Als het gaat om reizen, geldt voor sommige locaties dat ze de ideale bestemming zijn tijdens een specifieke periode in het jaar. Lapland met de kerstdagen. Rome rondom Pasen. München tijdens het Oktoberfest. En wanneer je over je volgende bestemming nadenkt, is timing van het grootste belang: van wanneer je boekt tot waar je verblijft wanneer je er bent.

Hier op onze pagina Beste reistijd geven we je een actueel overzicht met reistips en inspiratie voor vakanties tijdens verschillende perioden waar we voortdurend nieuwe informatie aan toevoegen, met onder andere gidsen over specifieke bestemmingen, seizoensgebonden suggesties en artikelen over de populairste culturele festivals en evenementen wereldwijd.

Als je informatie zoekt over wintervakanties, bekijk je hier de beste stranden met een winterzonnetje of raadpleeg je onze aanbevelingen voor skiresorts die geschikt zijn voor het hele gezin. Ontdek de beste activiteiten en bezienswaardigheden als je in de buurt bent vanwege een voetbalwedstrijd of ander sportevenement en zie welke zomerfestivals je echt niet mag missen. Lees onze gidsen over legendarische evenementen over de hele wereld, zoals Mardi Gras in New Orleans of het carnaval van Rio de Janeiro, en zie hoe je deze optimaal beleeft. Zin in een kerstuitje ver van huis? Ervaar de feestelijke tradities in verschillende delen van de wereld. Wanneer je er even tussenuit wilt, hebben we hier volop leuks voor je om te ontdekken.

Voor nog meer informatie over actuele festiviteiten op de agenda ga je naar onze pagina over festivals en evenementen. Of blader door onze artikelen over verschillende gelegenheden voor meer suggesties voor seizoensgebonden vakanties.

Onze Waar te gaan wanneer artikelen