Midden op de savanne op zoek naar leeuwen, olifanten en zebra's, genieten van een wandeling over pittoreske bospaadjes of over het drooggevallen wad: alles is mogelijk in een nationaal park. Deze speciale natuurgebieden lijken wel mythische oorden, waar de natuur nog vrij haar gang kan gaan en waar mensen niet mogen ingrijpen.

Overal ter wereld kun je in nationale parken heel speciale flora en fauna bewonderen. Elk park is werkelijk uniek. De natuur is uiteindelijk op elke locatie weer anders, maar zeker overal bijzonder. Wanneer je tijdens je vakantie graag geniet van echte ongerepte schoonheid, kunnen wij je enkele prachtige nationale parken aanbevelen, dichtbij in Europa, maar ook aan de andere kant van de wereld.

Wanneer je het er graag voor over hebt om wat langer onderweg te zijn voor een onvergetelijke ervaring in de natuur, kun je het uitzicht in het Yosemite National Park in Californië gaan bewonderen. Majestueuze rotsformaties, indrukwekkende watervallen en eeuwenoude mammoetbotten zijn slechts enkele bezienswaardigheden die je hier te wachten staan. Maar je hoeft niet helemaal de Atlantische Oceaan over te steken om een nationaal park te bezoeken. Ook dichterbij in bijvoorbeeld Duitsland vind je maar liefst 16 nationale parken. Het Beierse Woud is het oudste gebied en werd in 1970 opgericht. Het Hunsrück-Hochwald mag zich nog maar sinds 2015 een nationaal park noemen. En wie weet hoeveel nieuwe nationaal parken hier nog bij komen in de toekomst!

Behalve nationale parken zijn er nog veel meer schitterende landschappen om tijdens een heerlijke vakantie te verkennen. Om te ontdekken waar deze zich precies bevinden, raadpleeg je onze artikelen over natuurreizen.

Onze Nationaal park artikelen