Deze geweldige culinaire ervaring begint bij het ontmoetingspunt Plazoleta van San Pedro, een prachtige plek waar de Markt van San Pedro zich bevindt.
De markt werd geopend in 1925 en tijdens de rondleiding over de markt zie je duizenden winkels met een grote verscheidenheid aan levensmiddelen zoals kazen, fruit, groenten, handwerk, menu's, enzovoort.
De San Pedro Market is het belangrijkste bevoorradingspunt in de stad, waar dagelijks toeristen en plaatselijke bewoners komen. Deze plek maakte deel uit van het Incapad dat verbonden was met Plaza de Armas,tijdens het Incarijk.
De voedseltour gaat verder met een korte wandeling tot aan de kookstudio die vlakbij de markt in het historische centrum van Cusco ligt. De keuken is klaar om te beginnen met de Peruaanse kooklessen.
Je begint de les met het maken van een Peruaanse cocktail bekend als Pisco Sour. Deze traditionele alcoholische drank wordt gemaakt met Pisco, een gedistilleerde drank van druiven, met passievruchtensap.
De professionele chef-kok zal stap voor stap uitleggen hoe je een 4-gangenmenu bereidt met basis kooktechnieken. We beginnen met het bereiden van de eerste gang, een heerlijke Mashua Cream vergezeld van paarse maïschips. Mashua is een knol die wordt geoogst in de hoge Andes-regio's van verschillende Zuid-Amerikaanse landen, die veel lijkt op aardappelen, en het bezit heilzame voedingseigenschappen.
Voor de tweede gang bereid je drie verschillende soorten ceviche. Een daarvan is de klassieke stijl met rode ui en koriander. De tweede zal een voorouderlijke stijl zijn met tumbo sap, een vrucht die oorspronkelijk uit de hoge jungle in de Andes komt, verwant is aan passievrucht en rijk is aan vitamine C. De derde ceviche zal bestaan uit kushuro (hoge algen uit de Andes), tarwi (soja uit de Andes) en camu camu, wat een explosie van smaken biedt.
In de derde gang ga je een exquise rocoto paprikagevuld met champignons en groenten bereiden, vergezeld van een biologische tuinsalade en een smeuïge aardappeltaart. Rocoto is een chilipepersoort en heeft dus een pittige pit. Voor de aardappeltaart gebruik je drie verschillende soorten aardappelen.
Aan het einde van elke gang proef je elk van je gerechten om te genieten van de traditionele Peruaanse keuken die je met je eigen handen hebt gemaakt en een gezellig moment te delen met de rest van de groep. Je proeft ook niet-alcoholische dranken zoals Chicha Morada, een zoete drank gemaakt van paarse maïs.
In de vierde gang ga je genieten van desserts gemaakt met aromatische en verse exotische vruchten, zoals lucuma, goudbessen en cherimoya.