Een roadtrip betekent vrijheid, avontuur en spontane belevenissen. Als je je eigen auto bij je hebt, kun je helemaal zelf je tempo bepalen en beslissen waar de reis naartoe gaat. Het enige wat dan nog ontbreekt is een schitterend landschap dat aan je voorbijtrekt. En wanneer je langs een bijzondere plek rijdt, kun je eenvoudig uitstappen om even te genieten en vervolgens zelf besluiten wanneer je weer verder gaat. Er gaat niets boven een roadtrip.

Stap gelijk thuis in de auto en bepaal samen in welke richting je rijdt. Of kies ervoor eerst met het vliegtuig naar een locatie verder weg te gaan en dan de reis naar je eindbestemming met een huurauto te vervolgen. Hoe jouw ideale roadtrip er ook uitziet, wij helpen je op weg met onze inspirerende ideeën voor een geslaagde vakantie met de auto.

Een zeer populaire bestemming is bijvoorbeeld Corsica. Op dit eiland in de Middellandse Zee vind je volop pittoreske kronkelende bergwegen. Hoewel deze wegen de nodige concentratie achter het stuur vereisen, geven ze je ook het absolute vakantiegevoel en een onvergetelijke ervaring. En je geniet bovendien van een schitterend uitzicht op de majestueuze bergen, de uitgestrekte Middellandse Zee en schilderachtige bergdorpjes. Of denk eens aan een autorit van de ene fascinerende stad naar de volgende. Wanneer je zelf achter het stuur zit, bepaal jij je vakantieroute en rijd je geheel in eigen tempo naar je eindbestemming. Tot slot nog een tip voor onderweg: neem een magnetron mee, zodat je een maaltijd kunt verwarmen wanneer je ergens overnacht.

Je besluit helemaal zelf waar je onderweg stopt. Raadpleeg onze artikelen over stedentrips voor talloze inspirerende tips. Wanneer je tijdens je roadtrip volop wilt genieten van een bijzonder uitzicht vanuit de auto, bekijk je onze pagina over reizen door de natuur.

Onze Roadtrips artikelen