Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Union Square New York

Als je New York bezoekt, is dit plein wegens het kleurrijke verleden en het voedselrijke heden een plek die je niet mag missen.

Union Square is een van de grote openbare ruimtes van New York en was de ontmoetingsplek voor gepassioneerde activisten die protesteerden voor burgerrechten en vrouwenrechten en tegen de Vietnamoorlog. Tegenwoordig heeft de levendigheid een commerciëler karakter.

Sociaal activisme vormde dan wel het verleden van Union Square, maar etenswaar is hier de toekomst. In de afgelopen jaren is het gebied bekend geworden om de Greenmarket, waar New Yorkers massaal heen gaan om verse producten te kopen bij ruim honderd regionale boeren. De markt wordt gehouden op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag en is een prima plek om een lekker hapje te halen. In september wordt Harvest in the Square gehouden, een feest met wijn en eten om je vingers bij af te likken. Chef-koks uit populaire lokale restaurants laten op deze avond hun creativiteit de vrije loop met regionale etenswaar.

Zoals voor veel openluchtattracties in New York City geldt, hangt het van het seizoen af wat er beschikbaar is. Tussen Thanksgiving en kerstavond vind je hier kerststalletjes, vergelijkbaar met de Greenmarket maar dan met handgemaakte sierraden, kleren, speelgoed en andere hebbedingetjes. Tijdens de zomermaanden worden er gratis evenementen gehouden, zoals fitness- en yogalessen, babydisco's voor de jongste leden van het gezin en salsa- of hiphopoptredens.

De Union Square zelf heeft ook zijn eigen hoogtepunten: er bevinden zich vier belangrijke gedenktekens, waaronder een bronzen ruiterstandbeeld van de eerste president van Amerika, Geoge Washington, de oudste sculptuur van de New York City Parks-collectie.

Union Square ligt langs de hippe 14th Street in Downtown Manhattan en heeft het op twee na grootste metrostation van de stad. Het plein is nog altijd een platform voor vrije meningsuiting en er zijn regelmatig demonstraties en spontane optredens. De naam is echter een verwijzing naar de centrale locatie van het plein, aangezien Broadway en Park Avenue hier samenkomen. Union Square is eenvoudig te bereiken per bus of metro.


Gids voor Union Square


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.567 hotels in de buurt van Union Square weergeven
€ 53
Hotel Pennsylvania

Hotel Pennsylvania

401 7th Ave, New York
2,7
/ 5, op basis van 24.034 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel in New York op West 32nd Street ligt tegenover Seventh Avenue vanaf Madison Square Garden met daaronder het Amtrak/metrostation Penn Station.

€ 88
The Roosevelt Hotel, New York City

The Roosevelt Hotel, New York City

45 E 45th Street, New York
3,7
/ 5, op basis van 21.830 beoordelingen
4.5 van 5.0

Het Roosevelt Hotel New York ligt op de hoek van East 45th Street en Madison Avenue en biedt directe toegang tot winkels en Broadway-theaters 3 blokken verderop.

€ 90
Shelburne NYC-an Affinia hotel

Shelburne NYC-an Affinia hotel

303 Lexington Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 4.196 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit eclectische hotel ligt in Murray Hill, een uitstekende en handige buurt in Midtown East Side; het Chrysler Building ligt 5 blokken naar het noorden en het Empire State Building ligt op 7 blokken afstand.

€ 60
YOTEL New York

YOTEL New York

570 Tenth Avenue, New York
4,3
/ 5, op basis van 9.861 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in de omgeving Midtown West, dicht bij Jacob K. Javits Convention Center, Times Square en Broadway. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn onder andere Rockefeller Center en Empire State Building.

€ 74
St Marks Hotel

St Marks Hotel

2 St Marks Place, New York
3,0
/ 5, op basis van 629 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in East Village, binnen 10 minuten lopen van Metropolis en Universiteit van New York. Ook Empire State Building en Macy's liggen binnen 3 km afstand.

€ 94
Chelsea Savoy Hotel

Chelsea Savoy Hotel

204 W 23rd Street, New York
3,8
/ 5, op basis van 2.589 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Chelsea, binnen 10 minuten lopen van Chelsea Hotel en Madison Square Garden. Ook Penn Station en Macy's liggen binnen 2 km afstand.

€ 159
W New York - Union Square

W New York - Union Square

201 Park Ave S, New York
4,3
/ 5, op basis van 556 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe hotel ligt in Union Square, binnen 15 minuten lopen van Union Square en Universiteit van New York. Ook Empire State Building en Macy's liggen binnen 2 km afstand.

€ 108
Broadway Plaza Hotel

Broadway Plaza Hotel

1155 Broadway, New York
4,1
/ 5, op basis van 1.917 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit boetiekhotel op Broadway en 27th Street ligt in een zakelijk en uitgaansgebied, 4 blokken ten noorden van het historische Flatiron-gebouw; Madison Square Garden en Penn Station op Manhattan zijn 6 blokken verderop.