Proef de beste 11 etenswaren die worden aangeboden door de lokale eetstalletjes van Saigon. Reis door de stad op de rug van een scooter en bekijk verborgen juweeltjes en nog veel meer. Probeer gerechten zoals Banh xeo en Banh mi die voor je ogen worden gemaakt. Kies je vertrektijd: om 13:00 uur (middag), 17:30 uur, 18:00 uur of 18:30 uur (avond). We kunnen goed zorgen voor vegetariërs, dieetbeperkingen, senioren en kinderen.
*Gedetailleerd reisschema:
Na het ophalen van het hotel per scooter, zoom je uit bij je eerste stop voor een aperitief. Ga als een plaatselijke bewoner bij het eetstalletje zitten en eet 1#banaan kleefrijst voordat je een kleine kookles volgt waarin je je eigen 2#Banh xeo (mini hartige krokante pannenkoekjes) maakt, opgerold met 3#gegrild rundvlees gewikkeld in betelblad.
Wandel daarna rond in de street food heaven in District 10 om 4#shredded pork crispy rice en 5#fried bao buns te proeven. Dompel je bij de volgende stop onder in de grootste bloemenmarkt van Saigon en probeer de beste 6#Vietnamese pizza, 7#gegrilde crackers en daag jezelf uit met 8#snagels gevuld met varkensvlees.
Waag je vervolgens in de oudste appartementenwijk om te genieten van suikerrietsap en 9#Hue rundvleesnoedelsoep voordat je stopt voor fantastische 10#Banh mi. Ga tot slot voor 11#dessert met verschillende smaken karamelvlaai en gelei voordat je teruggaat naar je hotel. Vooral je gidsen (ook je chauffeurs) zijn lokale studenten die uitstekende chauffeurs met rijbewijs zijn, goed zijn opgeleid en vloeiend Engels spreken.
*11 proeverijen menu:
Mini sissende hartige pannenkoek (Bánh xèo):
Ingrediënten: Rijstmeel, kokosmelk, ei en kurkumapoeder
Vullingen: Garnalen en varkensvlees, taugé en mungbonen
Geserveerd met mosterdgroenten, sla, kruiden zoals: Thaise basilicum, paarse munt, amparellablad, vissaus
Gegrild rundvlees gewikkeld in betelblad (Bò lá lốt):
Geserveerd met: Vermicelli, rijstpapier, groene banaan, stervrucht, vissaus met ananas
Gebakken bao broodjes (Bánh bao chiên):
Ingrediënten: Tarwebloem, gist, bakpoeder, melk, suiker
Vullingen: Bosoorzwam, varkensgehakt, kwarteleitjes, lente-uitjes
Knapperige rijst van versnipperd varkensvlees (Cơm Cháy Chà Bông):
Ingrediënten: Knapperige rijst, geraspt varkensvlees, garnalenvlokken
Gegrilde bananen kleefrijst (Chuối nếp nướng):
Ingrediënten: Rijpe bananen, kleefrijst, kokosmelk, sesamzaadjes
Hue rundvlees noedelsoep (Bún Bò Huế):
Ingrediënten bouillon: Runderbotten, citroengras, garnalenpasta, ananas
Overige ingrediënten: Runderborst, krabworst, lente-uitjes
Vietnamese pizza (Bánh tráng nướng):
Ingrediënten: Gegrild rijstpapier, kwartelei, maïs, varkensworst, garnalenvlokken
Slakken gevuld met varkensvlees (Ốc nhồi thịt):
Ingrediënten: Slakken, varkensgehakt, citroengras, peper, sjalot,…
Gegrilde rijstpapierkoek (Bánh phồng nướng):
Ingrediënten: Rijstmelk, tarwebloem, kokosmelk,…
Het stokbrood van Saigon (Bánh Mì):
Vullingen: Varkensworst, paté, boter, augurken, kruiden, komkommer,…
Nagerecht:
Karamelvlaai of gelei (yoghurt, zoete soep) in verschillende smaken
-Drankjes: Gebotteld water, ijsthee en suikerrietsap met kumquat of lokaal bier