Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Via Nazionale

Wandel door deze historische straat en ga op zoek naar beroemde monumenten waaronder een prachtige neoklassieke tentoonstellingshal en een fraai versierde 17e-eeuwse kerk.

De Via Nazionale is een belangrijke straat die het Piazza della Repubblica, vlak bij Station Roma Termini, verbindt met het Piazza Venezia in het centrum van de stad. Breng een bezoek aan de Chiesa di San Paolo Entro le Mura, een belangrijk gebedshuis met talloze schitterende kunstwerken.

In deze historische straat tussen twee openbare pleinen in Rome zijn vele winkels gevestigd waar je merkkleding, lederwaren en sportkleding kunt vinden. Geniet van uitstekende gerechten bij allerlei verschillende restaurants en cafés. Ontdek eeuwenoude monumenten, zoals het standbeeld van koning Victor Emanuel II op het Piazza Venezia.

Neem een kijkje in de Santa Caterina a Magnanapoli, een 17e-eeuwse kerk aan de westkant van de Via Nazionale. Deze opvallende kerk is gewijd aan Catharina van Siena. Let op het rijkversierde interieur, inclusief de overblijfselen van fresco's van de Italiaanse kunstschilder Antoniazzo Romano uit de vroege renaissance. Bekijk de Glorie van de Eeuwige Vader van Francesco Rosa in de koepel van het heiligdom.

Breng een bezoekje aan de Chiesa di San Paolo Entro le Mura, de eerste Amerikaanse protestantse kerk die in Rome is gebouwd. Deze kerk werd aan het eind van de 19e eeuw voltooid en is ontworpen in neogotische stijl door de Engelse architect George Edmund Street. De achtermuren en apsis zijn voorzien van uitzonderlijk mooie mozaïeken van de Engelse kunstenaar Edward Burne-Jones. In deze kerk worden bovendien wisselende kunstexposities georganiseerd.

Het Palazzo delle Esposizioni is een opvallende neoklassieke tentoonstellingshal, museum en cultureel centrum aan de Via Nazionale. Woon een filmvertoning of multimedia-evenement bij. Bekijk moderne kunst van over de hele wereld in een expositie. In het paleis vinden ook artistieke workshops plaats.

Wil je in Rome gaan winkelen, boek dan een accommodatie in de buurt van de Via Nazionale. Hier vind je zowel luxehotels als goedkopere appartementen. Deze beroemde straat ligt op loopafstand van het Station Roma Termini. Als je met de metro gaat, kun je ook uitstappen op het station Repubblica - Teatro dell'Opera. Je komt dan uit op de Via Nazionale ter hoogte van het Piazza Della Repubblica.

Slenter op je gemak door de Via Nazionale, een drukke straat met de mooiste winkels en historische monumenten van Rome.


Gids voor Via Nazionale


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.584 accommodaties in de buurt van Via Nazionale bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Hotel Artemide € 123
  Hotel Artemide

  Hotel Artemide

  Via Nazionale 22, Rome
    
   4,8
   / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

   iQ Hotel Roma € 68
   iQ Hotel Roma

   iQ Hotel Roma

   Via Firenze, 8, Rome
     
    4,7
    / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

    UNAHOTELS Decò Roma € 116
    UNAHOTELS Decò Roma

    UNAHOTELS Decò Roma

    Via Giovanni Amendola, 57, Rome
      
     4,4
     / 5, op basis van 2.218 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

     Best Western Plus Hotel Universo € 75
     Best Western Plus Hotel Universo

     Best Western Plus Hotel Universo

     Via Principe Amedeo 5/B, Rome
       
      4,2
      / 5, op basis van 791 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Thermae Diocletiani, Basilica di Santa Maria Maggiore en Palazzo delle Esposizioni. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op 6 minuten lopen en naar Station Cavour is het 9 minuten lopen.

      Welcome Piram Hotel € 67
      Welcome Piram Hotel

      Welcome Piram Hotel

      Via Giovanni Amendola 7, Rome
        
       3,9
       / 5, op basis van 2.031 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Repubblica - Teatro dell'Opera is het 8 minuten lopen.

       Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 193
       Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

       Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

       Via Vittorio Veneto 50, Rome
         
        4,5
        / 5, op basis van 1.020 beoordelingen
        5.0 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

        Starhotels Metropole € 109
        Starhotels Metropole

        Starhotels Metropole

        Via Principe Amedeo 3, Rome
          
         4,3
         / 5, op basis van 2.301 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op 5 minuten lopen en naar Station Rome Termini is het 6 minuten lopen.