Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Via XX Settembre

In deze prominente straat in het centrum van Rome staat een museum dat is gewijd aan de lichte infanterie van Italië en kun je verscheidene historische religieuze locaties bezoeken.

De Via XX Settembre is een oude straat die de Quattro Fontane verbindt met het plein van de Porta Pia. Volg een rondleiding door een zeventiende-eeuwse rooms-katholieke kerk met een rijkelijk versierde barokke voorgevel en een koepel met een fraai patroon. De Via XX Settembre leidt je weer naar andere kerken en historische locaties.

Bezoek een traditionele Italiaanse gelateria en drink een glas wijn in een wijnbar. Volg een (audio)rondleiding door het Museo Numismatico della Zecca. De Via XX Settembre bevindt zich op korte loopafstand van het beroemde Piazza Della Repubblica.

Ontdek vier fonteinen uit de late renaissance aan het zuidwestelijke uiteinde van de Via XX Settembre. Deze fonteinen uit de zestiende eeuw staan bekend als de Quattro Fontane. En aan het andere uiteinde van de straat staat de Porta Pia. Michelangelo, de beroemde Italiaanse schilder, beeldhouwer en architect, ontwierp deze indrukwekkende poort van de Aureliaanse Muur.

Bezoek het Museo Storico dei Bersaglieri, een militair museum dat is gewijd aan de Italiaanse infanterie. Bekijk historische documenten en een verzameling militaire memorabilia. Het museum herbergt tevens bewaard gebleven schilderijen, foto's en militaire objecten uit belangrijke oorlogen, zoals de Italiaanse onafhankelijkheidsoorlogen en de Tweede Wereldoorlog.

De Chiesa di San Carlo alle Quattro Fontane wordt als meesterwerk van barokke architectuur beschouwd. Deze zeventiende-eeuwse rooms-katholieke kerk staat aan het zuidwestelijke uiteinde van de Via XX Settembre. Kijk ook goed naar de uitbundige façade waarin volop gebruik is gemaakt van holle en bolle vormen.

Niet ver van de Via XX Settembre staat het Palazzo del Quirinale, waarin een groot aantal fantastische kunstwerken en historische objecten wordt tentoongesteld. Wandel door de perfect bijgehouden tuinen van het paleis met fraaie palmbomen en een grote verscheidenheid aan andere planten. Veel kamers in het Palazzo del Quirinale zijn rijk versierd, waaronder de Salone dei Corazzieri en de Cappella Paolina.

De metrostations Barberini en Repubblica - Teatro dell'Opera bevinden zich op loopafstand van de Via XX Settembre. Tussen de vele hotels vlak bij deze straat vind je ongetwijfeld een accommodatie die bij je past.

Aan de Via XX Settembre bevinden zich enkele van de mooiste monumenten en architectonische hoogtepunten van Rome.


Gids voor Via XX Settembre


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.583 accommodaties in de buurt van Via XX Settembre bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.039 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  iQ Hotel Roma € 68
  iQ Hotel Roma

  iQ Hotel Roma

  Via Firenze, 8, Rome
    
   4,7
   / 5, op basis van 3.335 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Barberini is het 9 minuten lopen.

   Hotel Artemide € 123
   Hotel Artemide

   Hotel Artemide

   Via Nazionale 22, Rome
     
    4,8
    / 5, op basis van 2.234 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit wellness hotel ligt in Repubblica, binnen 5 minuten lopen van Trevifontein en Colosseum. Ook Spaanse Trappen en Villa Borghese liggen binnen 15 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

    UNAHOTELS Decò Roma € 116
    UNAHOTELS Decò Roma

    UNAHOTELS Decò Roma

    Via Giovanni Amendola, 57, Rome
      
     4,4
     / 5, op basis van 2.218 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Laziali is het 8 minuten lopen.

     Best Western Plus Hotel Universo € 75
     Best Western Plus Hotel Universo

     Best Western Plus Hotel Universo

     Via Principe Amedeo 5/B, Rome
       
      4,2
      / 5, op basis van 791 beoordelingen
      4.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Stadscentrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Thermae Diocletiani, Basilica di Santa Maria Maggiore en Palazzo delle Esposizioni. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op 6 minuten lopen en naar Station Cavour is het 9 minuten lopen.

      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World € 193
      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

      Via Vittorio Veneto 50, Rome
        
       4,5
       / 5, op basis van 1.020 beoordelingen
       5.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt in de historische wijk, binnen 5 minuten lopen van Via Veneto, Spaanse Trappen en Trevifontein. Ook Villa Borghese en Teatro dell'Opera di Roma liggen binnen 15 minuten lopen. Station Barberini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Spagna is het 9 minuten lopen.

       Smooth Hotel Rome Termini € 45
       Smooth Hotel Rome Termini

       Smooth Hotel Rome Termini

       Via Palestro 13, Rome
         
        4,6
        / 5, op basis van 582 beoordelingen
        3.0 van 5.0

        Dit hotel ligt in Rione XVIII Castro Pretorio, binnen 15 minuten lopen van Via Nazionale, Trevifontein en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Spaanse Trappen liggen binnen 2 km afstand. Station Castro Pretorio ligt op 6 minuten lopen en naar Station Repubblica - Teatro dell'Opera is het 9 minuten lopen.

        Welcome Piram Hotel € 67
        Welcome Piram Hotel

        Welcome Piram Hotel

        Via Giovanni Amendola 7, Rome
          
         3,9
         / 5, op basis van 2.031 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het centrum van Rome, binnen 10 minuten lopen van Via Nazionale, Colosseum en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Trevifontein en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 15 minuten lopen. Station Rome Termini ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Repubblica - Teatro dell'Opera is het 8 minuten lopen.