Festivals en evenementen, of het nu gaat om kunst, comedy, eten of sport, zijn altijd een uitstekende reden om te reizen. Van het meezingen met internationale supersterren tijdens een weekend boordevol livemuziek tot het meebeleven van eeuwenoude lokale tradities, tijdens dit soort speciale gelegenheden kun je op een heel bijzondere, onvergetelijke manier een nieuwe omgeving en cultuur ontdekken.

En wanneer je je vakantie wilt inrichten rondom de allerbeste festivals en evenementen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zijn wereldwijd volop leuke dingen te beleven, van onbekende lokale vieringen tot legendarische feesten. Op zoek naar inspiratie? Laat het maar aan ons over. Hieronder vind je tal van aanbevelingen, gidsen en tips, bijvoorbeeld over hoe je carnaval viert in Venetië, Goa of Rio de Janeiro.

Ontdek muziekfestivals die het beste bij jouw smaak passen, van folk en klassiek tot rock en elektronica. Geniet over de hele wereld van lekkernijen met onze selectie aan evenementen rondom eten en drinken, van oesters tot bier en alles daartussenin. Vier samen met de locals hun jaarlijkse feesten, zoals het Oktoberfest in München, Mardi Gras in New Orleans of het Holifeest in Paramaribo. Lees de onderstaande artikelen en ontdek wat jou tot de verbeelding spreekt.

Neem eens een kijkje op onze pagina over cultuur als je van kunst, muziek en/of literatuur houdt. Of bekijk onze artikelen over kerstvakanties als je graag tijdens de feestdagen op reis wilt.

Onze Festivals en evenementen artikelen