Wanneer het gaat om het plannen van een reis, is timing van het grootste belang. Sommigen trekken er graag op uit tijdens de belangrijkste feestdagen van het jaar, bijvoorbeeld met een romantisch uitje op Valentijnsdag of een vakantie ver van huis tijdens de kerstdagen. Anderen willen graag de winterblues doorbreken met een flinke dosis zonneschijn of de grote toeristenmassa tijdens de zomer ontlopen.

Er hoeft natuurlijk helemaal geen speciale reden te zijn om een vakantie te boeken, maar als je een reis rondom een speciale gelegenheid of in een bepaalde periode in het jaar plant, wil je graag zo veel mogelijk nuttige informatie verzamelen. En dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vind je allerlei verschillende ideeën voor seizoensgebonden reizen, inclusief de populairste evenementen en feesten.

Ervaar kersttradities over de hele wereld, van Driekoningen in Spanje tot Scandinavische kerstmarkten in Zweden. Doe inspiratie op voor je zomerse stedentrip wanneer de temperaturen weer stijgen, naar New York, Stockholm of Rome, en ontdek hoe je optimaal kunt genieten van een wintervakantie, of je nu gaat eilandhoppen in Thailand of wilt relaxen op het strand in Marokko. Lees onze artikelen hieronder en gebruik het menu bovenaan voor meer categorieën gerelateerd aan verschillende gelegenheden het hele jaar door.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op onze pagina over kerstvakanties voor een onvergetelijke reis tijdens de kerstdagen.

Onze Seizoenen en evenementen artikelen