Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Orlando Science Center

Met interactieve tentoonstellingen, films, shows en levende dieren wordt wetenschap wel erg leuk.

Orlando's ode aan de wetenschap bevindt zich in een wit gebouw met een enorme koepel van aluminium. Het Orlando Science Center (OSC) bestaat uit vier verdiepingen, waar uiteenlopende onderwerpen worden behandeld, zoals het zonnestelsel, het menselijk lichaam, computers en het ecosysteem van Florida.

De kenmerkende koepel is het Crosby Observatory. Hier staat de grootste voor het publiek toegankelijke refractortelescoop in Florida. Doe mee met een kijksessie en zie het oppervlak van de zon of van de planeten in de donkere hemel. Bekijk voorafgaand aan je bezoek de SunWatch- en SkyWatch-planning, want deze activiteiten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Kijk in de Dr. Phillips CineDome naar films over koraalriffen of de Mount Everest. Er is zelfs een film over ruimteafval, Space Junk genaamd. Films worden in de CineDome getoond op een gigantisch scherm van 743 vierkante meter. Voor deze films wordt het grootste filmformaat ter wereld gebruikt. CineDome-voorstellingen zijn inbegrepen in de entreeprijs van de Full Experience.

Tijdens de Science Live!-voorstellingen, die op gezette tijden plaatsvinden in kleine zaaltjes, worden fascinerende experimenten live gepresenteerd. Elke maand hebben de programma's een nieuw thema. Rond Kerstmis kan het bijvoorbeeld zijn dat je een ijskoud experiment met vloeibare stikstof kunt aanschouwen.

Bestuur een replica van een Mars Rover en verzamel rotsmonsters om mee te nemen naar de aarde in Our Planet, Our Universe. Bestudeer replica's van dinosauriërs bestuderen en graaf er vervolgens zelf nog meer op bij DinoDigs.

Verder zijn in NatureWorks natuurlijke omgevingen als de Sinkhole Lake en Cypress Swamp nagebootst. Kinderen zullen deze hal geweldig vinden, omdat ze dieren mogen aanraken die in Midden-Florida voorkomen, waaronder slangen, schildpadden en insecten. Gewoonlijk worden de grotere dieren als de pijlstaartroggen en alligators twee keer per dag gevoed.

Trek ten minste een halve dag uit om het OSC te zien. Alles in het OSC is binnen, inclusief het restaurant. Het is daarom een zeer geschikt uitje bij slecht weer of in de vochtige zomer. De zomer is echter wel het hoogseizoen, omdat veel gezinnen eropuit trekken tijdens de schoolvakantie.


Gids voor Wetenschapscentrum van Orlando


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 392 hotels in de buurt van Wetenschapscentrum van Orlando weergeven
€ 91
DoubleTree by Hilton Orlando Downtown

DoubleTree by Hilton Orlando Downtown

60 South Ivanhoe Boulevard, Orlando
3,8
/ 5, op basis van 372 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Orlando-Centrum, binnen 2 km afstand van St. James Cathedral, Bob Carr Performing Arts Centre en Lake Eola Park. Ook Florida Hospital Orlando en Regionaal-historisch centrum van Orange County liggen binnen 3 km afstand.

€ 38
Travelodge Orlando Downtown Centroplex

Travelodge Orlando Downtown Centroplex

409 N Magnolia Ave, Orlando
2,6
/ 5, op basis van 269 beoordelingen
2.0 van 5.0

Dit motel ligt in Orlando-Centrum, binnen 10 minuten lopen van St. James Cathedral, Lake Eola Park en Regionaal-historisch centrum van Orange County. Ook Bob Carr Performing Arts Centre en Dr. Phillips Center for the Performing Arts liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 80
Comfort Suites Downtown

Comfort Suites Downtown

2416 North Orange Avenue, Orlando
4,0
/ 5, op basis van 105 beoordelingen
2.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Orlando-Centrum, binnen 10 minuten lopen van Florida Hospital Orlando, Wetenschapscentrum van Orlando en Kunstmuseum van Orlando. Ook Orlando Shakespeare Theater en Filharmonisch orkest van Orlando liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 171
Residence Inn by Marriott Orlando Downtown

Residence Inn by Marriott Orlando Downtown

680 North Orange Avenue, Orlando
4,2
/ 5, op basis van 10 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Orlando-Centrum, binnen 15 minuten lopen van St. James Cathedral, Bob Carr Performing Arts Centre en Lake Eola Park. Ook Regionaal-historisch centrum van Orange County en Mad Cow Theatre liggen binnen 2 km afstand.

€ 125
Courtyard by Marriott Orlando Downtown

Courtyard by Marriott Orlando Downtown

730 N Magnolia Ave, Orlando
4,2
/ 5, op basis van 170 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit hotel ligt in Orlando-Centrum, binnen 15 minuten lopen van St. James Cathedral en Lake Eola Park. Ook Bob Carr Performing Arts Centre en Regionaal-historisch centrum van Orange County liggen binnen 2 km afstand.

€ 84
Crowne Plaza Orlando - Downtown

Crowne Plaza Orlando - Downtown

304 W Colonial Drive, Orlando
3,9
/ 5, op basis van 398 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in Orlando-Centrum, binnen 15 minuten lopen van Bob Carr Performing Arts Centre en St. James Cathedral. Ook Amway Center en Church Street Station liggen binnen 2 km afstand.