Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Statue of Liberty National Monument

Dit symbool van vrijheid, democratie en hoop is een van de bekendste standbeelden ter wereld.

Er zijn maar weinig gebouwen die zo veel emotie losmaken als de iconische Statue of Liberty, een indrukwekkend symbool van vrijheid, hoop en democratie dat trots op Liberty Island in New York Harbor staat.

De 92 meter hoge Statue of Liberty is een van de herkenbaarste monumenten ter wereld. Al in de 19de eeuw begroette het standbeeld vermoeide immigranten die hier per schip arriveerden op zoek naar een beter leven. Het standbeeld werd in 1886 door Frankrijk aan de Verenigde Staten geschonken ter nagedachtenis van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring en is ondertussen in talloze tv-series en Hollywood-films te zien.

Tegenwoordig biedt een veerboot naar het eiland een prachtig zicht op de haven van Manhattan, de skyline van de stad en het standbeeld. De veerboten vertrekken regelmatig vanaf Battery Park in Lower Manhattan.

De rondleidingen van de National Park Service duren een klein uur en zijn daardoor perfect voor toeristen met een druk reisschema. Tijdens de rondleiding krijg je een goed beeld van het eiland en de lange geschiedenis van het standbeeld. Als je wilt, kun je er ook zelf op uit met een audiorondleiding. Wat je ook kiest, het is echt de moeite waard even in de rij te staan om naar de top van het standbeeld te klimmen. Na de aanslagen op 11 september 2001 was het platform voor publiek gesloten, net als tijdens de renovatie in 2011. Nu is het weer gewoon te bezichtigen. Er zijn 25 glazen ramen die een uitzicht van 360 graden op New York bieden. En voor dat uitzicht sta je graag even in de rij.  

Zo'n anderhalve kilometer ten noorden van Liberty Island ligt het Ellis Island Immigration Museum, dat zeker de moeite waard is als je bent geïnteresseerd in de immigratiegeschiedenis van New York. Tot 1954 was Ellis Island een opvangcentrum voor de miljoenen mensen die hier asiel zochten of een nieuwe start wilden maken in de VS. Het museum bevindt zich in het historische hoofdgebouw van het eiland. Je kunt er op eigen houtje kijken naar de fascinerende foto's, interessante objecten, teksten, video's en interactieve schermen waarmee de hoop en moeizame route van New Yorks immigranten is vastgelegd.

De Statue of Liberty staat in de New York Harbor, tussen Lower Manhattan en Staten Island. Neem de veerboot vanaf Battery Park, waar je via verschillende bus- of metrolijnen kunt komen.


Gids voor Vrijheidsbeeld


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.511 hotels in de buurt van Vrijheidsbeeld weergeven
Holiday Inn Manhattan-Financial District
Holiday Inn Manhattan-Financial District

Holiday Inn Manhattan-Financial District

99 Washington St, New York
   
  4,1
  / 5, op basis van 2.333 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij Trinity Church en National September 11 Memorial. Ook Beurs van New York en One World Trade Center liggen binnen 10 minuten lopen.

  Club Quarters Hotel, Wall Street € 116
  Club Quarters Hotel, Wall Street

  Club Quarters Hotel, Wall Street

  52 William St, New York
    
   4,2
   / 5, op basis van 3.912 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij Wall Street en Federale, centrale bank van New York. Ook Beurs van New York en National September 11 Memorial liggen binnen 10 minuten lopen.

   World Center Hotel € 138
   World Center Hotel

   World Center Hotel

   144 Washington St, New York
     
    4,3
    / 5, op basis van 1.932 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Manhattan, vlak bij Trinity Church en National September 11 Memorial. Ook One World Trade Center en Beurs van New York liggen binnen 10 minuten lopen.

    DoubleTree by Hilton New York City - Financial District € 113
    DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

    DoubleTree by Hilton New York City - Financial District

    8 Stone St, New York
      
     4,0
     / 5, op basis van 3.084 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit hotel ligt in Stone Street Historic District, binnen 5 minuten lopen van Battery Park en Beurs van New York. Ook Federale, centrale bank van New York en National September 11 Memorial liggen binnen 15 minuten lopen.

     Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown € 130
     Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown

     Hilton Garden Inn NYC Financial Center/Manhattan Downtown

     6 Water St, New York
       
      4,5
      / 5, op basis van 196 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in Manhattan, binnen 10 minuten lopen van Battery Park, Beurs van New York en Federale, centrale bank van New York. Ook National September 11 Memorial en One World Trade Center liggen binnen 2 km afstand.

      Global Luxury Suites at Exchange
      Global Luxury Suites at Exchange

      Global Luxury Suites at Exchange

      33 Hudson Street, Jersey City
        
       3.5 van 5.0

       Dit appartement ligt in Centrum van Jersey City, binnen 2 km afstand van Medisch centrum van Jersey City en Colgate Clock. Ook Ellis Island Immigration Museum en National September 11 Memorial liggen binnen 3 km afstand.

       Park Ave Suites
       Park Ave Suites

       Park Ave Suites

       18 Park Avenue, Jersey City
         
        3,5
        / 5, op basis van 34 beoordelingen
        4.0 van 5.0

        Dit aparthotel ligt in Centrum van Jersey City, binnen 15 minuten lopen van Medisch centrum van Jersey City en Colgate Clock. Ook Ellis Island Immigration Museum en Ellis Island liggen binnen 5 km afstand.

        Dharma Home Suites JC at Downtown
        Dharma Home Suites JC at Downtown

        Dharma Home Suites JC at Downtown

        33 Hudson Street, Jersey City
          
         4,7
         / 5, op basis van 12 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit appartement ligt in Centrum van Jersey City, binnen 2 km afstand van Medisch centrum van Jersey City en Colgate Clock. Ook Ellis Island Immigration Museum en One World Trade Center liggen binnen 3 km afstand.