a

Agrotoerisme

Wat is agrotoerisme, en wat is het verschil met ecotoerisme? In welke landen vind je veel mogelijkheden voor agrotoerisme? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


All-inclusive

Wat is all-inclusive? All-inclusive betekent dat maaltijden, dranken en vaak ook services in de prijs zijn inbegrepen. Wat precies allemaal inbegrepen is, hangt af van het hotel.


Amfitheater

Wat is een amfitheater, waar kun je deze theaters nog zien en wanneer werd het eerste amfitheater gebouwd? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Atol

Wat is een atol, hoe ontstaan ze en waar ter wereld vind je atollen? De antwoorden op deze vragen lees je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Annuleringsverzekering

Wat is een annuleringsverzekering, wanneer heb je die nodig en hoe sluit je die af? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Adults Only-hotel

Wat is een Adults Only-hotel en voor wie is zo'n hotel geschikt? Wat zijn de voordelen? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Annuleringskosten

Wat zijn annuleringskosten en wanneer moet je die betalen? Hoe kun je annuleringskosten vermijden? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Ambassade

Wat is een ambassade en wat kan een ambassade voor je regelen als je in het buitenland hulp nodig hebt? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Ayers Rock

Wat is Ayers Rock, hoe is Ayers Rock ontstaan en hoe kom je er? De antwoorden vind je in Expedia's handige Reiswoordenlijst.


Atomium

Wat is het Atomium, wat moet het bouwwerk voorstellen en wat zijn de toegangsprijzen? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Aparthotel

Wat is een aparthotel, wat zijn de verschillen met een vakantiehuis of hotel, en wat zijn de voordelen? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Amerikaans ontbijt

Wat is een Amerikaans ontbijt? Een Amerikaans ontbijt is anders dan een continentaal of Engels ontbijt: het is bijna altijd warm. Wat je precies op je bord krijgt, verschilt per hotel, restaurant of voorkeur van de kok.


Angkor Wat

Wat is Angkor Wat, met welk doel werd het gebouwd en waar moet je rekening mee houden als je het bezoekt? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


b

Backpacker

Wat is een backpacker, waar komt de naam vandaan en waaraan herken je een backpacker? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


bed & breakfast

Wat is bed & breakfast? Bed & breakfast betekent in Engelstalige landen een verblijf waar in de prijs in ieder geval een ontbijt is inbegrepen. Vaak gaat het om een verblijf bij mensen thuis.


Boekingsklasse

Wat is een boekingsklasse, en wat is het verschil met reisklasse? Welke verschillende boekingsklassen zijn er? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Burj Khalifa

Wat is de Burj Khalifa, waar staat dit gebouw en hoe hoog is het eigenlijk? Dat en meer lees je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Bucketlist

Wat is een bucketlist, waar komt de term vandaan en wat zijn populaire bucketlistbestemmingen? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Babymoon

Wat betekent de term babymoon en waar moeten zwangere vrouwen aan denken als ze op reis gaan? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Binnenlandse vlucht

Wat is een binnenlandse vlucht en heb ik een paspoort nodig voor zo'n vlucht? De antwoorden vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Bungalow

Wat is een bungalow, waar komt dit type huis vandaan en wat zijn de voordelen van een bungalow? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Businessclass

Wat is businessclass, wat zijn de voordelen van vliegen in businessclass en wat zijn de verschillen met economyclass? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Boarding pass

Wat is een boarding pass en is deze noodzakelijk om te kunnen vliegen? Het antwoord op deze vragen vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Bruidssuite

Wat is een bruidssuite, wat kun je er verwachten aan extra's en kun je deze suite ook boeken als je niet getrouwd bent? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Boutique hotel

Wat is een boutique hotel, welke voordelen heeft dit type hotel en hoe worden boutique hotels ingericht? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Boarding

Wat is boarding? Boarding is het instappen of aan boord gaan van een vliegtuig, nadat je op het vliegveld de personen- en handbagagecontrole bent gepasseerd.


c

Continentaal ontbijt

Wat is een continentaal ontbijt? Een continentaal ontbijt is een eenvoudige ochtendmaaltijd die bestaat uit brood, boter, jam en een warme drank zoals koffie of thee.


CN Tower

Wat is de CN Tower, wat zijn de openingstijden en wat kost een toegangskaartje? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Camper

Wat is een camper, waar mag je kamperen met een camper en wat kost het om er een te huren? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Cargo

Wat betekent cargo en op welke manier wordt de meeste cargo vervoerd? Je lees het in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


Cable car

Wat is een cable car, waar kan ik een kaartje kopen voor deze kabeltram en waar moet ik rekening mee houden? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


d

Dreamliner

Wat is een Dreamliner en wat is er zo bijzonder aan dit type vliegtuig? De antwoorden vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Duty-free

Wat is duty-free? Duty-free staat voor de mogelijkheid om douane- en belastingvrij te winkelen, bijvoorbeeld op een luchthaven.


Dynamic packaging

Wat is dynamic packaging, wat zijn de verschillen met een pakketreis en wat zijn de voordelen ervan? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Duits ontbijt

Waaruit bestaat een Duits ontbijt en is er verschil met een continentaal ontbijt? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Death Valley

Wat is Death Valley en waar moet je rekening mee houden als je door Death Valley wil rijden met een auto? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Duurzame hotels

Wat zijn duurzame hotels, voor welk type reiziger zijn ze geschikt en welke doelstellingen hebben deze hotels? Het antwoord lees je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


e

Error fare

Wat is een error fare, en waar moet ik op letten bij error fares? Het antwoord op deze en andere reisgerelateerde vragen vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


ETA

Wat is ETA, voor welke landen geldt deze elektronische inreisvergunning en met welke beperking moet je rekening houden? Wij vertellen het je!


Engels ontbijt

Wat is een Engels ontbijt? En waar bestaat een Engels ontbijt - dat vaak in hotels wordt aangeboden - uit?


Esta

Wat is ESTA? ESTA is de afkorting van 'Electronic System for Travel Authorization'. Lees meer over voor wie dit geldt en wat er wordt gecontroleerd.


Economy-kamer

Wat is een economy-kamer in een hotel en welke voorzieningen kan ik er verwachten? De antwoorden op deze vragen vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Economyclass

Wat is economyclass, wat is het verschil met businessclass en wat zijn de voordelen van economyclass? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Eenpersoonskamer

Wat is een eenpersoonskamer en worden hiervoor extra kosten berekend door hotels? Het antwoord op deze vragen vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Eenpersoonstoeslag

Wat is een eenpersoonstoeslag en waarom moet je die soms betalen als je een eenpersoonskamer boekt? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


e-ticket

Wat is een e-ticket en wat zijn de voordelen van zo'n elektronisch ticket? De antwoorden vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Eilandhoppen

Wat is eilandhoppen, hoe werkt het en wat zijn de voordelen van deze manier van reizen? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Ecotoerisme

Wat is ecotoerisme, en waar draait het om bij deze vorm van reizen? Het antwoord vind je in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


f

Flashpacking

Wat is flashpacking? >Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen flashpacking en backpacking? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Fjord

Wat is een fjord, hoe ontstaan deze en waar vind je de mooiste en langste fjorden ter wereld? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia!


Finca

Wat is een finca en voor welk type reiziger is een finca geschikt? Het antwoord op deze vragen vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Frequent traveller

Wat betekent Frequent Traveller, en welke voordelen levert deze status op bij luchtvaartmaatschappijen? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Familiekamer

Wat is een familiekamer? Een familiekamer is een kamer in een hotel met minstens drie slaapplaatsen, bedoeld voor gezinnen met kinderen.


g

Gîte

Wat is een gîte en wat is het verschil tussen een gîte en een bed and breakfast? Je leest het in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


Gate

Wat is een gate op een luchthaven, hoe weet ik waar ik moet zijn en wanneer moet ik bij de gate zijn? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Glamping

Wat is glamping en wat is het verschil tussen glamping en gewoon kamperen? De antwoorden vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Gezondheidstoerisme

Wat is gezondheidstoerisme, wat zijn de populairste landen hiervoor en om welke medische ingrepen gaat het vaak? Lees het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Green card

Wat is een Green Card, hoe kun je deze aanvragen en hoe lang is de card geldig? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


h

Halfpension

Wat is halfpension, en wat is daarbij inbegrepen? Wat is het verschil met volpension? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Hotelsterren

Wat zijn hotelsterren precies, wat betekenen ze en zegt het aantal sterren iets over de prijs van een hotel? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst!


Heliskiën

Wat is heliskiën en in welke landen ter wereld kun je dit doen? Het antwoord op deze vragen vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Hostel

Wat is een hostel, voor wie zijn hostels bestemd en wat zijn de verschillen tussen een hotel en een hostel? Je leest het in onze reiswoordenlijst.


Hoogseizoen

Wat wordt er precies verstaan onder het hoogseizoen, en wat zijn de prijsverschillen tussen het hoog- en het laagseizoen? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst!


Handbagage

Wat is handbagage, hoeveel mag ik meenemen in het vliegtuig en wat mag er niet mee in je handbagage? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Housekeeping

Wat wordt er eigenlijk verstaan onder housekeeping in een hotel? Het antwoord vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Hop-on-hop-off-toer

Wat is een hop-on-hop-off-toer, hoe werkt het precies en wat zijn de voordelen van zo'n tour? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


i

Incentive-reizen

Wat zijn incentive-reizen, waar zijn ze voor bedoeld en wat is het verschil met zakenreizen? Je leest het in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


IATA-codes

Wat zijn IATA-codes, hoe worden deze bepaald en hoe onderscheiden deze codes zich van elkaar? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Individuele reis

Wat wordt er verstaan onder een individuele reis, en wat zijn de voor- en nadelen van zo'n reis? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Internationaal rijbewijs

Wat is een internationaal rijbewijs, waar kan ik deze aanvragen en in welke landen heb je dit rijbewijs nodig? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Inflight catering

Wat is inflight catering, is dit bij de prijs van een vliegticket inbegrepen en welke opties zijn er? De antwoorden op deze vragen vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Intercontinentale vluchten

Wat zijn intercontinentale vluchten precies? In de Reiswoordenlijst van Expedia vind je het antwoord op deze vraag.


j

Japans ontbijt

Wat is een Japans ontbijt en wat zijn de verschillen met een westers ontbijt? Je leest het in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


Junior suite

Wat is een junior suite in een hotel? En wat zijn de verschillen tussen een junior suite en een gewone suite? Je vindt het antwoord in Expedia's Reiswoordenlijst!


Jetlag

Wat is een jetlag, hoe ontstaat het en wat kun je er tegen doen? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


k

Kamer in bijgebouw

Wat houdt een kamer in bijgebouw in, en heeft zo'n kamer dezelfde voorzieningen als in het hoofdgebouw? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Kuuroord

Wat is een kuuroord en voor wie is een kuuroord geschikt? Wordt een behandeling in een kuuroord vergoed? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Korteafstandsvlucht

Tot en met welke afstand spreek je over een korteafstandsvlucht? Het antwoord op deze en andere reisvragen lees je in Expedia's Reiswoordenlijst.


l

Langeafstandsvlucht

Vanaf welke afstand spreek je over een langeafstandsvlucht, en wat zijn goede tips voor tijdens zo'n lange vlucht? Lees het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Louvre

Wat is het Louvre in Parijs, hoe groot is het Louvre en hoeveel tentoonstellingen zijn er te zien? Dit en meer lees je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Lounge

Wat is een lounge op een luchthaven, wat voor voorzieningen biedt een lounge en wie hebben er toegang toe? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Laagseizoen

Wat is het laagseizoen en wanneer is het? Wat zijn de voordelen van een vakantie in het laagseizoen? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


London Eye

Wat is de London Eye, hoe lang duurt een ritje in deze attractie en wat kost een kaartje? De antwoorden vind je in de handige Reiswoordenlijst van Expedia!


Lodge

Wat is een lodge en wat is het verschil tussen een lodge en een hotel? Je leest het in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


Logies

Wat houdt de term logies in, en wat is het verschil met logies en ontbijt? De antwoorden vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Landhuis

Wat is een landhuis, voor wie zijn landhuizen geschikt als accommodatie en hoe zijn ze uitgerust? Het antwoord vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


lay-over

Wat is een lay-over en wat is het verschil met een stop-over? Waar moet je op letten bij een lay-over? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


m

Minimumverblijfsduur

Wat wordt er bedoeld met minimumverblijfsduur en waarom geldt dit voor bepaalde hotels of vluchten? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Maisonnette

Wat is een maisonnette, welke hotels bieden dit type kamer aan en hoe zit het met de kosten? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Machu Picchu

Wat is Machu Picchu, hoe kom je er en kun je Machu Picchu ook individueel bezoeken? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Motel

Wat is een motel, wat kun je er verwachten en wat is het verschil tussen hotels en motels? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia!


Manneken Pis

Wat is Manneken Pis en wat is de oorsprong van de legende over Manneken Pis? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


n

No-frills

Wat betekent no-frills en hoe werkt het concept no-frills precies als het gaat om vluchten en hotels? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Non-stop vlucht

Wat is het verschil tussen een non-stop vlucht en een rechtstreekse vlucht? Het antwoord vind je in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


No show

Wat betekent no show en waar komt de term vandaan? Wat zijn de kosten van een no show? Je vindt het antwoord op deze vragen in Expedia's Reiswoordenlijst.


Niagarawatervallen

Wat zijn de Niagarawatervallen, moet ik entree betalen en vanaf welke kant is het uitzicht het mooist? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


o

Overboeking

Wat is een overboeking, hoe werkt het en waar heb je recht op in geval van een overboeking? De antwoorden vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Oyster Card

Wat is een Oyster Card, waar kun je deze chipkaart kopen en wat zijn de voordelen van de Oyster Card? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


p

Pousada

Wat is een pousada en welke voorzieningen kun je er verwachten? Waar ter wereld vind je pousada's? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Purser

Wat is een purser en wat doet een purser precies aan boord van een passagiersvliegtuig? Het antwoord op deze vragen vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Priority boarding

Wat is priority boarding en welke passagiers hebben er recht op? Wat zijn de voordelen van priority boarding? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Pelgrimstocht

Wat is een pelgrimstocht en welke pelgrimstochten worden vaak gedaan? Voor wie is zo'n toch geschikt? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Pension

Wat is een pension en wat is het verschil tussen een pension en een bed & breakfast? Je leest het in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


Packing cubes

Wat zijn packing cubes en wanneer zijn deze handig om te gebruiken? De antwoorden vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Pakketreis

Wat is een pakketreis, wat is erbij inbegrepen en wat zijn de voordelen van een pakketreis? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


r

Reisdocumenten

Wat zijn reisdocumenten en welke documenten heb je nodig om binnen en buiten Europa te reizen? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Retreat

Wat is een retreat precies, waar komt de term vandaan en wat voor mogelijkheden zijn er? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Ruimbagage

Wat is ruimbagage en hoeveel mag je meenemen in het vliegtuig? Wat mag je meenemen als ruimbagage? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Reisziekte

Wat is reisziekte precies, wat kun je ertegen doen en hoe kun je reisziekte voorkomen? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Resort

Wat is een resort, wat is het verschil met een hotel en welke verschillende soorten resorts zijn er? Het antwoord vind je in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Riad

Wat is een riad, waar in Marokko vind je dit type accommodaties en welke voorzieningen kun je er verwachten? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia!


Rechtstreekse vlucht

Wat is het verschil tussen een rechtstreekse vlucht en een non-stop vlucht? Wat zijn de langste rechtstreekse vluchten? Bekijk Expedia's Reiswoordenlijst.


s

Staycation

Wat is een staycation, waar komt de term vandaan en wat houdt een staycation precies in? De antwoorden op deze vragen vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Soek

Wat is een soek, waar vind je deze en wat voor spullen kun je er kopen? De antwoorden vind je in Expedia's handige Reiswoordenlijst.


Super last minute

Wat is een super last minute, wat is het verschil met een gewone last minute-vakantie, en waar kun je een super last minute boeken? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Stopover

Wat is een stopover en wat is het verschil met een tussenlanding? Wat zijn de voordelen van een stopover? Je lees het in Expedia's Reiswoordenlijst!


Schengen

Wat is Schengen en welke landen horen tot het Schengengebied? Wat houdt het in voor grenscontroles? In de Reiswoordenlijst van Expedia vind je alle informatie over Schengen.


Space Needle

Wat is de Space Needle, waar kan ik toegangskaarten kopen en wat zijn de openingstijden? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Standby ticket

Wat is een standby ticket en wat zijn de voor- en nadelen van zo'n vliegticket? Je leest het in Expedia's reiswoordenlijst.


Sagrada Família

Wat is de Sagrada Família, wie ontwierp dit indrukwekkende bouwwerk en wat kost de entree? Je lees het in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


Suite

Wat is een suite in een hotel en welke verschillende soorten zijn er? Wat kun je verwachten van een suite? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Studio

Wat voor soort accommodatie is een studio en welke soorten studio's zijn er? De antwoorden vind je in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


t

Tweepersoonskamer

Wat is een tweepersoonskamer in een hotel? Wat voor voorzieningen hebben tweepersoonskamers en voor wie zijn ze geschikt? Lees het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Transfer

Wat is een transfer precies, en is een transfer hetzelfde als een pendeldienst? Je leest het in de handige Reiswoordenlijst van Expedia.


Toeristenbelasting

Wat is toeristenbelasting, hoeveel is het, waar is het voor bedoeld en hoe betaal je deze belasting? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


Tussenstop

Wat is een tussenstop tijdens een vliegreis? Wat is het verschil tussen een tussenstop, een overstap en een stop-over? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Trevifontein

Wat is de Trevifontein, waar vind je deze en waarom gooien mensen muntjes in deze fontein? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Transsiberië Express

Wat is de Transsiberië Express, wat is de route en hoe kun je het beste een kaartje kopen voor deze treinreis? Je leest het in Expedia's Reiswoordenlijst.


Taipei 101

Wat is Taipei 101, wat is er allemaal te zien in deze toren en wat kost een toegangskaartje? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


Taj Mahal

Wat is de Taj Mahal, waarom werd dit bouwwerk gebouwd en hoe zit het met de toegang? De antwoorden vind je in Expedia's Reiswoordenlijst.


u

Upgrade

Wat is een upgrade en hoe kan ik een gratis upgrade voor mijn vlucht, hotel of huurauto krijgen? Je leest het in de Reiswoordenlijst van Expedia.


v

Volpension

Wat is volpension in een hotel? Wat is inbegrepen en wat niet? In de Reiswoordenlijst van Expedia lees je wat je kunt verwachten als je een verblijf met volpension boekt.


Vakantiepark

Wat is een vakantiepark, wat voor faciliteiten zijn er en wat zijn de voordelen van een vakantiepark? Je lees het in Expedia's Reiswoordenlijst.