Het is gemakkelijk om te vergeten hoe zo'n buitengewoon fenomeen een stad is. Een stad bestaat uit gebouwen en straten. Maar dat is maar een deel van het verhaal. Het leven in een stad wordt pas echt gedefinieerd door de mensen en activiteiten: de geluiden, geuren, kleuren, geschiedenis, cultuur, bijzondere gebruiken. Daarom zijn geen twee steden, en dus ook geen twee stedentrips, gelijk.

En daarom kun je altijd hier terecht voor een actuele bron van inspiratie. Of je nu op zoek bent naar een snel overzicht van de beste stedentrips in Europa per seizoen, of uitgebreide lokale informatie wilt over hoe je steden over de hele wereld, van Barcelona tot Bangkok, het beste ervaart.

Aanbevelingen voor toprestaurants, leuke activiteiten in bekende steden en gidsen voor nieuwe populaire bestemmingen die je zelf nog niet had ontdekt. Je vindt het hier. We weten dat de ideale stedentrip er voor iedereen anders uitziet. Of je nu graag zo veel mogelijk toeristische trekpleisters wilt bekijken tijdens een weekendje weg of gewoon een paar dagen de sfeer van een bestemming wilt proeven, wij kunnen je helpen. Kijk even rond, doe inspiratie op en vergeet niet regelmatig weer te komen voor nieuwe ideeën, gidsen en tips voor stedentrips.

Raadpleeg onze artikelen over romantische uitjes als je ideeën wilt opdoen voor een vakantie voor twee personen en bekijk onze pagina over shopvakanties als je het liefste de winkelstraten in een stad gaat verkennen.

Onze Stedentrip artikelen