Deze Italiaanse wereldstad met meer dan 1,3 miljoen inwoners is de op één na grootste stad in Italië. De ogen van de hele wereld zijn viermaal per jaar op Milaan gericht, wanneer de beroemde modeweken plaatsvinden. De stad heeft echter meer te bieden dan alleen de nieuwste modetrends: er zijn unieke culturele bezienswaardigheden, architectonische juweeltjes en meesterwerken uit de kunstgeschiedenis. Of je nu op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring op cultureel gebied of gewoon wilt shoppen: je wordt betoverd door de speciale sfeer van Milaan.

Deze video is geproduceerd door Framfilm

Deze video laat enkele hoogtepunten zien van de Italiaanse modehoofdstad. Veel kijkplezier!

Castello Sforzesco ♦ (0:02)

Castello Sforzesco is gebouwd als residentie voor de heersers van Milaan. Tegenwoordig vind je in het kasteel een aantal interessante musea zoals een archeologisch museum en een Egyptologisch museum. Het kasteel zelf is een indrukwekkend voorbeeld van renaissancistische architectuur.

Kathedraal van Milaan ♦ (00:23)

De magnifieke Kathedraal van Milaan, de Duomo di Milano, is qua oppervlakte de op twee na grootste kerk ter wereld. Meer dan 2000 beelden en 135 elegante stenen torentjes sieren de buitenkant van dit wereldberoemde gotische bouwwerk. Speciaal aan deze kerk is dat je er over het dak kunt lopen, waarvandaan je een fantastisch uitzicht hebt over de mooie stad.

Milano_duomo.jpg

Galleria Vittorio Emanuele ♦ (0:32/1:11)

De oudste winkelpassage ter wereld, vlak bij de Piazza del Duomo, is een paradijs voor modeliefhebbers. Prada, Gucci en Louis Vuitton zijn enkele exclusieve merken die hier te vinden zijn. De prachtige bouwstijl van de kerk, met de spectaculaire glazen koepel, zorgt voor een unieke sfeer.

Arco della Pace ♦ (0:50)

De Arco della Pace vormt een indrukwekkende achtergrond voor het grootste park van Milaan, het enorme Parco Sempione. Deze neoclassicistische boog werd aan het begin van de 19e eeuw gebouwd in opdracht van Napoleon. Het park zelf, met bomen en bloembedden, is een heerlijke plek voor wandelingen en picknicks.

Santa Maria delle Grazie - Het Laatste Avondmaal ♦ (0:57)

'Het Laatste Avondmaal', een muurschildering die door Leonardo da Vinci in de 15e eeuw is gemaakt in de refter van de laatgotische dominicanenkerk van Santa Maria delle Grazie, is een kunsthistorisch meesterwerk. Door het unieke perspectief lijkt het alsof de schildering deel uitmaakt van de zaal.

La Scala ♦ (1:14)

Het Teatro alla Scala is een van de belangrijkste operahuizen ter wereld en biedt al sinds 1778 onderdak aan publiek dat helemaal opgaat in de magische wereld van opera. De buitenkant van het gebouw ziet er vrij eenvoudig uit, maar La Scala heeft een schitterende concertzaal met een podium waar werken van Verdi, Rossini en Puccini zijn uitgevoerd. Je kunt ook rondkijken in het operahuis.

Heb je zin gekregen om de verschillende plekken in Milaan zelf te gaan verkennen? We hebben fantastische reisaanbiedingen naar de Italiaanse modehoofdstad voor je!