Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

WonderWorks

Dit fascinerende pretpark met als thema de wetenschap is eigenlijk een modern fun-house met hippe gadgets die door nieuwsgierige, jonge kinderen via leuke praktijkexperimenten kunnen worden ontdekt.

In WonderWorks Orlando is niets wat het lijkt. Het begint al met het gebouw op zich, een wit gestuukt landhuis dat op de kop staat. Dit 'pretpark voor het brein', zoals ze zichzelf noemen, is toegewijd aan de wondere wereld van wetenschap en natuur en is erop gericht de verbeelding van jong en oud te stimuleren.

Deze ongebruikelijke toeristische attractie heeft in visueel opzicht veel aanzien, maar toch zijn de meer dan 100 tentoonstellingen ook op interactief en educatief niveau van hoge kwaliteit. Nadat je door de inversietunnel bent gekomen, waar de zwaartekracht tegen je werkt, word je onderworpen aan de volle krachten van de natuur. Ervaar het gevoel en de omvang van een aardbeving van 5,3 op de schaal van Richter of word door een nagebootste orkaan van je voeten geblazen. Je kunt hier leuke foto's van maken.

In WonderWorks spelen hightech virtual reality gadgets een essentiële rol, waardoor zowel je brein als lichaam de nodige inspanning moeten leveren, maar het staat wel garant voor eindeloze pret. Vlieg in een simulator van een straaljager of geniet in het XD Theater van een film terwijl de stoel waarin je zit echt meebeweegt met de acties in de film. Bij de WonderCoasters-tentoonstelling kun je je eigen virtuele achtbaan bouwen en vervolgens aan boord springen voor een spannend ritje.

In de Light and Sound Zone kun je de kunst van illusies verkennen, spelen met schaduwen en op een interactieve manier met kleuren werken.

Scherpschutters van alle leeftijden kunnen in Laser Tag een leuke vorm van pakkertje spelen. Dit spel wordt gespeeld in een gigantisch doolhof met achtergrondverlichting. En als je even wilt 'ontspannen', kun je proberen languit op een echt spijkerbed te gaan liggen. Als je de dag in stijl wilt afsluiten, ga je naar de Outta Control Dinner Show. Hier kun je onbeperkt eten en drinken terwijl je geniet van entertainment zoals stand-upcomedy, magie en muziek.

Op deze plek is er ontzettend veel te doen en te zien, vooral voor kinderen met veel energie, dus trek minstens drie uur uit voor je bezoek. Voor sommige attracties in WonderWorks wordt een minimumlengte gehanteerd.

Je vindt WonderWorks op International Drive, op minder dan 3,2 kilometer van het centrum van Orlando. Je kunt tegen betaling parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein of the I-Ride Trolley-dienst gebruiken, die langs International Drive bij een aantal attracties stopt.

WonderWorks is iedere dag van het jaar geopend.


Gids voor Wonderworks


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 2.122 hotels in de buurt van Wonderworks weergeven
Orlando Metropolitan Resort
Orlando Metropolitan Resort

Orlando Metropolitan Resort

8444 Austrian Court, Orlando
   
  2,0
  / 5, op basis van 5.282 beoordelingen
  2.5 van 5.0

  Dit resort ligt in de uitgaansbuurt, vlak bij Pirate's Cove Adventure-golfbaan en I-Drive 360. Ook SeaWorld® Orlando en Orange County Convention Center liggen binnen 5 km afstand.

  Avanti International Resort
  Avanti International Resort

  Avanti International Resort

  8738 International Dr, Orlando
    
   3,8
   / 5, op basis van 6.082 beoordelingen
   3.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel in Orlando ligt binnen 10 minuten lopen van Pirate's Cove Adventure-golfbaan en I-Drive 360. Ook SeaWorld® Orlando en Orange County Convention Center liggen binnen 5 km afstand.

   Universal's Cabana Bay Beach Resort € 131
   Universal's Cabana Bay Beach Resort

   Universal's Cabana Bay Beach Resort

   6550 Adventure Way, Orlando
     
    4,5
    / 5, op basis van 5.986 beoordelingen
    3.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke resort in Orlando ligt in de uitgaansbuurt, binnen 15 minuten lopen van Universal CityWalk™ en Hollywood Drive-In Golf. Ook Universal's Islands of Adventure™ en The Wizarding World of Harry Potter™ liggen binnen 2 km afstand.

    Westgate Lakes Resort & Spa Universal Studios Area
    Westgate Lakes Resort & Spa Universal Studios Area

    Westgate Lakes Resort & Spa Universal Studios Area

    9500 Turkey Lake Rd, Orlando
      
     3,8
     / 5, op basis van 7.938 beoordelingen
     4.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke resort in Orlando ligt aan een meer, binnen 5 km afstand van SeaWorld® Orlando, Discovery Cove en Aquatica. I-Drive 360 ligt op 4,8 km.

     Rosen Inn at Pointe Orlando
     Rosen Inn at Pointe Orlando

     Rosen Inn at Pointe Orlando

     9000 International Drive, Orlando
       
      3,9
      / 5, op basis van 3.751 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, binnen 15 minuten lopen van Wonderworks en I-Drive 360. Ook SeaWorld® Orlando en Orange County Convention Center liggen binnen 5 km afstand.

      Hyatt Regency Orlando
      Hyatt Regency Orlando

      Hyatt Regency Orlando

      9801 International Dr, Orlando
        
       4,5
       / 5, op basis van 4.484 beoordelingen
       4.5 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke resort in Orlando ligt aan de Strip, binnen 2 km afstand van Pointe Orlando, Orange County Convention Center en I-Drive 360. Ook SeaWorld® Orlando en Aquatica liggen binnen 3 km afstand.

       Allure Resort Orlando
       Allure Resort Orlando

       Allure Resort Orlando

       8444 International Drive, Orlando
         
        3,2
        / 5, op basis van 5.657 beoordelingen
        3.5 van 5.0

        Dit gezinsvriendelijke hotel in Orlando ligt in de uitgaansbuurt, vlak bij Coca-Cola Orlando Eye en I-Drive 360. Ook SeaWorld® Orlando en Universal Studios Florida™ liggen binnen 5 km afstand.

        Quality Inn At International Drive € 47
        Quality Inn At International Drive

        Quality Inn At International Drive

        8300 Jamaican Ct, Orlando
          
         3,6
         / 5, op basis van 1.543 beoordelingen
         2.5 van 5.0

         Dit hotel in Orlando ligt binnen 5 minuten lopen van Coca-Cola Orlando Eye en I-Drive 360. Ook Universal Studios Florida™ en Orange County Convention Center liggen binnen 5 km afstand.