Je wordt ontvangen door Valentino en zijn familie in de eeuwenoude boerderij, die al generaties lang door hen wordt verzorgd. Je wordt hartelijk verwelkomd en maakt deel uit van de familie!
Om te beginnen kun je proeven van een goede huiswijn of andere drankjes naar keuze.
Vervolgens gaan we onze koeien melken en samen met Gigino kun je ze met de hand leren melken, een traditionele praktijk die op deze plek al eeuwenlang wordt doorgegeven!
Terug in de boerderij beginnen we met het bereiden van mozzarella met verse kaas van vers gemolken koeien!
We gaan een bijzonder soort mozzarella bereiden, Fiordilatte, een van de beste kazen ter wereld! De bekendste Fiordilatte is die van Agerola, we zijn dan ook in Agerola, ook de geboorteplaats van fiordilatte.
We zullen ook verse pasta bereiden met behulp van Nonna Maria's recepten, die we hebben doorgegeven! We gaan een van de lekkerste pastasoorten bereiden, tagliatelle.
We gaan Tiramisù maken, met het traditionele Italiaanse recept! Je zult veel plezier beleven aan het ontdekken van de stappen om een perfecte taart te maken!
De hele les wordt gehouden op een van de mooiste plekken aan de Amalfikust, op een steenworp afstand van Castello Lauritano, een oud kasteel van de Maritieme Republiek Amalfi, dat uitkijkt over Amalfi en de omgeving. Vanaf dit panoramische punt kun je genieten van een van de meest betoverende landschappen ter wereld!
Tot slot gaan jullie allemaal aan tafel om jullie lekkernijen te proeven, met de hand bereid met ingrediënten van de boerderij op km0! Je zult echt Italiaans eten proeven!