Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Topkapipaleis

Het officiële onderkomen van de Ottomaanse sultans gedurende ongeveer vier eeuwen is nu toegankelijk voor publiek en herbergt tal van relikwieën.

Het Topkapipaleis behoort tot de best bewaarde Ottomaanse paleizen en is gelegen op de plaats die het allereerste begin van de stad Istanboel markeert. Een bezoek aan het paleis geeft een duidelijk beeld van de Ottomaanse geschiedenis van de Turkse stad. Het uit de 15e eeuw stammende paleis werd in 1924 een museum onder Atatürk, stichter van de Republiek Turkije.

Hoewel het Topkapipaleis een droom is voor geschiedeniskenners, zijn er ook bezoekers die alleen maar komen voor het uitzicht: het paleis kijkt uit over de Gouden Hoorn, een natuurlijke haven, de Bosporus en de Zee van Marmara.

Het 70 hectare grote complex wordt omringd door een meer dan 5 kilometer lange muur. Bewonder de torenhoge poorten, de drievoudige binnenhoven en de klassieke Turkse gebouwen. In een daarvan verbleven Ottomaanse sultans en hun volgelingen. Het paleis werd vergroot en veranderd in de loop van opeenvolgende regeerperioden van sultans, die elk hun eigen stempel op het paleis hebben gedrukt.

Bezoek de harem, het besloten gedeelte in het paleis waar de familie van de sultans woonde, samen met de concubines en eunuchs die bij hen in dienst waren. De harem was vanouds ontoegankelijk voor buitenstaanders, waardoor tal van mythes en legendes ontstonden over wat daar allemaal plaatsvond. Tegenwoordig is slechts een deel ervan toegankelijk voor het publiek, maar je kunt wel het uit 40 kamers bestaande gedeelte zien dat was toegewezen aan de moeder van de sultan, evenals de grote badruimtes en koepelzaal waar de sultan zijn vrije tijd doorbracht.

Ook na al die honderden jaren heeft het paleis zijn grandeur behouden. In de binnenhoven zie je prachtige voorbeelden van Turkse kunst en architectuur. De keukens bevatten 12.000 stuks Chinees en Japans porselein.

In de voorhof is de Hagia Irene gelegen, een fraaie Byzantijnse kerk die tegenwoordig vaak dienst doet als concertgebouw. De kerk is tevens een museum, maar voor een bezoek heb je speciale toestemming nodig.

Het Topkapipaleis in de oude stad van Istanboel biedt zelf geen rondleidingen, maar er zijn genoeg zelfstandige gidsen te vinden bij het ticketbureau. Het paleis is dagelijks geopend, behalve op dinsdag.


Gids voor Topkapi-paleis


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.358 accommodaties in de buurt van Topkapi-paleis bekijken
Ayasofya Hotel € 17
Ayasofya Hotel

Ayasofya Hotel

Küçük Ayasofya Mahallesi Demirci Resit, Istanbul
   
  3,2
  / 5, op basis van 104 beoordelingen
  3.5 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Arasta-bazaar en Cemberlitas Bath. Ook Basilica Cisterne en Hagia Sophia liggen binnen 15 minuten lopen. Station Cemberlitas ligt op 10 minuten lopen en naar Station Sultanahmet is het 10 minuten lopen.

  Diva's Hotel € 15
  Diva's Hotel

  Diva's Hotel

  Binbirdirek Mah., Istanbul
    
   2,3
   / 5, op basis van 12 beoordelingen
   0.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Sultanahmet, binnen 5 minuten lopen van Sokollu Mehmet Pasha-moskee en Turks en Islaams Kunstmuseum. Çardaklı Hamamı ligt op 0,4 km. Station Cemberlitas ligt op 7 minuten lopen en naar Station Sultanahmet is het 9 minuten lopen.

   Sura Hagia Sophia Hotel € 78
   Sura Hagia Sophia Hotel

   Sura Hagia Sophia Hotel

   Divanyolu Cd. Alemdar Mah., Istanbul
     
    4,2
    / 5, op basis van 1.165 beoordelingen
    5.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Basilica Cisterne, Hagia Sophia en Cemberlitas Bath. Ook Grand Bazaar en Cağaloğlu Hamamı liggen binnen 10 minuten lopen. Station Sultanahmet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Cemberlitas is het 5 minuten lopen.

    The Marmara Pera € 76
    The Marmara Pera

    The Marmara Pera

    Mesrutiyet Cad. Tepebasi, Istanbul
      
     4,1
     / 5, op basis van 930 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt aan de promenade, binnen 2 km afstand van Galatatoren en Taksimplein. Ook Moskee Suleymaniye en Grand Bazaar liggen binnen 3 km afstand. Station Tünel Meydanı ligt op 6 minuten lopen en naar Station Tophane is het 12 minuten lopen.

     Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet € 232
     Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

     Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

     Tevkifhane Sokak No. 1, Istanbul
       
      4,9
      / 5, op basis van 331 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit luxe hotel ligt in Sultanahmet, binnen 10 minuten lopen van Hagia Sophia en Basilica Cisterne. Ook Archeologisch Museum Istanbul en Cağaloğlu Hamamı liggen binnen 15 minuten lopen. Station Cankurtaran ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Sultanahmet is het 8 minuten lopen.

      Ottoman Hotel Imperial - Special Class € 66
      Ottoman Hotel Imperial - Special Class

      Ottoman Hotel Imperial - Special Class

      Caferiye Sok. No. 6/1, Istanbul
        
       4,3
       / 5, op basis van 956 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, vlak bij Basilica Cisterne en Hagia Sophia. Ook Archeologisch Museum Istanbul en Cağaloğlu Hamamı liggen binnen 10 minuten lopen. Station Sultanahmet ligt op 5 minuten lopen en naar Station Gülhane is het 6 minuten lopen.

       Hotel Sultania- Boutique Class € 82
       Hotel Sultania- Boutique Class

       Hotel Sultania- Boutique Class

       Ebusuud Caddesi Mehmet Murat Sok. No 4, Istanbul
         
        4,7
        / 5, op basis van 588 beoordelingen
        4.5 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Istanbul ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Hagia Sophia en Pier van Eminönü. Ook Kruidenbazaar en Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre liggen binnen 10 km afstand. Station Gülhane ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Sirkeci is het 7 minuten lopen.

        The Ambassador Hotel € 55
        The Ambassador Hotel

        The Ambassador Hotel

        Ticarethane Cikmazi No 19, Istanbul
          
         4,3
         / 5, op basis van 952 beoordelingen
         3.5 van 5.0

         Dit wellness hotel ligt in Sultanahmet, binnen 5 minuten lopen van Basilica Cisterne, Hagia Sophia en Cağaloğlu Hamamı. Ook Grand Bazaar en Cemberlitas Bath liggen binnen 10 minuten lopen. Station Sultanahmet ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Gülhane is het 7 minuten lopen.