De leukste zonvakanties in Mei

Je hebt geen zin om uren boven de wolken door te brengen, met een jetlag op de koop toe, maar je wilt wel graag een heerlijke zonvakantie in mei? Boek dan gewoon een korte vlucht naar een van de vele zonnige bestemmingen binnen Europa. Ibiza heeft bijvoorbeeld veel verschillende stranden, waaronder ruige rotsachtige kusten en brede zandstranden, en rond Zadar vind je niet alleen de typische Kroatische rots-en kiezelstranden, maar ook natuurlijke zandstranden en kristalhelder water.

Geniet in mei van een heerlijke strandvakantie binnen Europa

Mei is de ideale reismaand voor een korte reis naar de zuidelijke kusten van Europa. In plaats van verzengende hitte en drukke stranden kun je op veel plaatsen uitkijken naar een rustiger strandleven met een aangename dagtemperatuur van rond de 23 graden. Verschillende recreatieve activiteiten, zoals watersporten en wandelen, zorgen voor een perfecte strandvakantie in mei.

Een uitstekende keuze voor je strandvakantie in mei is het prachtige eiland Ibiza. Vanaf Nederlandse vliegvelden vlieg je in twee tot drie uur zonder tussenstop naar je bestemming. Ter plekke tref je een bonte mix van actief strandleven, inclusief feesten in de avond, en ontspannen uren op het strand aan mooie baaien, afhankelijk van wat je het liefste doet tijdens je vakantie. Dit veelzijdige eiland heeft niet alleen veel verschillende kustgedeeltes, maar ook een enorme rijkdom aan dier- en plantensoorten en een breed cultureel aanbod. De prachtige oude binnenstad van Ibiza-Stad is bijvoorbeeld UNESCO-werelderfgoed.

Ook een korte vlucht naar Zadar is een aanrader voor een gevarieerde strandvakantie in mei. Kroatië is met zijn prachtige kustlijn met de vele eilanden en zijn talrijke nationale parken sowieso al de moeite waard als bestemming, en rond Zadar heb je nog een extra voordeel. Je vindt er namelijk prachtige zandstranden waarop je heerlijk kunt zonnebaden. Zadar zelf is een betoverende historische havenstad die prachtig op een schiereiland ligt en veel bezienswaardige gebouwen heeft. Wandel door de oude stad in Venetiaanse stijl en geniet van de mediterrane sfeer.

Wie kiest voor een korte vlucht naar Rhodos, kan zich verheugen op een zonnig verblijf aan de Egeïsche Zee. Met meer dan 3000 zonuren per jaar is het eiland een van de zonnigste regio's van Europa. In mei kan de temperatuur oplopen tot meer dan 24 graden en kan er ook gezwommen worden bij een watertemperatuur van rond de 19 graden. Verder staan tijdens een strandvakantie op Rhodos in mei windsurfen, duiken en wandelen op het programma, en natuurlijk dagtochten naar de verschillende bezienswaardigheden van het eiland, waaronder de Vlindervallei en het Grootmeesterspaleis in de hoofdstad Rhodos.

Meer lezen
Verbergen
** Alle prijzen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd