Tropical Abundance is een reis langs kleuren, texturen, aroma's en smaken van de heerlijke culinaire cultuur van Colombia. Tijdens deze tour zul je de reis van de ingrediënten meemaken, van de aankoop op de markt, de bereiding in de keuken tot aan de tafel waar je zult genieten van de meest exotische en voedzame Colombiaanse tropische schotels, die moeilijk elders in de wereld te vinden zijn. Van de hand van een Colombiaanse chef-kok selecteer je de ingrediënten en leer je de recepten van enkele van de meest representatieve gerechten uit de Colombiaanse keuken.
Je reis begint bij de 7 de Agosto Plaza Markt. Hier zal Diana Pizano, een biologe en farm-to-table chef met een passie voor het Colombiaanse agrarische erfgoed, je rondleiden over het plein, waar je verschillende landbouwproducten, fruit, groenten en zaden kunt proeven - allemaal exclusief voor het Colombiaanse tropische landschap, zoals maïs, rijst, knollen zoals aardappelen, cassave en cubios, of heerlijke vruchten zoals mango, granadilla, mangosteen, feijoa, drakenvrucht, passievrucht, chontaduro, papaja, guave, lulo, cape kruisbes en nog veel meer. Je vindt er ook diverse kunstvoorwerpen, bloemen, planten, ambachten en vooral vriendelijke kooplui en boeren die bereid zijn om je te helpen de meest verse en gezonde producten uit te zoeken die je mee kunt nemen naar je tweede stop. Met de aanbevelingen van Diana kun je de essentiële ingrediënten in huis halen die geoogst moeten worden om het beste van de boerderij op tafel te krijgen.
Na het verlaten van de Plaza Markt ga je naar Rosales, een noordelijke wijk, waar je kunt genieten van het prachtige landschap van de oostelijke heuvels van Bogota. Daar zie je Diana's huis, waar momenteel het Comiendo Cuento Project plaatsvindt, een initiatief dat terugkeert naar de traditionele gewoonte om tegelijkertijd te genieten van goed gezelschap en heerlijk huisgemaakt eten. Je eindigt de tour met een kookworkshop en proeverij, waar je het recept leert van het traditionele Colombiaanse gerecht van jouw keuze. Kies uit de verschillende menuopties met inheemse ingrediënten, waaronder voorgerechten zoals soepen, rijst en vlees, tot de verscheidenheid aan brood, desserts en tropische drankjes. Leer meer over de bereiding, conserveringstechnieken, ingrediënten en recepten, terwijl je geniet van een heerlijk exotisch bord met Colombiaanse tropische overvloed.