Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

WonderWorks

Dit fascinerende pretpark met als thema de wetenschap is eigenlijk een modern fun-house met hippe gadgets die door nieuwsgierige, jonge kinderen via leuke praktijkexperimenten kunnen worden ontdekt.

In WonderWorks Orlando is niets wat het lijkt. Het begint al met het gebouw op zich, een wit gestuukt landhuis dat op de kop staat. Dit 'pretpark voor het brein', zoals ze zichzelf noemen, is toegewijd aan de wondere wereld van wetenschap en natuur en is erop gericht de verbeelding van jong en oud te stimuleren.

Deze ongebruikelijke toeristische attractie heeft in visueel opzicht veel aanzien, maar toch zijn de meer dan 100 tentoonstellingen ook op interactief en educatief niveau van hoge kwaliteit. Nadat je door de inversietunnel bent gekomen, waar de zwaartekracht tegen je werkt, word je onderworpen aan de volle krachten van de natuur. Ervaar het gevoel en de omvang van een aardbeving van 5,3 op de schaal van Richter of word door een nagebootste orkaan van je voeten geblazen. Je kunt hier leuke foto's van maken.

In WonderWorks spelen hightech virtual reality gadgets een essentiële rol, waardoor zowel je brein als lichaam de nodige inspanning moeten leveren, maar het staat wel garant voor eindeloze pret. Vlieg in een simulator van een straaljager of geniet in het XD Theater van een film terwijl de stoel waarin je zit echt meebeweegt met de acties in de film. Bij de WonderCoasters-tentoonstelling kun je je eigen virtuele achtbaan bouwen en vervolgens aan boord springen voor een spannend ritje.

In de Light and Sound Zone kun je de kunst van illusies verkennen, spelen met schaduwen en op een interactieve manier met kleuren werken.

Scherpschutters van alle leeftijden kunnen in Laser Tag een leuke vorm van pakkertje spelen. Dit spel wordt gespeeld in een gigantisch doolhof met achtergrondverlichting. En als je even wilt 'ontspannen', kun je proberen languit op een echt spijkerbed te gaan liggen. Als je de dag in stijl wilt afsluiten, ga je naar de Outta Control Dinner Show. Hier kun je onbeperkt eten en drinken terwijl je geniet van entertainment zoals stand-upcomedy, magie en muziek.

Op deze plek is er ontzettend veel te doen en te zien, vooral voor kinderen met veel energie, dus trek minstens drie uur uit voor je bezoek. Voor sommige attracties in WonderWorks wordt een minimumlengte gehanteerd.

Je vindt WonderWorks op International Drive, op minder dan 3,2 kilometer van het centrum van Orlando. Je kunt tegen betaling parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein of the I-Ride Trolley-dienst gebruiken, die langs International Drive bij een aantal attracties stopt.

WonderWorks is iedere dag van het jaar geopend.


Gids voor Wonderworks


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 1.424 hotels in de buurt van Wonderworks weergeven
€ 58
Avanti International Resort

Avanti International Resort

8738 International Dr, Orlando
3,8
/ 5, op basis van 5.347 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Orlando ligt binnen 10 minuten lopen van Pirate's Cove Adventure-golfbaan en I-Drive 360. Ook SeaWorld® Orlando en Orange County Convention Center liggen binnen 5 km afstand.

€ 63
Wyndham Orlando Resort International Drive

Wyndham Orlando Resort International Drive

8001 International Dr, Orlando
3,7
/ 5, op basis van 1.252 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke resort in Orlando ligt in de buitenwijken, binnen 15 minuten lopen van Ripley's Believe It or Not, Coca-Cola Orlando Eye en I-Drive 360. Ook Wonderworks en Pointe Orlando liggen binnen 3 km afstand.

€ 60
Rosen Inn at Pointe Orlando

Rosen Inn at Pointe Orlando

9000 International Drive, Orlando
3,9
/ 5, op basis van 3.516 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, binnen 15 minuten lopen van Wonderworks en I-Drive 360. Ook SeaWorld® Orlando en Orange County Convention Center liggen binnen 5 km afstand.

€ 85
Rosen Plaza on International Drive

Rosen Plaza on International Drive

9700 International Dr, Orlando
4,3
/ 5, op basis van 1.204 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke hotel in Orlando ligt binnen 2 km afstand van Pointe Orlando, I-Drive 360 en Orange County Convention Center. Ook SeaWorld® Orlando en Aquatica liggen binnen 5 km afstand.

€ 75
The Point Hotel & Suites

The Point Hotel & Suites

7389 Universal Blvd, Orlando
4,4
/ 5, op basis van 5.739 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in de uitgaansbuurt, binnen 3 km afstand van Pirate's Dinner Adventure, I-Drive 360 en Universal's Islands of Adventure™. Ook Universal Studios Florida™ en Orange County Convention Center liggen binnen 5 km afstand.

€ 100
Hyatt Regency Orlando

Hyatt Regency Orlando

9801 International Dr, Orlando
4,5
/ 5, op basis van 4.372 beoordelingen
5.0 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke resort in Orlando ligt aan de Strip, binnen 2 km afstand van Pointe Orlando, Orange County Convention Center en I-Drive 360. Ook SeaWorld® Orlando en Aquatica liggen binnen 3 km afstand.

€ 83
Westgate Lakes Resort & Spa Universal Studios Area

Westgate Lakes Resort & Spa Universal Studios Area

9500 Turkey Lake Rd, Orlando
3,8
/ 5, op basis van 7.525 beoordelingen
4.5 van 5.0

Dit gezinsvriendelijke resort in Orlando ligt aan een meer, binnen 5 km afstand van Ripley's Believe It or Not, SeaWorld® Orlando en I-Drive 360. Ook Discovery Cove en Aquatica liggen binnen 5 km afstand.

€ 57
Orlando Metropolitan Resort

Orlando Metropolitan Resort

8444 Austrian Court, Orlando
2,0
/ 5, op basis van 4.906 beoordelingen
3.0 van 5.0

Dit resort ligt in de uitgaansbuurt, vlak bij Pirate's Cove Adventure-golfbaan en I-Drive 360. Ook SeaWorld® Orlando en Orange County Convention Center liggen binnen 5 km afstand.