WonderWorks

Dit fascinerende pretpark met als thema de wetenschap is eigenlijk een modern fun-house met hippe gadgets die door nieuwsgierige, jonge kinderen via leuke praktijkexperimenten kunnen worden ontdekt.

In WonderWorks Orlando is niets wat het lijkt. Het begint al met het gebouw op zich, een wit gestuukt landhuis dat op de kop staat. Dit 'pretpark voor het brein', zoals ze zichzelf noemen, is toegewijd aan de wondere wereld van wetenschap en natuur en is erop gericht de verbeelding van jong en oud te stimuleren.

Deze ongebruikelijke toeristische attractie heeft in visueel opzicht veel aanzien, maar toch zijn de meer dan 100 tentoonstellingen ook op interactief en educatief niveau van hoge kwaliteit. Nadat je door de inversietunnel bent gekomen, waar de zwaartekracht tegen je werkt, word je onderworpen aan de volle krachten van de natuur. Ervaar het gevoel en de omvang van een aardbeving van 5,3 op de schaal van Richter of word door een nagebootste orkaan van je voeten geblazen. Je kunt hier leuke foto's van maken.

In WonderWorks spelen hightech virtual reality gadgets een essentiële rol, waardoor zowel je brein als lichaam de nodige inspanning moeten leveren, maar het staat wel garant voor eindeloze pret. Vlieg in een simulator van een straaljager of geniet in het XD Theater van een film terwijl de stoel waarin je zit echt meebeweegt met de acties in de film. Bij de WonderCoasters-tentoonstelling kun je je eigen virtuele achtbaan bouwen en vervolgens aan boord springen voor een spannend ritje.

In de Light and Sound Zone kun je de kunst van illusies verkennen, spelen met schaduwen en op een interactieve manier met kleuren werken.

Scherpschutters van alle leeftijden kunnen in Laser Tag een leuke vorm van pakkertje spelen. Dit spel wordt gespeeld in een gigantisch doolhof met achtergrondverlichting. En als je even wilt 'ontspannen', kun je proberen languit op een echt spijkerbed te gaan liggen. Als je de dag in stijl wilt afsluiten, ga je naar de Outta Control Dinner Show. Hier kun je onbeperkt eten en drinken terwijl je geniet van entertainment zoals stand-upcomedy, magie en muziek.

Op deze plek is er ontzettend veel te doen en te zien, vooral voor kinderen met veel energie, dus trek minstens drie uur uit voor je bezoek. Voor sommige attracties in WonderWorks wordt een minimumlengte gehanteerd.

Je vindt WonderWorks op International Drive, op minder dan 3,2 kilometer van het centrum van Orlando. Je kunt tegen betaling parkeren op het nabijgelegen parkeerterrein of the I-Ride Trolley-dienst gebruiken, die langs International Drive bij een aantal attracties stopt.

WonderWorks is iedere dag van het jaar geopend.


Verken meer van Orlando (en omgeving)


Hotels in de omgeving

De beste 10 hotels het dichtst in de buurt bij Wonderworks


De meestgeboekte hotels

De populairste aanbiedingen in de buurt van Wonderworks

Alle hotels in de buurt van Wonderworks weergeven