Haal het meeste uit een eet- en wijntour door routes buiten de gebaande paden te volgen langs de olijfboerderijen, wijnmakerijen en wijngaarden op het platteland van Heraklion. Leer meer over de cultuur en geschiedenis van Kreta en geniet van de unieke gastronomie van het eiland.
De tour begint met een bezoek aan een olijfboerderij in het dorp Skalani. Na een wandeling in de olijfgaard onder leiding van de olijfoliespecialist van de boerderij leer je de kenmerken van extra vierge olijfolie herkennen. Groene aroma's en smaken, fruitige kruiden en kruidige noten zijn slechts enkele van de pure kenmerken van dit heerlijke product van het eiland waar verse, lokale ingrediënten worden gevierd. Lekker in combinatie met verse groenten, kaas, vlees, honing, lokale wilde kruiden, brood en olijven.
Vervolgens bezoek je een van de mooiste wijnmakerijen van Kreta in het dorp Alagni, bekend om de productie van uitstekende wijnen van inheemse druivensoorten. Geniet van een rondleiding door de biodynamisch gecultiveerde wijngaard en de kelder met je wijnsommelier. Je tafel wordt direct naast de wijnranken gedekt, met een spectaculair uitzicht op het hooggebergte “Lasithiotika”. De wijnproeverij en lunch bestaan uit een wijn-spijs combinatie met lokale gerechten en topwijnen, speciaal geselecteerd door je sommelier om aan je smaak en voorkeuren te voldoen.
De lunch bestaat uit een 3-gangen wijn-spijs combinatie, waarvan je direct naast de wijnranken kunt genieten. Verwen jezelf met de unieke aroma's en smaken van Kretenzische groenten, wilde groenten, kaas en vlees, gekookt met kruiden en extra vergine olijfolie. Twee voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert worden gecombineerd met heerlijke wijnen om een onvergetelijke ervaring voor je smaakpapillen te creëren.
- Het is aan te raden om de dag te beginnen met een heel licht ontbijt.