Je krijgt een onvergetelijke rondleiding op maat naar het grootste privéwijnhuis in Montenegro - Lipovac wijnhuis, dat op de berghellingen van het Skadar meerreservaat ligt. Het is moeilijk voor te stellen, maar de tradities van het wijnmaken zijn hier bewaard gebleven sinds de 3e eeuw voor Christus, dit blijkt uit amforen en kruiken die zijn gevonden tijdens archeologische opgravingen. Tijdens de tour leer je de geschiedenis van de Montenegrijnse wijnbouw kennen, proef je de beste wijnen van de autochtone druivensoorten van Montenegro en geniet je van de prachtige landschappen.
Inclusief sightseeing en rondleiding door:
Lipovac wijngaarden met autochtone druivensoorten van Montenegro met het prachtige uitzicht op de bergen en wilde natuur
Technologische hal met professionele hightech bottellijnen
100% door mensen gemaakte kelder van 60 meter lang en 10 meter diep onder de grond met talloze barriques en botties (Franse eiken vaten met een inhoud van 2 ton of meer)
Georgische oude klei qvevri, die direct in de grond zitten. Sinds 2011 staat deze methode op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO.
Italiaanse terracotta amforen. De tradities van amforawijn, door de oude Grieken en Romeinen geperfectioneerd als een tijdmachine, stellen je in staat om vele eeuwen terug te gaan en de drankjes van onze voorouders te proeven.
En tot slot een wijnproeverij van 4 wijnen met exclusieve hapjes:
Lipovac Idee - witte barriquewijn Chardonnay. Droge witte wijn met mooie lichtgouden kleur, uitstekende structuur en complexiteit, met elegante, frisse bloemen en witte perzikaccenten.
Lipovac Harmonia - de enige echte roséwijn gemaakt van druiven uit Vranac. Droge rosé wijn met een specifieke kleur gemaakt volgens de klassieke rosé technologie met een goede structuur, geaccentueerd door tonen van framboos en wilde aardbei.
Lipovac Concept - droge rode wijn uit met robijnrode kleur, gemiddelde structuur en tonen van rijp fruit die een verbazingwekkende sappigheid geven
Lipovac Model - droge rode wijn van topklasse met granaatkleur, gekenmerkt door een goede en tegelijkertijd elegante structuur. Geschikt voor langdurige flesrijping. Fruitnoten vallen op in het aroma.
Selectie van vleeswaren: prosciutto, Montenegrijnse kaas en olijven.