Orlando Science Center

Met interactieve tentoonstellingen, films, shows en levende dieren wordt wetenschap wel erg leuk.

Orlando's ode aan de wetenschap bevindt zich in een wit gebouw met een enorme koepel van aluminium. Het Orlando Science Center (OSC) bestaat uit vier verdiepingen, waar uiteenlopende onderwerpen worden behandeld, zoals het zonnestelsel, het menselijk lichaam, computers en het ecosysteem van Florida.

De kenmerkende koepel is het Crosby Observatory. Hier staat de grootste voor het publiek toegankelijke refractortelescoop in Florida. Doe mee met een kijksessie en zie het oppervlak van de zon of van de planeten in de donkere hemel. Bekijk voorafgaand aan je bezoek de SunWatch- en SkyWatch-planning, want deze activiteiten zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Kijk in de Dr. Phillips CineDome naar films over koraalriffen of de Mount Everest. Er is zelfs een film over ruimteafval, Space Junk genaamd. Films worden in de CineDome getoond op een gigantisch scherm van 743 vierkante meter. Voor deze films wordt het grootste filmformaat ter wereld gebruikt. CineDome-voorstellingen zijn inbegrepen in de entreeprijs van de Full Experience.

Tijdens de Science Live!-voorstellingen, die op gezette tijden plaatsvinden in kleine zaaltjes, worden fascinerende experimenten live gepresenteerd. Elke maand hebben de programma's een nieuw thema. Rond Kerstmis kan het bijvoorbeeld zijn dat je een ijskoud experiment met vloeibare stikstof kunt aanschouwen.

Bestuur een replica van een Mars Rover en verzamel rotsmonsters om mee te nemen naar de aarde in Our Planet, Our Universe. Bestudeer replica's van dinosauriërs bestuderen en graaf er vervolgens zelf nog meer op bij DinoDigs.

Verder zijn in NatureWorks natuurlijke omgevingen als de Sinkhole Lake en Cypress Swamp nagebootst. Kinderen zullen deze hal geweldig vinden, omdat ze dieren mogen aanraken die in Midden-Florida voorkomen, waaronder slangen, schildpadden en insecten. Gewoonlijk worden de grotere dieren als de pijlstaartroggen en alligators twee keer per dag gevoed.

Trek ten minste een halve dag uit om het OSC te zien. Alles in het OSC is binnen, inclusief het restaurant. Het is daarom een zeer geschikt uitje bij slecht weer of in de vochtige zomer. De zomer is echter wel het hoogseizoen, omdat veel gezinnen eropuit trekken tijdens de schoolvakantie.


Verken meer van Orlando (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Wetenschapscentrum van Orlando


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Wetenschapscentrum van Orlando

Alle hotels in de buurt van Wetenschapscentrum van Orlando weergeven