Geniet van de unieke smaken van de keuken van Alentejo in enkele van de meest typische tavernes van Borba met in totaal 5 stops en 13 verrukkelijke proeverijen tijdens deze 3 uur durende culinaire wandeling.
Tavernes zijn een belangrijk onderdeel van het dagelijkse sociale leven in de Alentejo. Eten en drinken hebben altijd een centrale rol gespeeld in die sociale momenten en je krijgt de kans om daar tijdens een ochtend in op te gaan.
Geniet van een wandeling door de middeleeuwse smalle straatjes met kinderkopjes van het stadscentrum van Borba, een van de plaatsen waar die sociale traditie nog steeds erg aanwezig is, terwijl je stopt bij een aantal van die typische tavernes om de lokale favoriete lekkernijen te proeven terwijl je de sfeer van het lokale sociale leven voelt.
De gids praat met je over alle curiosa over wijnen, likeuren, petiscos, kabeljauw, varkensvlees, gebak, olijven, kaas of brood, maar ook over de plaatselijke geschiedenis en het sociale leven.
Je leert ook over het belang van Alentejo voor de zeer gevarieerde Portugese keuken en hoe enkele van de beroemdste en meest kenmerkende Portugese petiscos in dit geografische gebied zijn ontstaan.
Je proeft er onder andere de wereldberoemde kabeljauw, de keukenkoning van Portugal, het niet minder beroemde zwarte varkensvlees, de keukenprins van Alentejo, maar ook gebakken makreel, een van Borba's favorieten.
Bij alle stops krijg je tijdens het eten de lokale wijnen te proeven… wit of rood… of allebei!
Verplicht in alle eetervaringen in Portugal zijn de eregasten: kaas, salami, chouriço, olijven en brood.
Gebak en koekjes zijn ook een belangrijk onderdeel van de historische Portugese eetcultuur en je krijgt de kans om enkele van de lokale favorieten te proeven.