Reisblogger Marcella Molenaar zit op dit moment midden in een verhuizing - na tien jaar verruilt ze Leeuwarden voor Groningen - maar ze wist gelukkig toch tijd te vinden voor een interview. Bloggen doet Marcella al sinds 2003, vooral over reizen en hotspots voor eten en drinken. In dit interview vertelt Marcella wat haar favoriete bestemmingen zijn, wat haar meest bijzondere reiservaring was en welke reis er dit jaar op de planning staat.

Marcella Molenaar

Waarom reis je zo graag?
Nieuwe onbekende steden, prachtige natuur en een andere cultuur. Ik vind het inspirerend om te reizen ik en wil vooral blijven ontdekken. Ik word er blij van, het geeft me energie. Abel Tasman in Nieuw-Zeeland, Yellowstone en Arches in Amerika, Edinburgh en het Colosseum in Rome vond ik onwijs indrukwekkend. Maar ook in Nederland is er zoveel te ontdekken. We hebben nog maar 5 van de 20 Nationale Parken gezien, wist je dat Nederland onwijs mooie natuur heeft?

Wanneer ben je begonnen met je blog, en waarom?
Ik blog al vanaf 2003, maar sinds 2009 heb ik het domein marcellamolenaar.nl. Langzaam maar zeker ben ik steeds meer gaan schrijven over de reizen die we maken. Eerder deed ik dit op een apart reisblog, maar ik heb dit samengevoegd op mijn huidige blog. Ik vind het fijn om mijn lezers te inspireren over fijne reizen, hotspots waar je heerlijk kunt eten en drinken en de fijnste accommodaties voor een goede overnachting.

Marcella in Arches National Park, Amerika Marcella in Arches National Park, Amerika

Je blogt bijna dagelijks, over reizen en lifestyle. Hoe combineer je dit met je baan als communicatiespecialist?
Ik ben op vrijdag vrij, dus ik probeer op die dag mijn meeste artikelen te schrijven. Soms schrijf ik meerdere artikelen, maar er zijn ook vrijdagen dat er niks op mijn scherm komt. Ook 's avonds of in de trein schrijf ik regelmatig een blogje. In de loop van de jaren ben ik steeds perfectionistischer geworden en besteed ik meer tijd aan een artikel. Maar ik vind schrijven en inspireren dan ook onwijs leuk, dus ik besteed graag tijd aan het perfecte artikel!

Je reist meestal met je partner Jan. Willen jullie altijd dezelfde dingen zien en doen op reis, of levert dit nog wel eens een discussie op?
Onze interesses komen grotendeels overeen. Ik zou graag naar Indonesië reizen, maar dat ziet Jan (nog) niet zitten. En hij wilde graag voor de vierde keer naar Amerika, maar ik wilde juist een compleet ander deel van de wereld zien. Dat werd Nieuw-Zeeland. Eenmaal op reis heb ik wel eens last van hoogtevrees, waardoor ik niet van kabelbanen of diepe dalen houd. Anderzijds houdt Jan niet zo van water en gingen we niet kajakken in Abel Tasman National Park. Gelukkig zijn er genoeg andere leuke dingen die we beiden leuk vinden, zoals hiken en walvissen, beren en pinguïns spotten.

Waar houd je je - naast bloggen en reizen - nog meer mee bezig?
Ik ben een echte waterrat en lig wekelijks in het zwembad, en in de zomer stap ik regelmatig op mijn racefiets voor een fijne rit. Deze zomer zal ik een totaal andere omgeving ontdekken, omdat we deze week verhuizen naar Groningen. Ik kijk er naar uit om de stad en provincie te ontdekken en zal dan ook zeker mijn favoriete hotspots met je delen. Want dat vind ik echt onwijs leuk: de tofste spots voor heerlijke drankjes en goede taart ontdekken.

Rotorua, Nieuw-Zeeland Rotorua, Nieuw-Zeeland

Wat is je favoriete bestemming?
Dat zijn er stiekem twee. Ik heb twee keer een maand rondgereisd: door het westen van Amerika en door Nieuw-Zeeland. Ik heb goede herinneringen aan beide reizen, ze waren heel verschillend en beide erg bijzonder. We reisden letterlijk van hoogtepunt naar hoogtepunt. Van dampende geisers en kleurrijke pools naar rode bogen, en van een prachtig vulkanisch gebied naar een tropisch nationaal park. Stuk voor stuk pareltjes.

Wat was je meest bijzondere reiservaring tot nu toe?
Bij Dunedin op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland vind je de Otago Peninsula. We hadden al een paar keer pech gehad met het spotten van pinguïns en toen we ook hier te laat bleken te zijn, besloten we een tour te boeken. Even later zagen we 50 prachtige blauwe pinguïns het strand op waggelen. We waren er beide stil van, wat een gave dieren! Toen we het platform in het donker verlieten, hoorden we de pinguïns overal om ons heen luid kwetteren. Net alsof ze elkaar (grote) verhalen vertelden over hun avonturen op zee. Wat een schatjes.

Welke bestemmingen staan er op je bucketlist en wat is je eerstvolgende bestemming?
Hoog bovenaan mijn bucketlist staan Australië, Mexico, Noorwegen, IJsland, Ierland en Portugal. Heel verschillende bestemmingen waar ik stuk voor stuk heel nieuwsgierig naar ben. Mijn eerstvolgende bestemming is Gent, voor een weekendje weg. Onze volgende reis gaat naar West-Canada. Hier gaan we de omgeving ontdekken met een camper, een totaal nieuwe ervaring!

Marcella5-nb

Wat zijn je favoriete websites en (reis)blogs?
Ik lees veel reisblogs, over de meest uiteenlopende bestemmingen. Maar ik lees ook lifestyle blogs en foodblogs. Juist die afwisseling vind ik leuk. Ik deel mijn favoriete blogs regelmatig in een artikel en ik licht fijne bestemmingen uit in mijn artikelen vol reisinspiratie.

Jij bent een ervaren blogger. Heb je tips voor beginnende reisbloggers? Schrijf over wat je leuk vindt en wat bij jou past. Volg je gevoel en maak van jouw site je eigen ding. Met je eigen stijl. Schrijf voor je plezier, het moet geen verplichting worden want dan ben je er snel klaar mee. En dat zou jammer zijn!

Je woont in Leeuwarden en gaat verhuizen naar Groningen. Heb je tips voor ExpediaPioneer Daisy als zij die kant op gaat? Waar moet ze absoluut naar toe?
Ik ben in Leeuwarden komen wonen als student, ik woonde er ruim 10 jaar. Leeuwarden is een leuke, sfeervolle stad met een gezellig centrum. Er zijn unieke winkeltjes en je kunt heerlijk wat eten en drinken bij een toffe hotspot. Ik schreef over mijn favoriete hotspots in Leeuwarden. Even de drukte ontvluchten gaat prima in het fijne park de Prinsentuin. Of je bekijkt Leeuwarden vanaf grote hoogte bovenop de Oldehove of de Achmeatoren. In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad, dus er komen steeds meer leuke events. Dus kom Leeuwarden zeker eens verblijden met een bezoek!

Op de hoogte blijven? Volg Marcella dan via haar blog Marcellamolenaar.nl, of via Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.