De lente is het jaargetijde van langere dagen, hogere temperaturen en meer kleur in de natuur: een tijd voor een nieuw begin en nieuwe ervaringen. En velen vinden dit zelfs de beste tijd van het jaar. Het is bovendien een uitstekende reisperiode, aangezien voor veel bestemmingen geldt dat het dan minder druk is, er goedkopere deals zijn en het weer aangenaam is.

Om je bij je keuze te helpen, hebben we enkele reisideeën en gidsen voor je samengesteld over bezienswaardigheden en activiteiten tijdens een voorjaarsvakantie, evenals aanbevelingen voor bestemmingen. Een korte stedentrip in Engeland of Europa. Een avontuur naar een ver vakantieoord om alvast in de zomerstemming te komen. Aanraders voor stelletjes, gezinnen en vriendengroepen. Je vindt het hier allemaal.

Van de kanalen van Venetië tot de geplaveide pleinen van Rome: de lente is een heerlijk jaargetijde om een nieuwe stad te verkennen. Het is ook de periode waarin de eerste grote evenementen en festivals in de openlucht plaatsvinden, van de start van het clubseizoen op Ibiza tot culturele en religieuze feesten als St. Patrick's Day in Ierland en de Walpurgisnacht in Zweden. We voegen voortdurend nieuwe inspiratie voor voorjaarsreizen toe aan onze verzameling, dus kijk even rustig rond en check onze pagina ook regelmatig op nieuwe artikelen.

Als je meer wilt weten over leuke activiteiten het hele jaar door, raadpleeg je onze pagina over festivals en evenementen. Als je zin hebt om samen met je geliefde op voorjaarsvakantie te gaan, bekijk je onze artikelen over romantische uitstapjes.

Onze Lente artikelen