Doorgaan naar hoofdinhoud
Begin van hoofdinhoud

Over KLM

Iedereen in Nederland is wel bekend met de blauw-witte toestellen van de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat KLM bij de grootste werkgevers van het land hoort. De maatschappij kreeg direct bij haar oprichting in 1919 al het predicaat Koninklijk van koningin Wilhelmina. KLM maakt samen met vooraanstaande maatschappijen als Delta, Alitalia en Air France deel uit van de luchtvaartalliantie SkyTeam. De vloot bestaat voornamelijk uit vliegtuigen van Boeing en Airbus. Je kunt vluchten boeken in de reisklassen Business Class, Economy Class en Economy Comfort Class. Voor langere vluchten is er bovendien de nieuwe extra comfortabele World Business Class. Reizigers kunnen gebruikmaken van het Flying Blue frequentflyerprogramma en tijdens de KLM Werelddeal Weken kun je met korting vluchten boeken.

KLM topbestemmingen

Vluchten van KLM vertrekken vanaf de Koninklijke Luchthaven Schiphol (AMS) naar bijna 150 bestemmingen over de hele wereld. Tot de populairste bestemmingen behoren London Heathrow Airport (LHR), de Luchthaven Adolfo Suárez Madrid-Barajas (MAD) in Madrid en de Luchthaven Ngurah Rai (DPS) op Bali. Londen en Madrid zijn ideale dichtbijgelegen bestemmingen voor een citytrip of een zakenreis. Er vertrekken dan ook dagelijks KLM-vluchten die je van Schiphol naar een van deze twee aantrekkelijke steden brengen. Vakantieparadijs Bali trekt het hele jaar door veel reizigers die er even helemaal tussenuit willen. Richting Denpasar vertrekken dagelijks vluchten van KLM, met een overstap in Singapore.

Praktische informatie KLM

Bij KLM kun je online inchecken en zo wachtrijen op het vliegveld vermijden. Op de luchthaven zelf zijn selfservicekiosken beschikbaar of kun je inchecken met je mobiele telefoon. Houd de website van KLM in de gaten om er zeker van te zijn dat je helemaal op de hoogte bent van de laatste inchecktijden en de juiste voorwaarden. Voor handbagage geldt over het algemeen een maximum van 12 kg bij Economy Class op Europese en Intercontinentale vluchten. Bij Business Class is dit maximum gewicht doorgaans 18 kg. Voor ruimbagage geldt bij Economy Class op intercontinentale vluchten in principe een maximumgewicht van 23 kg en 2 x 32 kg bij Business Class-vluchten. Kom je met je bagage boven dit gewicht uit, dan kunnen er extra toeslagen van toepassing zijn. Ook hiervoor geldt dat het verstandig is voor vertrek even de voorwaarden op de website van KLM te bekijken.

Naar boven