Elke plek, groot of klein, heeft boeiende verhalen en een interessant verleden. Voor velen is juist de geschiedenis van een bestemming het meest fascinerende onderdeel van een vakantie. En geschiedenis is overal. Je vindt het in de prachtige oude gebouwen naast moderne woontorens, in de unieke collecties van musea en kunstgalerieën en in de cultuur die nog altijd levend wordt gehouden of juist opnieuw tot leven is gewekt.

Er zijn allerlei verschillende manieren waarop je de geschiedenis van een bepaalde bestemming kunt ontdekken, van archeologische vindplaatsen tot musea boordevol historische voorwerpen, zowel uit de regio als van internationale oorsprong. En op deze pagina vind je alle informatie die je hierover zoekt op één plek.

Ervaar de bezienswaardigheden en locaties die een plek beroemd maken, zoals het Colosseum, de Eiffeltoren, de Taj Mahal en de Chinese Muur. Ontdek hoe het was om als een koning te leven of bewonder de kastelen in een regio en alle schatten die er te vinden zijn. Van de ruïnes van eeuwenoude beschavingen tot de belangrijkste gebeurtenissen in de 20e eeuw, we hebben een uitgebreid aanbod aan ideeën voor alle op geschiedenis geïnspireerde reizen.

Onze Geschiedenis artikelen