Ga op een privétour langs 5 traditionele wijnmakerijen in Florence. Proef traditionele Brunello en bezoek kleine wijnmakerijen, waar je onderweg meer leert over hun geschiedenis en wijnbouwtechnieken.
Reisplan
Montalcino
Voordat je Montalcino bereikt, stop je om een Brunello producent te bezoeken. Tijdens je bezoek aan hun kelders leer je over het wijnmaakproces en proef je uiteindelijk de eerste Brunello wijn.
Vervolgens ga je naar de middeleeuwse stad Montalcino waar je je lunchbestemming kiest: in het dorp, in een traditioneel restaurant of op het landgoed van een andere wijnproducent.
La Fornace, Montalcino.
La Fornace is een van de kleinste wijnmakerijen in Montalcino; een moeder, vader en zoon hebben de leiding over de productie (Rosso, Brunello). Je krijgt de kans om hun kelders te bezoeken en getuige te zijn van de productie van de Blazon wijn. Hier krijg je een glimp te zien van wat er gebeurt als kwaliteit het wint van kwantiteit.
Podere il Cocco, Montalcino
Ontdek wijn van topkwaliteit in Podere il Cocco! Een klein familiebedrijf dat iets meer dan 1000 flessen per jaar produceert. Bewonder deze hoogwaardige en biologische productie door de kelders te bezoeken en meer te leren over het productieproces.
Azienda Agricola Solaria, Montalcino
Solaria is een volledig vrouwelijk familiebedrijf dat slechts ongeveer 120 duizend flessen per jaar produceert. Het ligt ten noordoosten van Montalcino en wordt beïnvloed door zijn eigen microklimaat. Je bezoekt de kelders en de productie van hun wijn en ook van hun extra vergine olijfolie.
Enoteca la Fortezza, Montalcino
Enoteca La Fortezza is een symbolisch referentiepunt voor liefhebbers van kwaliteitswijn en voor degenen die meer willen weten over de fascinerende wereld van Montalcino en zijn Brunello.
Het is precies gehuisvest in het oude fort van Montalcino, is een centrum voor cultuur en biedt een prachtig uitzicht over de Val d'Orcia. Met een team van professionals en een prachtige collectie lokale en internationale wijnen mag je La Fortezza wijnwinkel niet missen!
Op verzoek kunnen we een lunch regelen en organiseren in een wijnkelder of boerderij, dit is een zeer aan te bevelen ervaring, vooral voor wijnliefhebbers.