Ontdek de meest authentieke en verse traditionele Kretenzische gerechten in kleine dorpjes tussen Chania en Rethymno.
We bezoeken traditionele dorpjes waar we lokale kaas, honing, olijfolie, gerookt vlees, fruit, Griekse snoepjes en kruiden proeven, vol kleuren en aroma's van het Kretenzische platteland.
•We drinken Griekse koffie die op traditionele wijze in hovoli (vuur dat niet helemaal gedoofd is en heet blijft) wordt gezet.
•Je krijgt de kans om de beste kaasfabriek in het westen van Kreta te bezoeken en de uitstekende kwaliteit met een grote verscheidenheid aan smaken te ontdekken: gerookte smaakkaas, schapenkaas, wijnkaas en nog veel meer. Je zult ook het perfecte ijs proberen dat mijn vriendin maakt en de heerlijke yoghurt.
•We eten twee keer in twee verschillende dorpen. De eerste taverna ligt op een berg en is familiebezit. De tweede taverna ligt boven het Kournas meer en heeft een fantastisch uitzicht! Beide zijn familiebezit en gebruiken producten uit het dorp of hun eigen producten!
Vegetarische opties zijn beschikbaar.
•Je zult het genoegen hebben om zelf getuige te zijn van de Kretenzische gastvrijheid, maak kennis met de eigenaars want zij zijn mijn vrienden sinds lange tijd en zij zullen jouw vrienden worden.
Dit is niet alleen een culinaire proefervaring, maar ook een geweldige kans om de traditionele dorpen van het Kretenzische platteland te ontdekken.