Welkom in Zadar, een plaats waar traditie en een stedelijke sfeer elkaar ontmoeten. Hier, op het middeleeuwse stadsplein, begeleid door de muziek van het zeeorgel en de verleidelijke geuren van de nabijgelegen restaurants en bistro's begint je kookavontuur.
Zadar, het historische centrum van de machtige Venetiaanse Republiek en de hoofdstad van de hele Dalmatische regio koestert veel unieke recepten en tradities op het gebied van eten. In het verleden was het een belangrijke haven aan de Adriatische Zee en de thuishaven van veel buitenlanders, kooplieden, zeelieden en handelaren die de plaatselijke keuken verrijkten door mediterrane kruiden en diverse specerijen te introduceren in eenvoudige plaatselijke maaltijden.
Onze kookles begint in café Lovre op het centrale plein van de stad. Stel je voor dat je als inwoner een dag begint met een cappuccino in een centraal gelegen bar en bespreekt wat je als lunch of avondeten zou willen hebben. Samen met je gids kies je de ingrediënten voor de lunch of het avondeten: verse vis en ander zeevoedsel, verschillende soorten fruit en groenten, harde en zachte kazen, honing van het Velebit-gebergte, verse eieren, Dalmatische gerookte ham, grappa's, likeuren, wijn.
Na het winkelen volgt je kookles! De chef-kok staat de hele tijd tot je beschikking om je tips te geven, speciale technieken te laten zien en de kleine geheimen van de Dalmatische keuken met je te delen. Geniet van je tijd bij het bereiden van de maaltijd en Bon Appetite!
Aanbevolen menu: mosselen buzara, gevulde calamares / vis in folie met seizoensgroenten, fritule ( traditioneel Dalmatisch dessert )