Dag 1: Inchecken in uw appartement of hotel na 13.00 uur, ontmoeting met de chef-kok, snelle rondleiding door het historische centrum van Bologna, aperitief en diner in de Cibo Bistro.
Dag 2, 3 en 4: Na het ontbijt ontmoeten we elkaar om 8.30 uur in het Culinaire Instituut van Bologna in Via Agamennone Zappoli 5 40126 Bologna en maken vervolgens een historische rondleiding op weg naar het marktgebied van Bologna met de chef-kok, waar je beslist wat je gaat bereiden in de keuken en winkel op de marktkraampjes. Nadat je over de markt hebt geslenterd en ingrediënten hebt gekocht, keer je terug naar de school en begint het culinaire avontuur. Je bereidt 2 heerlijke, complete oma's maaltijden, één voor de lunch en één voor het diner, inclusief handgemaakte pasta met behulp van een 90 cm lange Mattarello (deegroller). Om 13.30 uur geniet je van een lunch met wat je hebt gekookt en daarna heb je een paar uur om te ontspannen. Middag: je hebt nu de keuze tussen 3,5 uur koken op de school of een wandeltocht door het stadscentrum van Bologna met je chef-kok/gids: Piazza Maggiore en Piazza Re Enzo, Piazza Santo Stefano, de winkelportieken van Archiginnasio en Via Farini, en vele andere historische en foodiebestemmingen volgens uw keuze. Om 18.00 uur ben je terug op de kookschool en bereid je het diner zoals je 's ochtends op de markt hebt gepland met de chef-kok.
Dag 5: Balsamico Azijn Tour en Koken in de Acetaia: ontmoeting bij het Culinaire Instituut van Bologna om 8.30 uur, ga winkelen naar de markt met de chef-kok en bezoek de azijn “La Cà dal Non” (in het Engels “Grandfather's House”) waar Mariangela en haar familie zullen je leiden naar de ontdekking van de fascinerende wereld van de traditionele balsamico-azijn van Modena, ouder dan 12 en 25 jaar. Hier zullen we na het bezoek een heerlijke maaltijd bereiden met als rode draad de collectie traditionele balsamico-azijn uit Modena, zoetzure specerijen.
Dag 6: Dagtocht naar Venetië: Begin je avontuur om 9.00 uur in Bologna. Uw chef-kok/instructeur zal u begeleiden tijdens een korte rit en u arriveert om 11.00 uur in Venetië. Via de pittoreske Venetiaanse grachten komen we binnenkort aan op het stenen Piazza van de beroemde Rialto-vismarkt, waar we zullen genieten van Prosecco-aperitieven en lunch in 2 typisch Venetiaanse Bacaro (Osteria).
Dag 7:
Ontbijt, uitchecken, kookles en lunch.