Met een klein aantal reizigers, prachtige landschappen en meer dan een paar prachtige bestemmingen om te zien, geeft Sagar toeristen een voorproefje van het echte Inle Lake.
Deze volledige dagtour door Authentic Inle Lake neemt je mee naar de zelden bezochte Sagar met authentieke ambachtelijke dorpjes en prachtige eeuwenoude stoepa's.
Eerst vertrek je deze ochtend naar je hotel aan het meer in Sagar, de uiterst zuidelijke regio van Inle Lake. Hoewel het een van de mooiste plekken in de staat Shan is, met de bergen als achtergrond voor de kleine dorpjes en vissers op het water, trekt deze regio, die pas in 2003 werd opengesteld voor toeristen, slechts een klein aantal toeristen.
Hoewel de boottocht ongeveer 2,5 tot 3 uur duurt, heb je er prachtige uitzichten en kun je er veel unieke vogelsoorten zien, zowel trekvogels als inheemse vogels. Je kunt zeker achterover leunen, ontspannen en genieten van de rit!
Bij aankomst in Sagar kun je verschillende stops maken (de volgorde hangt af van de tijd, andere toeristenboten en de activiteit in de dorpen). De 'gezonken' stoepa's van Sagar - 108 stoepa's uit de 16-17e eeuw die een paar maanden per jaar gedeeltelijk onder water staan, samen met een plaatselijk klooster en dorp dat bezocht kan worden, zijn het belangrijkste hoogtepunt voor veel reizigers.
Daarna ga je verder naar het dorp Thaya Gone, waar Inthar, Pa-Oh en Shan mensen wonen en dat beroemd is om de productie van lokale rijstwijn. Hier kun je het distillatieproces zien en daarna wat van het lokale brouwsel proeven als je dat wilt. In Thaya Gone heb je ook een interessante kans om naar de top van een kleine heuvel te klimmen waar je een spectaculair uitzicht hebt over het meer en de omliggende dorpen.
SaeKhaung Pottery Village, waar je kunt zien hoe olie- en waterpotten worden gemaakt en hoe de dorpelingen natuurlijke, ondergrondse ovens gebruiken, is je volgende stop. Tar Kaung, dat aan de westelijke oever van het Sagar gebied ligt, een reeks van meer dan 200 stoepa's is ook een fantastische fotostop.
Onderweg heb je tijd om te lunchen (picknicklunch of lokale lunch in een klein restaurant).
Rond 14.30 uur begint de boot terug te varen naar de hoofdsectie.