Begin van hoofdinhoud

Vakanties in Juni

Zin in een vakantie in juni, maar weet je niet zo goed waar je naartoe wilt gaan? Met de 'Beste Reistijd' vind je een aantal van de mooiste bestemmingen voor gezinsvakanties, strandvakanties en stedentrips in juni. Geef aan wat je voorkeuren zijn en laat je door ons inspireren!
Voor sommige reizigers staat de jaarlijkse zomervakantie al in juni op de agenda en velen zijn dus op zoek naar de beste bestemming. Er zijn nog vele bestemmingen waar je je niet een weg hoeft te banen tussen massa's bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een zonnige strandvakantie, ontspannen met het gezin weg wilt of op ontdekkingstocht wilt gaan in een grote stad: je vindt gegarandeerd de bestemming die je zoekt met onze tips voor juni.

Stedentrips, gezinsvakanties of strandvakanties in juni

Vakantiegangers kunnen in juni al genieten van vrij warme temperaturen en veel zon op de Europese stranden. De temperatuur van de Middellandse Zee is meestal al geschikt om te zwemmen en op bestemmingen als Capri zorgt het water zelfs voor welkome verkoeling. De Oostzee toont vaak zijn mooie, zomerse kant wanneer je in juni reist. Gezinnen zullen zich er kostelijk vermaken dankzij de vlakke stranden, rimpelloos water en betaalbare accommodaties.

Een prima bestemming voor een gezinsvakantie in juni is ook het Gardameer in Italië, waar het mediterrane klimaat uitnodigt tot prachtige excursies naar pittoreske dorpjes, wandelingen in de omliggende bergen of gezamenlijke fietstochten aan de zonnige oever van het meer. Over het algemeen zijn bestemmingen in Europa waarschijnlijk de beste keuze voor gezinnen voor vakanties in juni, omdat de reistijd relatief kort is en de weersomstandigheden aan het begin van de zomer meestal vrij goed zijn.

Soms vallen zelfs bepaalde feestdagen in deze maand, zodat (indien nodig in combinatie met wat snipperdagen) je met gemak een lekker lang weekend weg kunt voor een stedentrip. In drie of vier dagen kun je heel Barcelona doorkruisen en je laten inspireren door de Spaanse levenslust. Als je een lekker lang weekend voor de boeg hebt, wat let je dan om een stedentrip naar Parijs te boeken om met zijn tweeën te genieten van een romantisch uitje?

Meer lezen
Verbergen
** Alle prijzen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd

TOP-bestemmingen voor vakanties in juni

Als je nog steeds op zoek bent naar een bestemming voor een ontspannen strandvakantie in juni en je niet alleen je dagen aan de waterkant wilt doorbrengen, dan raden we je aan om een reis naar het Griekse eiland Kos te overwegen. Dit droomeiland in de Egeïsche Zee is getekend door de sporen van duizenden jaren geschiedenis en na een toer langs historische bezienswaardigheden kun je op je gemak bijkomen in een ligstoel. Voor wie in juni wat verder van huis wil, is een vakantie in Fort Lauderdale een aanrader. De stad Florida, ook wel bekend als het 'Venetië van Amerika' vanwege de talloze waterwegen, is een intrigerende trekpleister voor bezoekers dankzij de schitterende palmstranden en excursies naar de mysterieuze Everglades.

Als je in juni een vakantie boekt om op avontuur te gaan met het hele gezin, dan zul je zeker aan je trekken komen in de Portugese hoofdstad Lissabon. In de kronkelende straatjes van Lissabon is op elke hoek vertier, en jong en oud zullen zich uitstekend kunnen vermaken. Als je dringend wat rust nodig hebt na lange stadswandelingen, wacht je ontspanning op de prachtige stranden van de Atlantische kust. Van een heel andere, maar niet minder prettige sfeer kun je genieten als je in juni een gezinsvakantie naar Oslo boekt. Hier zijn de dagen lang en daardoor heb je alle tijd van de wereld om trektochten te maken door de omliggende bossen. Je kunt met een boot over meren of door fjorden varen, maar ook de musea van de stad verkennen.

Voor onvergetelijke stedentrips in juni hoef je niet ver weg te gaan: een bezoek aan een van de grote Duitse steden Keulen of Hamburg is absoluut de moeite waard. In Keulen, de gezellige stad aan de Rijn kun je je zinnen verzetten en genieten van de vrolijke sfeer, schilderachtige vergezichten en het geweldige Chocolademuseum. Het hippe Hamburg daarentegen herbergt een jonge, levendige kunst-, cultuur- en kroegenscene, met een unieke mix van maritieme flair en industriële charme.