Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Centrale Begraafplaats

Breng een eerbetoon aan Beethoven en Brahms en zie de graven van vele andere grote componisten op één van de mooiste begraafplaatsen van Europa.  

Maak een reis door het muzikale verleden van Wenen door de graven te bezoeken van enkele van de grote componisten die in de stad woonden en werkten. Beethoven, Brahms, Schubert, Strauss en vele anderen zijn begraven in de centrale begraafplaats van Wenen onder passend versierde grafstenen. De art nouveau-architectuur van de begraafplaats, de kerk en de andere gebouwen maken het een aantrekkelijke plek om een middagwandeling te maken

De Zentralfriedhof (Centrale Begraafplaats) werd in 1874 aangelegd en is gegroeid tot één van de meest opmerkelijke begraafplaatsen in Europa. Miljoenen mensen zijn op de begraafplaats van 200 hectaren begraven, en er is een speciaal gedeelte voor de mensen die de "Muziekstad" zo beroemd maakte.

Twee art nouveau-structuren ontworpen door de architect Max Hegele begroeten je wanneer je via de hoofdingang (Ingang 2) naar binnen gaat. Het eerste wat je ziet is het sierlijke standbeeld van een godin die op een harp speelt. Dit wordt al snel gevolgd door de grote koepel van de kerk van St. Borromeus. Deze kerk, gebouwd tussen 1908 en 1910, is het belangrijkste ceremoniële centrum van de begraafplaats.

Vraag de begraafplaatshouder om een plattegrond. Je zult merken dat de begraafplaats een duidelijke, cirkelvormige layout heeft. De graven zijn gegroepeerd op religie, met katholieke, protestantse, islamitische, joodse en Russisch-orthodox christelijke delen.

De meeste mensen gaan meteen naar het gedeelte met graven van beroemde mensen. Hier vind je de imposante grafsteen van Beethoven en het aantrekkelijke reliëf boven Schubert's graf. Je kunt ook een eerbetoon aan Mozart brengen bij een monument dat toegewijd is aan de grote componist, maar zijn lichaam rust op de St. Marx begraafplaats in Wenen. Andere opmerkelijke graven zijn die van de Oostenrijkse premiers sinds 1945, evenals een aantal beroemde architecten van de stad, zoals Adolf Loos en Josef Hoffmann.

De naam van de Centrale Begraafplaats kan misleidend zijn, omdat het niet in het centrum van Wenen ligt, maar ongeveer 20 minuten ten zuidoosten van het stadscentrum. Rijd er met de auto heen of neem de tram vanaf het stadscentrum. Het hek is elke dag open en de toegang is gratis.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Wiener Zentralfriedhof

Alle 1.234 accommodaties in de buurt van Wiener Zentralfriedhof bekijken
Domizil Wien - Cityapartments
Domizil Wien - Cityapartments

Domizil Wien - Cityapartments

Fabiganstrasse 3, Wenen
   
  3.0 van 5.0 Sterren

  Dit appartement in Wenen ligt binnen 5 km afstand van Wiener Zentralfriedhof, Belvedere en Gasometer. Ook Heeresgeschichtliches Museum en Botanische tuin van de universiteit van Wenen liggen binnen 5 km afstand. Station Zentralfriedhof ligt op 17 minuten lopen en naar Metrostation Simmering is het 17 minuten lopen.

  Arion Hotel Vienna Airport € 55
  Arion Hotel Vienna Airport

  Arion Hotel Vienna Airport

  Muehlgasse 30, Schwechat, Zuid-Oostenrijk
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Wien-Umgebung District, op 3,6 km van Wiener Zentralfriedhof en binnen 10 km afstand van Gasometer en Heeresgeschichtliches Museum. Ook Belvedere en Staatsopera Wenen liggen binnen 15 km afstand. Station Schwechat ligt op 14 minuten lopen en naar Station Kaiserebersdorf is het 14 minuten lopen.

   Hotel König € 62
   Hotel König

   Hotel König

   Kaiser-Ebersdorfer-Strasse 26, Wenen
     
    3.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Wenen ligt op 2,4 km van Gasometer en op 4,9 km van Belvedere. Ook Wiener Zentralfriedhof en Heeresgeschichtliches Museum liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Simmering ligt op 5 minuten lopen en naar Metrostation Enkplatz is het 15 minuten lopen.

    Hotel ibis Vienna Airport € 83
    Hotel ibis Vienna Airport

    Hotel ibis Vienna Airport

    Raststation Schwechat S1, Schwechat, Zuid-Oostenrijk
      
     3.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in Wien-Umgebung District, binnen 20 km afstand van Shopping City Süd, Schloss Schönbrunn en Belvedere. Ook Stephansplatz en Stephansdom liggen binnen 25 km afstand.

     JUFA Hotel Wien € 75
     JUFA Hotel Wien

     JUFA Hotel Wien

     Mautner Markhof-Gasse 50, Wenen, Wenen
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het stadscentrum, binnen 3 km afstand van Gasometer en Heeresgeschichtliches Museum. Ook Belvedere en Ernst Happel Stadion liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Enkplatz ligt op 7 minuten lopen en naar Metrostation Simmering is het 8 minuten lopen.

      Airo Tower Hotel
      Airo Tower Hotel

      Airo Tower Hotel

      Kurbadstrasse 8, Wenen, Wenen
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Favoriten, op 4,4 km van Wiener Zentralfriedhof en binnen 10 km afstand van Belvedere en Secessiongebouw. Ook Staatsopera Wenen en Naschmarkt liggen binnen 10 km afstand.

       3 Slaapkamers Terrassen Appartement Wenen Schwechat Vlak bij de Luchthaven Wien Zentrum
       3 Slaapkamers Terrassen Appartement Wenen Schwechat Vlak bij de Luchthaven Wien Zentrum

       3 Slaapkamers Terrassen Appartement Wenen Schwechat Vlak bij de Luchthaven Wien Zentrum

       Bruck Hainburger-Straße 2, Stiege 1 / Top 14, Schwechat, Zuid-Oostenrijk
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit appartement ligt in Wien-Umgebung District, op 3,3 km van Wiener Zentralfriedhof en binnen 15 km afstand van Hundertwasserhaus Wenen en Wiener Prater. Ook Riesenrad en Ernst Happel Stadion liggen binnen 15 km afstand. Station Schwechat ligt op 6 minuten lopen en naar Station Kaiserebersdorf is het 15 minuten lopen.

        Hahn Hotel Vienna City € 67
        Hahn Hotel Vienna City

        Hahn Hotel Vienna City

        Mautner Markhof-Gasse 72, Wenen, Wenen
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Simmering, binnen 5 km afstand van Gasometer, Belvedere en Ernst Happel Stadion. Ook Hundertwasserhaus Wenen en Weens stadspark liggen binnen 5 km afstand. Metrostation Simmering ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Enkplatz is het 7 minuten lopen.