Tijdens de koude wintermaanden gaat er niks boven een skivakantie. De adrenaline stroomt door je lijf terwijl je langs de hellingen omlaag suist. Je geniet van een indrukwekkend berglandschap om je heen. 's Avonds drink je een drankje in het resort tijdens de après-ski. De beste skivakanties hebben het allemaal en bieden een welkome afwisseling voor de dagelijkse routine thuis.

Maar op het gebied van skibestemmingen zijn de mogelijkheden eindeloos, van resorts met een ruime keuze aan liften en pistes tot meer avontuurlijke plekken waar je je off-piste kunt wagen. Snowboarders hebben hun eigen favoriete bestemmingen, net als crosscountryskiërs. Waar je ook naar op zoek bent, bij ons vind je ideeën en inspiratie om je bij je keuze te helpen.

Ontdek de beste skiresorts, van de Alpen tot de Rocky Mountains, en plekken die geschikt zijn voor beginnelingen of juist vergevorderde sneeuwliefhebbers. Kom meer te weten over minder bekende resorts of locaties waar je kunt skiën of snowboarden met een beperkt budget, en lees op welke skibestemmingen je de bergen niet met de grote massa hoeft te delen. En vergeet de après-ski niet! Verken de skiresorts ook buiten alleen de hellingen: van bars en clubs tot restaurants die de meest heerlijke gerechten serveren.

Voor meer inspiratie en reistips voor vakanties in de sneeuw kun je een kijkje nemen bij de artikelen op onze pagina over winterreizen. Of bekijk onze artikelen over kerstvakanties als je op zoek bent naar een leuk uitstapje tijdens de feestdagen.

Onze Wintersport artikelen