Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Union Square New York

Als je New York bezoekt, is dit plein wegens het kleurrijke verleden en het voedselrijke heden een plek die je niet mag missen.

Union Square is een van de grote openbare ruimtes van New York en was de ontmoetingsplek voor gepassioneerde activisten die protesteerden voor burgerrechten en vrouwenrechten en tegen de Vietnamoorlog. Tegenwoordig heeft de levendigheid een commerciëler karakter.

Sociaal activisme vormde dan wel het verleden van Union Square, maar etenswaar is hier de toekomst. In de afgelopen jaren is het gebied bekend geworden om de Greenmarket, waar New Yorkers massaal heen gaan om verse producten te kopen bij ruim honderd regionale boeren. De markt wordt gehouden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag en is een prima plek om een lekker hapje te halen. In september wordt Harvest in the Square gehouden, een feest met wijn en eten om je vingers bij af te likken. Chef-koks uit populaire lokale restaurants laten op deze avond hun creativiteit de vrije loop met regionale etenswaar.

Zoals voor veel openluchtattracties in New York City geldt, hangt het van het seizoen af wat er beschikbaar is. Tussen Thanksgiving en kerstavond vind je hier kerststalletjes, vergelijkbaar met de Greenmarket maar dan met handgemaakte sierraden, kleren, speelgoed en andere hebbedingetjes. Tijdens de zomermaanden worden er gratis evenementen gehouden, zoals fitness- en yogalessen, babydisco's voor de jongste leden van het gezin en salsa- of hiphopoptredens.

De Union Square zelf heeft ook zijn eigen hoogtepunten: er bevinden zich vier belangrijke gedenktekens, waaronder een bronzen ruiterstandbeeld van de eerste president van Amerika, Geoge Washington, de oudste sculptuur van de New York City Parks-collectie.

Union Square ligt langs de hippe 14th Street in Downtown Manhattan en heeft het op twee na grootste metrostation van de stad. Het plein is nog altijd een platform voor vrije meningsuiting en er zijn regelmatig demonstraties en spontane optredens. De naam is echter een verwijzing naar de centrale locatie van het plein, aangezien Broadway en Park Avenue hier samenkomen. Union Square is eenvoudig te bereiken per bus of metro.


Gids voor Union Square


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.383 hotels in de buurt van Union Square weergeven
€ 110
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,6
/ 5, op basis van 9.908 beoordelingen
4.0 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

€ 272
W New York - Union Square

W New York - Union Square

201 Park Ave S, New York
4,3
/ 5, op basis van 174 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Union Square, binnen 15 minuten lopen van Union Square en Universiteit van New York. Ook Empire State Building en Macy's liggen binnen 2 km afstand.

€ 61
Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania

401 7th Ave, New York
2,7
/ 5, op basis van 9.247 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel in New York op West 32nd Street ligt tegenover Seventh Avenue vanaf Madison Square Garden met daaronder het Amtrak/metrostation Penn Station.

€ 242
Hyatt Union Square New York

Hyatt Union Square New York

134 Fourth Avenue, New York
4,5
/ 5, op basis van 182 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in East Village, binnen 15 minuten lopen van Webster Hall en Universiteit van New York. Ook Empire State Building en Macy's liggen binnen 3 km afstand.

Waldorf Astoria New York

Waldorf Astoria New York

301 Park Avenue, New York
4,2
/ 5, op basis van 4.089 beoordelingen
4.5 van 5.0

De Art Deco-geïnspireerde Waldorf Astoria New York, de oude dame van New York, ligt op een uiterst populaire plek in de stad, op 2 blokken van het Rockefeller Center en 4 blokken afstand van de Broadway theaterbuurt. Times Square, Central Park, Grand Central en de winkels van Fifth Avenue liggen allemaal in de buurt.

€ 147
The James New York-NoMad

The James New York-NoMad

22 East 29 Street, New York
3,5
/ 5, op basis van 15 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Midtown, binnen 15 minuten lopen van Empire State Building, Macy's en Madison Square Garden. Ook Chrysler Building en Times Square liggen binnen 2 km afstand.

€ 334
The Inn at Irving Place

The Inn at Irving Place

56 Irving Place, New York
4,8
/ 5, op basis van 42 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Gramercy, binnen 2 km afstand van Union Square, Universiteit van New York en Empire State Building. Ook Macy's en Madison Square Garden liggen binnen 2 km afstand.

€ 84
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 3.791 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in de omgeving Midtown West, dicht bij Jacob K. Javits Convention Center, Times Square en Broadway. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere Rockefeller Center en Empire State Building.