Doorgaan naar hoofdinhoud
Begin van hoofdinhoud

Over Alitialia

Alitalia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië en werd opgericht in 1946. De maatschappij is lid van de alliantie SkyTeam. Alitalia vervoert miljoenen passagiers per jaar, waaronder het Italiaanse voetbalelftal en de paus. De vloot bestaat uit meer dan 100 vliegtuigen van Airbus en Boeing. Er zijn genoeg faciliteiten aan boord, zoals wifi en warme maaltijden. Als je comfort wilt voor een zacht prijsje, kun je een ticket kopen in de Economy Class. Als je liever van wat extraatjes geniet, zoals meer bagage en een uitgebreide maaltijd, kies je voor de Business Class. Als je vaker met Alitalia reist, kun je je aanmelden voor MilleMiglia. Hiermee kun je sparen voor extra voordelen.

Alitalia topbestemmingen

Alitalia vliegt naar 102 bestemmingen over de hele wereld. Vanuit Amsterdam wordt er rechtstreeks naar Aeroporto di Rome Fiumicino (FCO) gevlogen en naar Aeroporto di Milano Linate (LIN). Bezoek het Colosseum in Rome of de Dom van Milaan. Als je iets verder wilt reizen, kun je ervoor kiezen om naar de Athene (ATH) te vliegen. Bij Alitalia boek je een vlucht voor een leuke stedentrip of als je lekker van de zon wilt genieten. Er gaan elke dag meerdere vluchten naar deze prachtige bestemmingen.

Praktische informatie Alitalia

Om lange wachttijden op het vliegveld te voorkomen, kun je 24 uur voor vertrek online inchecken. Ook kun je ervoor kiezen om op het vliegveld in te checken bij een van de incheckautomaten. Als je een Classic ticket hebt geboekt in de Economy Class mag je één stuk ruimbagage van maximaal 23 kg meenemen. In de Business Class geldt een maximum van twee stuks handbagage van 32 kg. Als je meer ruimbagage hebt, betaal je een toeslag. Voor handbagage geldt een maximum van 8 kg, indien je een Light ticket hebt geboekt kun je niet kosteloos ruimbagage meenemen. Voor meer informatie en voorwaarden neem je een kijkje op de wesbite van Expedia.

Wanneer u wilt vliegen naar een van onze Intercontinentale bestemmingen kunt u ook kiezen voor Premium Economy Class waar u in een aparte cabine met 21 of 24 stoelen geniet van 40% meer beenruimte, 2 stuks bagage en speciale incheckbalies. 

Naar boven