Budapest € 155
       InterContinental Budapest

       InterContinental Budapest

       Apaczai Csere Janos 12-14, Budapest
         
        5.0 van 5.0 Sterren

        Dit luxe hotel ligt in binnenstad, vlak bij Las Vegas Casino en Szechenyi-kettingbrug. Ook Sint-Stefanusbasiliek en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 15 minuten lopen. Station Vörösmarty tér ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Bajcsy-Zsilinszky út is het 8 minuten lopen.

        Iberostar Grand Budapest € 140
        Iberostar Grand Budapest

        Iberostar Grand Budapest

        Oktober 6. utca 26, Budapest
          
         5.0 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in binnenstad, binnen 5 minuten lopen van Standbeeld van Ronald Reagan en Sint-Stefanusbasiliek. Ook Szechenyi-kettingbrug en Hongaars Staatsoperahuis liggen binnen 10 minuten lopen. Station Arany János utca ligt op 5 minuten lopen en naar Station Kossuth Lajos tér is het 6 minuten lopen.