Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Statue of Liberty National Monument

Dit symbool van vrijheid, democratie en hoop is een van de bekendste standbeelden ter wereld.

Er zijn maar weinig gebouwen die zo veel emotie losmaken als de iconische Statue of Liberty, een indrukwekkend symbool van vrijheid, hoop en democratie dat trots op Liberty Island in New York Harbor staat.

De 92 meter hoge Statue of Liberty is een van de herkenbaarste monumenten ter wereld. Al in de 19de eeuw begroette het standbeeld vermoeide immigranten die hier per schip arriveerden op zoek naar een beter leven. Het standbeeld werd in 1886 door Frankrijk aan de Verenigde Staten geschonken ter nagedachtenis van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en is ondertussen in talloze tv-series en Hollywood-films te zien.

Tegenwoordig biedt een veerboot naar het eiland een prachtig zicht op de haven van Manhattan, de skyline van de stad en het standbeeld. De veerboten vertrekken regelmatig vanaf Battery Park in Lower Manhattan.

De rondleidingen van de National Park Service duren een klein uur en zijn daardoor perfect voor toeristen met een druk reisschema. Tijdens de rondleiding krijg je een goed beeld van het eiland en de lange geschiedenis van het standbeeld. Als je wilt, kun je er ook zelf op uit met een audiorondleiding. Wat je ook kiest, het is echt de moeite waard even in de rij te staan om naar de top van het standbeeld te klimmen. Na de aanslagen op 11 september 2001 was het platform voor publiek gesloten, net als tijdens de renovatie in 2011. Nu is het weer gewoon te bezichtigen. Er zijn 25 glazen ramen die een uitzicht van 360 graden op New York bieden. En voor dat uitzicht sta je graag even in de rij.  

Zo'n anderhalve kilometer ten noorden van Liberty Island ligt het Ellis Island Immigration Museum, dat zeker de moeite waard is als je bent geïnteresseerd in de immigratiegeschiedenis van New York. Tot 1954 was Ellis Island een opvangcentrum voor de miljoenen mensen die hier asiel zochten of een nieuwe start wilden maken in de VS. Het museum bevindt zich in het historische hoofdgebouw van het eiland. Je kunt er op eigen houtje kijken naar de fascinerende foto's, interessante objecten, teksten, video's en interactieve schermen waarmee de hoop en moeizame route van New Yorks immigranten is vastgelegd.

De Statue of Liberty staat in de New York Harbor, tussen Lower Manhattan en Staten Island. Neem de veerboot vanaf Battery Park, waar je via verschillende bus- of metrolijnen kunt komen.


Gids voor Vrijheidsbeeld


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.469 hotels in de buurt van Vrijheidsbeeld weergeven
€ 73
DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

8 Stone St, New York
4,0
/ 5, op basis van 3.013 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 5 minuten lopen van Battery Park en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en National September 11 Memorial liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 250
The Ritz-Carlton New York, Battery Park

The Ritz-Carlton New York, Battery Park

2 West St, New York
4,6
/ 5, op basis van 1.193 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit luxe New Yorkse hotel aan het water ligt op 3 blokken van Wall Street, vlak bij Battery Park en de veerhaven bij het Vrijheidsbeeld, met uitzicht op New York Harbor en het 's avonds verlichte beeld.

Veilig Rustige Begane Grond Gedeeld Apt in de Buurt van NYC / Newark Airport

Veilig Rustige Begane Grond Gedeeld Apt in de Buurt van NYC / Newark Airport

176 Pine St, Jersey City
5,0
/ 5, op basis van 1 beoordelingen
0.0 van 5.0

Dit appartement ligt in Communipaw, op 1 km van Wetenschappelijk centrum Liberty en binnen 5 km afstand van Ellis Island Immigration Museum en Ellis Island. Colgate Clock ligt op 3 km.

Coffey Street Townhouse - Two Bedroom Apartment, Sleeps 4

Coffey Street Townhouse - Two Bedroom Apartment, Sleeps 4

145 Wolcott Street, New York
0.0 van 5.0

Dit appartement ligt in Red Hook, op 1,8 km van Governors Island en binnen 5 km afstand van Muziekacademie Brooklyn en Brooklyn Bridge. Ook Brooklyn Heights Promenade en Brooklyn Boulders liggen binnen 5 km afstand.

Global Luxury Suites at Exchange

Global Luxury Suites at Exchange

33 Hudson Street, Jersey City
4.0 van 5.0

Dit appartement ligt in Centrum van Jersey City, binnen 2 km afstand van Medisch centrum van Jersey City en Colgate Clock. Ook Ellis Island Immigration Museum en National September 11 Memorial liggen binnen 3 km afstand.

Park Ave Suites

Park Ave Suites

18 Park Avenue, Jersey City
3,5
/ 5, op basis van 34 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit aparthotel ligt in Centrum van Jersey City, binnen 15 minuten lopen van Medisch centrum van Jersey City en Colgate Clock. Ook Ellis Island Immigration Museum en Ellis Island liggen binnen 5 km afstand.

Dharma Home Suites JC at Downtown

Dharma Home Suites JC at Downtown

33 Hudson Street, Jersey City
4,7
/ 5, op basis van 12 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit appartement ligt in Centrum van Jersey City, binnen 2 km afstand van Medisch centrum van Jersey City en Colgate Clock. Ook Ellis Island Immigration Museum en One World Trade Center liggen binnen 3 km afstand.

€ 95
Club Quarters Hotel, Wall Street

Club Quarters Hotel, Wall Street

52 William St, New York
4,2
/ 5, op basis van 3.802 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Financial District, binnen 5 minuten lopen van Federale, centrale bank van New York en Beurs van New York. Ook Battery Park en National September 11 Memorial liggen binnen 10 minuten lopen.